TA NEA Logo
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Health Update 8/4/2010
** Συνδυασμένο φάρμακο για καρδιοπαθείς ** Νέα θεραπεία για τον καρκίνο του στομάχου
Εξαφανίζουν με λέιζερ τους καρκινικούς όγκους
Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του εγκεφάλου και του λαιμού, μη εγχειρήσιμο, είδαν τους όγκους τους να «χάνονται» αφότου υποβλήθηκαν σε μια νέα θεραπεία με λέιζερ. Η τεχνική δεν περιλαμβάνει εγχείρηση, ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά και δεν προκαλεί βλάβη σε υγιή κύτταρα.
Πολύτιμο βοήθημα για τις γυναίκες η επείγουσα αντισύλληψη
Δεκάδες χιλιάδες νεαρές γυναίκες βρίσκονται κάθε χρόνο αντιμέτωπες με μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, με τις περισσότερες να προχωρούν σε άμβλωση. Τον αριθμό των αμβλώσεων θα μπορούσε να περιορίσει η επείγουσα αντισύλληψη, η οποία παρέχει στη γυναίκα το δικαίωμα επιλογής στην αναπαραγωγή.
Οι μπανάνες προστατεύουν από το AIDS
Οι μπανάνες μπορεί να κρύβουν το κλειδί για πανίσχυρες νέες θεραπείες, οι οποίες θα μας προστατεύουν από τον ιό του AIDS. Σε πειράματα στο εργαστήριο, επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένα συστατικό τους είναι εξίσου ισχυρό με δύο από τα φάρμακα για τη νόσο.
Τα αντισυλληπτικά ωφελούν την υγεία!
Οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο και καρδιαγγειακά νοσήματα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη η οποία διήρκησε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και πραγματοποιήθηκε σε 46.000 γυναίκες.
Health Update 11//3/2009
** To Alli μειώνει το λίπος στην κοιλιά ** Ελπίδες για άντρες με καρκίνο προστάτη
Στοπ στις αλλεργίες με «έξυπνα» φάρμακα
Η εποχή των αλλεργιών άρχισε και επίσημα, αν και φέτος δεν σταμάτησαν να ταλαιπωρούν τους πάσχοντες σχεδόν όλο τον χρόνο λόγω του ήπιου χειμώνα και της πρόωρης ανθοφορίας. Και σαν να μην έφθανε αυτό, η αερομεταφερόμενη σκόνη από την έρημο της Σαχάρας και τις χώρες της Σαχέλ επιδεινώνει τα συμπτώματα των ασθενών με άσθμα. Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας κ. Καλλιόπη Κόντου - Φίλη και ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Νίκος Παπαδόπουλος ενημερώνουν για τις τελευταίες - αισιόδοξες - εξελίξεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση των αλλεργιών.
Σε μία βιταμίνη το μυστικό της υγείας!
Επιστήμονες από τη Δανία κατόρθωσαν να βρουν για ποιον λόγο η «βιταμίνη του ήλιου» παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη ασθενειών όπως ο καρκίνος, τα αυτοάνοσα νοσήματα και η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Τα χάπια θα μας στέλνουν SΜS!
Μια επανάσταση προοιωνίζεται για τη φαρμακευτική η υιοθέτηση της ιδέας ότι οι γυναίκες χρειάζονται φάρμακα διαφορετικά από τους άνδρες. Πολλοί επιστήμονες την υποστηρίζουν, ενώ από τις ΗΠΑ έρχονται φάρμακα- ξυπνητήρια που φωτίζονται, σφυρίζουν, μέχρι που σου στέλνουν SΜS για να μην τα ξεχνάς.
Νέο φάρμακο για τη νόσο Gaucher
Ένα νέο φάρμακο για τη σπάνια, κληρονομούμενη, νόσο Gaucher ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ) των ΗΠΑ. Το φάρμακο λέγεται βελακλουσεράση-άλφα και είναι θεραπεία ενζυμικής υποκατάστασης.
Νέο εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο
Ένα νέο εμβόλιο για την προστασία των βρεφών και των νηπίων (ηλικίες έως 5 ετών) από ένα βακτήριο που προκαλεί πνευμονία, οξεία μέση ωτίτιδα, μηνιγγίτιδα και άλλα σοβαρά νοσήματα ενέκρινε προσφάτως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
ΕΟΦ: Οδηγίες για όσους παίρνουν «ALLI»
Οδηγίες για τη χρήση του προϊόντος ALLI που αφορά στην απώλεια βάρους εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για φαρμακευτικό σκεύασμα και πως οι ασθενείς προτού το λάβουν πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό ή το φαρμακοποιό τους.
Στο μικροσκόπιο του FDA φάρμακο για το διαβήτη
Υπό μελέτη, σε ειδική επιτροπή του Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) των ΗΠΑ, βρίσκονται τα έγγραφα που αφορούν το φάρμακο ροσιγλιταζόνη που χορηγείται για το διαβήτη και βρίσκεται υπό παρακολούθηση επειδή φέρεται να αυξάνει στους χρήστες τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας και εμφράγματος.
Ανεξέλεγκτη σπατάλη φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία
Η σπατάλη στην κατανάλωση φαρμάκων στο ΕΣΥ εκτινάσσεται στα ύψη, καθώς δεν υπάρχουν νοσοκομειακές συσκευασίες με αποτέλεσμα να πετιούνται στα σκουπίδια ολόκληρα κουτιά που έχουν ανοιχτεί για να χρησιμοποιηθεί μόνον ένα χάπι!
Health Update 18/2/2010
** Προληπτική αγωγή για χοληστερίνη ** Αντιυπερτασικό φάρμακο για παιδιά
Νέα όπλα για τρεις σπάνιες ασθένειες
Νέες θεραπείες δίνουν ελπίδες σε ασθενείς με τρία σπάνια και σοβαρά  νοσήματα: το κληρονομικό αγγειοοίδημα, τη νόσο Gaucher και τη νόσο Fabry.  
Προσοχή στην ανάμειξη βοτάνων και φαρμάκων
Αν παίρνετε φάρμακα για την καρδιά, τη χοληστερόλη ή την πίεση, προσέξτε: επιστήμονες από την Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, προειδοποιούν πως ο συνδυασμός τους με δημοφιλή βότανα και συμπληρώματα είναι επικίνδυνος.
Νέο φάρμακο για τον προχωρημένο καρκίνο του προστάτη
Ένα πειραματικό φάρμακο μπορεί να βοηθήσει τους άντρες με καρκίνο του προστάτη, οι οποίοι έχουν πάψει πια να ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες θεραπείες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Κοκτέιλ βιταμινών για τους ασθενείς με καρκίνο
Η καθημερινή λήψη ορισμένων βιταμινών ενδέχεται να βοηθήσει τους πάσχοντες από καρκίνο τελικού σταδίου να ζήσουν περισσότερο, σύμφωνα με μία νέα, μικρή μελέτη, η οποία έδειξε πως ίσως μπορεί να παρατείνει τη ζωή τους κατά 5 ή περισσότερους μήνες.
Δοκιμάζουν αντιβιοτικά για τον… πόνο στη μέση!
Μπορεί ένα βακτήριο να οφείλεται για τον χρόνιο πόνο στη μέση; Τίποτα δεν αποκλείεται έπειτα από την δημοσίευση μιας μικρής μελέτης που έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς πάσχοντες από χρόνια οσφυαλγία θεραπεύτηκαν ή παρουσίασαν πολύ μεγάλη βελτίωση, έπειτα από τρίμηνη αντιβιοτική αγωγή.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα