TA NEA Logo
Τρίτη 25 Απριλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για διατροφικό συμπλήρωμα
Συμπλήρωμα διατροφής πιθανόν να κρύβει αλλεργιογόνους κινδύνους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Πειραματικό υπερφάρμακο για πάχος, διαβήτη, χοληστερίνη
Επιστήμονες από την ΗΠΑ και την Ιαπωνία, οι οποίοι αναζητούσαν μια θεραπεία για την παχυσαρκία, ανακοίνωσαν πως επινόησαν ένα φάρμακο το οποίο όχι μόνον μειώνει το σωματικό βάρος, αλλά αντιστρέφει τον διαβήτη και μειώνει την χοληστερόλη. Τα πρώτα πειράματα στα ποντίκια ήταν ενθαρρυντικά. Μένει να διαπιστωθεί πως δρα στους ανθρώπους.
Health Update 20/8/2009
** Νέο φάρμακο για τύπου 2 διαβήτη ** Μονοκλωνικό αντίσωμα για καρκίνο μαστού ** Στατιστική: Φάρμακα και οδήγηση
Βρήκαν το ελιξήριο της ζωής στο Νησί του Πάσχα
Ραπαμυκίνη: κρατήστε αυτό το όνομα. Η Ιστορία ίσως γράψει κάποια ημέρα πως από αυτήν άρχισαν όλα και έγινε πραγματικότητα το ελιξίριο της ζωής. Μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων σε ποντίκια έδειξε πως η φαρμακευτική αυτή ουσία, που έχει τις ρίζες της στο Νησί του Πάσχα, μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής έως και κατά 38%.
Health Update 9/7/2009
** Νέο φάρμακο για το διαβήτη ** Θεραπεία για κοπλική μαρμαρυγή
«Έξυπνο» φάρμακο για τον καρκίνο
Ένας νέος τύπος αντικαρκινικής θεραπείας, ένα «έξυπνο» φάρμακο που σκοτώνει τα κακοήθη κύτταρα, αλλά αφήνει ανέπαφα τα υγιή, εμφάνισε στην πρώτη δοκιμή αποτελέσματα που δίνουν πολλές υποσχέσεις, αναφέρει η εφημερίδα «Ιντεπέντεντ».
Ελπιδοφόρο φάρμακο για κληρονομικούς καρκίνους
Μία νέου τύπου αντικαρκινική θεραπεία φέρεται να δίνει ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αποτελέσματα στις πρώτες κλινικές δοκιμές. Η ουσία olaparib, όπως ονομάζεται, έχει μέχρι στιγμής χορηγηθεί σε 19 ασθενείς με κληρονομικές μορφές καρκίνου του στήθους, των ωοθηκών και του προστάτη, προκαλώντας στους περισσότερους συρρίκνωση των όγκων ή αναστολή της ανάπτυξής τους.
Πειραματικό φάρμακο «εξαφάνισε» προχωρημένους καρκίνους
Δύο ασθενείς με ανεγχείρητο καρκίνο του προστάτη παρουσίασαν εντυπωσιακή βελτίωση μετά τη λήψη μιας δόσης από πειραματικό φάρμακο, το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλες ελπίδες στους ειδικούς για την αντιμετώπιση αυτής και ορισμένων άλλων μορφών καρκίνου.
Επικίνδυνα φάρμακα στο Ίντερνετ
Απειλή για την υγεία αποτελούν τα φάρμακα-μαϊμούδες, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί οποιοσδήποτε κυρίως από το Ίντερνετ. Η ποσότητα των ουσιών που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τους δεν μετριέται σε χιλιοστά του γραμμαρίου όπως επιβάλλεται και έτσι μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες που οδηγούν ακόμη και στον θάνατο.
Αντικαρκινικό φάρμακο εξαφανίζει τις... ρυτίδες
Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την θεραπεία των προκαρκινικών αλλοιώσεων του δέρματος μπορεί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, να μειώσει τα «σημάδια» του γήρατος και τις βλάβες που προκαλούνται στο δέρμα από τον ήλιο. Όπως διαπίστωσαν αμερικανοί δερματολόγοι, το φάρμακο λειαίνει τις ρυτίδες και εξαφανίζει τις πανάδες και άλλου είδους χρωστικές αλλοιώσεις.
Τα φάρμακα μπορεί να μας κάνουν ευαίσθητους στον ήλιο
Πολλά φάρμακα ενδέχεται να εντείνουν τις επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως ηλιακού εγκαύματος, εξανθήματος και άλλων δερματολογικών προβλημάτων, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Φάρμακο-ελπίδα για επιθετικό καρκίνο μαστού
Ένα πειραματικό φάρμακο φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που πάσχουν από μια επιθετική και δύσκολα αντιμετωπίσιμη μορφή καρκίνου του μαστού. Το φάρμακο λέγεται BSI-201και η πρώτη δοκιμή του σε γυναίκες με μεταστατικούς, «τριπλά αρνητικούς» καρκίνους του μαστού, ήταν επιτυχημένη.
Health Update 4/6/2009
** Νέο φάρμακο για πνευμονική υπέρταση ** Φάρμακο για καρκίνο στομάχου
Εξατομικευμένα φάρμακα για το μελάνωμα
Το πρώτο «εξατομικευμένο» φάρμακο που αποδεικνύεται αποτελεσματικό απέναντι στο προχωρημένο μελάνωμα, μιας από τις κακοήθεις μορφές καρκίνου του δέρματος, δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες, αναφέρει η εφημερίδα «Ιντεπέντεντ».
Ελπίδες από νέο φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού
Ένα νέο φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού μπορεί να βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες που πάσχουν από κληρονομικές μορφές της νόσου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που έδειξε ότι μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των όγκων και να τους περιορίσει στο 40%.
Φάρμακο-ελπίδα για το μελάνωμα
Ένα φάρμακο που μπορεί να αντιμετωπίσει την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος στην πιο προχωρημένη της μορφή επινόησε διεθνής ομάδα επιστημόνων. Το φάρμακο δοκιμάστηκε ήδη σε μικρό αριθμό ασθενών και φαίνεται πως είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.
Απαραίτητα 15 λεπτά την ημέρα κάτω από τον ήλιο
Η καλύτερη προστασία κατά του καρκίνου είναι η αύξηση στον οργανισμό των επιπέδων της βιταμίνης D, της βιταμίνης που συντίθεται από την έκθεση του δέρματος στον ήλιο. Το εντυπωσιακό είναι ωστόσο πως, με όλες τις λιακάδες μας, οι Έλληνες εμφανίζουμε έλλειψη της βιταμίνης αυτής.
Φάρμακο για τη νόσο του Κρον εγκρίθηκε και για ρευματοειδή αρθρίτιδα
Νέα έγκριση για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας έδωσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) σε ένα φάρμακο που χορηγείται για τη νόσο του Κρον - μια φλεγμονώδη νόσων των εντέρων.
Εγκρίθηκε νέα θεραπεία για το γλοιοβλάστωμα
Μία νέα θεραπεία – την πρώτη της τελευταίας δεκαετίας - για επιθετικούς καρκινικούς όγκους του εγκεφάλου ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.
Έφτιαξαν hi tech τσιρότο για τον πονοκέφαλο!
Η εποχή του χαπιού για τον πονοκέφαλο μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της. Το μέλλον της θεραπείας για τις ημικρανίες πιθανόν να βρίσκεται σ΄ ένα ηλεκτρομαγνητικό τσιρότο (έμπλαστρο), προγραμματισμένο να απελευθερώνει πολύ μικρές δόσεις φαρμάκου.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα