TA NEA Logo
Τρίτη 25 Απριλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Βρήκαν παυσίπονο ισχυρό σαν τη μορφίνη, αλλά χωρίς παρενέργειες
Διεθνής ομάδα επιστημόνων πιστεύουν ότι βρήκαν ένα νέο είδος παυσίπονου φαρμάκου το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό με τη μορφίνη αλλά χωρίς τις δυνητικά επικίνδυνες παρενέργειές της.
Κοινό παυσίπονο ίσως μειώνει τις βλάβες του Αλτσχάιμερ
Ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο παυσίπονο, αντιφλεγμονώδες φάρμακο μπορεί να περιορίζει τις βλάβες της νόσου Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Αγόρι εθίστηκε στο βιάγκρα στα 13 του χρόνια
Ένα 15χρονο αγόρι από τη Βρετανία ανακοίνωσε ότι είχε εθιστεί στο βιάγκρα και ότι η εξάρτησή του από το φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία κατέστρεψε την εφηβεία του.
Διαβήτης: Ενα απρόσμενο όφελος από το αντιγριπικό εμβόλιο
Οι πάσχοντες από τύπου 2 διαβήτη οι οποίοι κάνουν κάθε χρόνο το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να αποκομίζουν ένα πρόσθετο όφελος: διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιαγγειακή νόσο, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Πειραματικό φάρμακο καταπολεμά τρεις σοβαρές, τροπικές νόσους
Ένα ερευνητικό μόριο μπορεί να καταπολεμά ταυτοχρόνως τρεις διαφορετικές, επικίνδυνες εξωτικές νόσους, σύμφωνα με νέες έρευνες σε ζώα.
Άσθμα: Ελπίδες για καλύτερη θεραπεία με το πρώτο χάπι μετά από 20 χρόνια
Το πρώτο νέο χάπι για το άσθμα έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια μπορεί να αλλάξει την αντιμετώπιση της νόσου, καθώς φαίνεται να μειώνει σημαντική τη σοβαρότητά της, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι παρενέργειες από τα σύγχρονα αντιπηκτικά
Οι μεγαλύτερες μέχρι σήμερα πολυκεντρικές μελέτες δείχνουν ότι τα σύγχρονα αντιπηκτικά φάρμακα είναι ασφαλή και οι παρενέργειές τους, ιδίως οι αιμορραγίες, είναι συγκρίσιμες σε ποσοστά με τα μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενα φάρμακα.
Εγκρίθηκε σπρέι αφρού για τοπική θεραπεία της ψωρίασης
Ένα απλό στη χρήση του σπρέι αφρού που γρήγορα καταπολεμά τις χαρακτηριστικές πλάκες της ψωρίασης στο δέρμα, αποτελεί το νέο όπλο στη μάχη εναντίον της.
Η... μύτη μας ξέρει πως σκοτώνονται τα ανθεκτικά μικρόβια
Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μία νέα οικογένεια αντιβιοτικών μελετώντας τον «εμφύλιο πόλεμο» των βακτηρίων που λαμβάνει χώρα στη μύτη πολλών ανθρώπων.
Φάρμακο επιβραδύνει την απώλεια μνήμης στο Αλτσχάιμερ
Ένα πειραματικό φάρμακο μπορεί να επιβραδύνει τον θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων και να συντηρεί τη νοητική λειτουργία μερικών ανθρώπων με νόσο Αλτσχάιμερ, ανακοίνωσαν επιστήμονες από τον Καναδά.
Καρδιακή ανεπάρκεια: Ποια φάρμακα είναι επικίνδυνα
Ακόμα και φάρμακα που θεωρούνται αθώα και καθημερινής χρήσης, όπως τα παυσίπονα και τα αντιφλεγμονώδη, είναι δυνατόν σε χρόνια χορήγηση να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία της καρδιάς.
Οταν οι στατίνες δημιουργούν προβλήματα
Οι στατίνες θεωρούνται το μαγικό φάρμακο που κατάφερε να ελαττώσει σημαντικά τα εμφράγματα και τους αιφνίδιους θανάτους, αλλά μερικοί ασθενείς εκδηλώνουν ανεπιθύμητες ενέργειες και αναγκάζονται να διακόψουν τη λήψη τους.
Προσοχή στα φάρμακα και στα βότανα αν έχετε καρδιακή ανεπάρκεια
Μερικά συνηθισμένα παυσίπονα, σκευάσματα για τις ιώσεις και φάρμακα για τις καούρες μπορεί να επιδεινώνουν την καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία κατά κανόνα εκδηλώνεται σε ανθρώπους που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου.
H λήψη πολυβιταμινών στην εγκυμοσύνη «δεν είναι απαραίτητη»
Η λήψη πολυβιταμινών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι απαραίτητη για τις περισσότερες μέλλουσες μητέρες, σύμφωνα με μία νέα έκθεση στην οποία εξετάσθηκαν όλες τις διαθέσιμες μελέτες για το θέμα.
Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο σκοτώνει ιούς και σούπερ-μικρόβια
Ένα πειραματικό αντικαρκινικό φάρμακο μπορεί να σκοτώνει τα μικρόβια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, καθώς και πολλούς επικίνδυνους ιούς, από τον HIV έως τον Έμπολα, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Τα φάρμακα της χοληστερίνης ίσως καταπολεμούν τον καρκίνο
Οι στατίνες, τα διάσημα φάρμακα που καταπολεμούν την υψηλή χοληστερόλη, μπορεί να μειώνουν σημαντικά και τον κίνδυνο θανάτου από τέσσερις από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Θέλετε αγόρι; Ίσως χρειάζεστε λίγη ασπιρίνη πριν από το σεξ
Οι γυναίκες με ιστορικό αποβολής που παίρνουν λίγη ασπιρίνη ίσως έχουν αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν τελικά παιδί και μάλιστα αγόρι, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο χάπι για όλους τους τύπους ηπατίτιδας C
Το πρώτο χάπι που καταπολεμά όλες τις μορφές της χρόνιας ηπατίτιδας C ενέκρινε η αρμόδια υγειονομική Αρχή των ΗΠΑ. Το φάρμακο περιέχει σταθερό συνδυασμό δύο δραστικών ουσιών και προορίζεται για ασθενείς με ή χωρίς κίρρωση ήπατος.
Κίνδυνος υπερκινητικότητας από την παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη
Η λήψη παρακεταμόλης στη διάρκεια της κυήσεως σχετίζεται με τον αυτισμό και την υπερκινητικότητα στα παιδιά, υποστηρίζουν επιστήμονες από την Ισπανία.
«Υγρή ασπιρίνη» αντιμετωπίζει τον καρκίνο του εγκεφάλου
Ένα σκεύασμα υγρής ασπιρίνης μπορεί να καταπολεμά αποτελεσματικά τον καρκίνο του εγκεφάλου, σύμφωνα με μία νέα πρωτοποριακή μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα