TA NEA Logo
Δευτέρα 24 Απριλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Health Update 11//3/2009
** To Alli μειώνει το λίπος στην κοιλιά ** Ελπίδες για άντρες με καρκίνο προστάτη
Στοπ στις αλλεργίες με «έξυπνα» φάρμακα
Η εποχή των αλλεργιών άρχισε και επίσημα, αν και φέτος δεν σταμάτησαν να ταλαιπωρούν τους πάσχοντες σχεδόν όλο τον χρόνο λόγω του ήπιου χειμώνα και της πρόωρης ανθοφορίας. Και σαν να μην έφθανε αυτό, η αερομεταφερόμενη σκόνη από την έρημο της Σαχάρας και τις χώρες της Σαχέλ επιδεινώνει τα συμπτώματα των ασθενών με άσθμα. Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας κ. Καλλιόπη Κόντου - Φίλη και ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Νίκος Παπαδόπουλος ενημερώνουν για τις τελευταίες - αισιόδοξες - εξελίξεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση των αλλεργιών.
Σε μία βιταμίνη το μυστικό της υγείας!
Επιστήμονες από τη Δανία κατόρθωσαν να βρουν για ποιον λόγο η «βιταμίνη του ήλιου» παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη ασθενειών όπως ο καρκίνος, τα αυτοάνοσα νοσήματα και η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Τα χάπια θα μας στέλνουν SΜS!
Μια επανάσταση προοιωνίζεται για τη φαρμακευτική η υιοθέτηση της ιδέας ότι οι γυναίκες χρειάζονται φάρμακα διαφορετικά από τους άνδρες. Πολλοί επιστήμονες την υποστηρίζουν, ενώ από τις ΗΠΑ έρχονται φάρμακα- ξυπνητήρια που φωτίζονται, σφυρίζουν, μέχρι που σου στέλνουν SΜS για να μην τα ξεχνάς.
Νέο φάρμακο για τη νόσο Gaucher
Ένα νέο φάρμακο για τη σπάνια, κληρονομούμενη, νόσο Gaucher ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ) των ΗΠΑ. Το φάρμακο λέγεται βελακλουσεράση-άλφα και είναι θεραπεία ενζυμικής υποκατάστασης.
Νέο εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο
Ένα νέο εμβόλιο για την προστασία των βρεφών και των νηπίων (ηλικίες έως 5 ετών) από ένα βακτήριο που προκαλεί πνευμονία, οξεία μέση ωτίτιδα, μηνιγγίτιδα και άλλα σοβαρά νοσήματα ενέκρινε προσφάτως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
ΕΟΦ: Οδηγίες για όσους παίρνουν «ALLI»
Οδηγίες για τη χρήση του προϊόντος ALLI που αφορά στην απώλεια βάρους εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για φαρμακευτικό σκεύασμα και πως οι ασθενείς προτού το λάβουν πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό ή το φαρμακοποιό τους.
Στο μικροσκόπιο του FDA φάρμακο για το διαβήτη
Υπό μελέτη, σε ειδική επιτροπή του Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) των ΗΠΑ, βρίσκονται τα έγγραφα που αφορούν το φάρμακο ροσιγλιταζόνη που χορηγείται για το διαβήτη και βρίσκεται υπό παρακολούθηση επειδή φέρεται να αυξάνει στους χρήστες τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας και εμφράγματος.
Ανεξέλεγκτη σπατάλη φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία
Η σπατάλη στην κατανάλωση φαρμάκων στο ΕΣΥ εκτινάσσεται στα ύψη, καθώς δεν υπάρχουν νοσοκομειακές συσκευασίες με αποτέλεσμα να πετιούνται στα σκουπίδια ολόκληρα κουτιά που έχουν ανοιχτεί για να χρησιμοποιηθεί μόνον ένα χάπι!
Health Update 18/2/2010
** Προληπτική αγωγή για χοληστερίνη ** Αντιυπερτασικό φάρμακο για παιδιά
Νέα όπλα για τρεις σπάνιες ασθένειες
Νέες θεραπείες δίνουν ελπίδες σε ασθενείς με τρία σπάνια και σοβαρά  νοσήματα: το κληρονομικό αγγειοοίδημα, τη νόσο Gaucher και τη νόσο Fabry.  
Προσοχή στην ανάμειξη βοτάνων και φαρμάκων
Αν παίρνετε φάρμακα για την καρδιά, τη χοληστερόλη ή την πίεση, προσέξτε: επιστήμονες από την Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, προειδοποιούν πως ο συνδυασμός τους με δημοφιλή βότανα και συμπληρώματα είναι επικίνδυνος.
Νέο φάρμακο για τον προχωρημένο καρκίνο του προστάτη
Ένα πειραματικό φάρμακο μπορεί να βοηθήσει τους άντρες με καρκίνο του προστάτη, οι οποίοι έχουν πάψει πια να ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες θεραπείες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Κοκτέιλ βιταμινών για τους ασθενείς με καρκίνο
Η καθημερινή λήψη ορισμένων βιταμινών ενδέχεται να βοηθήσει τους πάσχοντες από καρκίνο τελικού σταδίου να ζήσουν περισσότερο, σύμφωνα με μία νέα, μικρή μελέτη, η οποία έδειξε πως ίσως μπορεί να παρατείνει τη ζωή τους κατά 5 ή περισσότερους μήνες.
Δοκιμάζουν αντιβιοτικά για τον… πόνο στη μέση!
Μπορεί ένα βακτήριο να οφείλεται για τον χρόνιο πόνο στη μέση; Τίποτα δεν αποκλείεται έπειτα από την δημοσίευση μιας μικρής μελέτης που έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς πάσχοντες από χρόνια οσφυαλγία θεραπεύτηκαν ή παρουσίασαν πολύ μεγάλη βελτίωση, έπειτα από τρίμηνη αντιβιοτική αγωγή.
Από άχρηστα έως επικίνδυνα τα συμπληρώματα πρωτεΐνης
Οι πρωτεΐνες σε σκόνη που χρησιμοποιούν αρκετοί μετά τη γυμναστική, είναι στην πλειονότητά τους άχρηστές και δυνητικά επιβαρύνουν τον οργανισμό, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.
Ετοιμάζουν σούπερ-χάπι για να ζούμε μέχρι τα 100
Ένα σούπερ φάρμακο που μπορεί να μας προστατεύει από εγκεφαλικά, διαβήτη και καρδιοπάθεια μαζί, βοηθώντας μας ταυτοχρόνως να ζήσουμε μέχρι τα 100, ετοιμάζουν επιστήμονες στις ΗΠΑ.
ΕΟΦ: Ανακαλούνται 65 συμπληρώματα διατροφής
Η αμερικάνικη εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής «Bodybuilding.com LCC» (ΗΠΑ) προέβη σε εθελοντική ανάκληση των 65 συμπληρωμάτων διατροφής, καθώς είναι πιθανόν να περιέχουν συστατικά που πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν ως αναβολικά στεροειδή.
2,5 εκατ. Ευρωπαίοι έχουν πάρει πλαστό βιάγκρα!
Περίπου 2,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν αγοράσει πλαστό βιάγκρα από το Ίντερνετ, που περιείχε από... τουβλόσκονη έως γυαλιστικό παπουτσιών (!), αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Επικίνδυνο «φαρμακείο» το Ίντερνετ
Ρώσικη ρουλέτα με την ζωή τους παίζουν όσοι αγοράσουν συνταγογραφούμενα φάρμακα από το Ίντερνετ, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Στην καλύτερη περίπτωση τα πλαστά φάρμακα δεν κάνουν τίποτα, ενώ στην χειρότερη μπορεί να τους σκοτώσουν.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα