TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Φάρμακο και για την καρδιά το βιάγκρα
Το βιάγκρα και τα άλλα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία προστατεύουν μακροπρόθεσμα από καρδιακά εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια. Νέες επιστημονικές μελέτες - μεταξύ των οποίων και ελληνικές, που βραβεύθηκαν σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό - δείχνουν ότι η μακροχρόνια χρήση των χαπιών του σεξ βελτιώνει τη λειτουργικότητα των μεγάλων αρτηριών. Δύο μάλιστα από αυτά τα φάρμακα έχουν ήδη εγκριθεί για την αντιμετώπιση της πνευμονικής υπέρτασης, ενώ μελετώνται και για τη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας. Παράλληλα, οι έρευνες δείχνουν ότι οι διαταραχές στη στύση κρούουν συχνά τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία της καρδιάς σε άνδρες που δεν έχουν ακόμα καρδιολογικά συμπτώματα.
«Κοκτέιλ» φαρμάκων μειώνει κατά 80% τα εμφράγματα
Οι ασθενείς υψηλού κινδύνου που παίρνουν συνδυασμό τριών παλιών καρδιολογικών φαρμάκων (μιας στατίνης, ενός χαπιού για την υπέρταση και χαμηλή δόση ασπιρίνης)μπορούν να μειώσουν κατά 80% τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Health Update 1/10/2009
** Νέο εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο ** Βιταμίνη D και μελάνωμα
Φάρμακο-ασπίδα για τα εγκεφαλικά
Τα αποτελέσματα μελέτης για σημαντική μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών επεισοδίων και συστηματικών  εμβολικών επεισοδίων σε άτομα που πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή με τη χορήγηση του άμεσου αναστολέα της θρομβίνης dabigatran etexilate παρουσιάστηκαν  στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας  Καρδιολογίας που έγινε πρόσφατα στη  Βαρκελώνη.
Ψάχνουν φάρμακο σαν τον... εγκέφαλο
Τo 2002 μία μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία στην Αμερική διαφήμισε με υπερηφάνεια στους μετόχους της ένα πειραματικό αντικαταθλιπτικό φάρμακο που έδειχνε ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. Η επιτυχής παρέμβαση στο κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου είναι εδώ και δεκαετίες ένας από τους σημαντικότερους στόχους των φαρμακευτικών εταιρειών.
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για διατροφικό συμπλήρωμα
Συμπλήρωμα διατροφής πιθανόν να κρύβει αλλεργιογόνους κινδύνους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Πειραματικό υπερφάρμακο για πάχος, διαβήτη, χοληστερίνη
Επιστήμονες από την ΗΠΑ και την Ιαπωνία, οι οποίοι αναζητούσαν μια θεραπεία για την παχυσαρκία, ανακοίνωσαν πως επινόησαν ένα φάρμακο το οποίο όχι μόνον μειώνει το σωματικό βάρος, αλλά αντιστρέφει τον διαβήτη και μειώνει την χοληστερόλη. Τα πρώτα πειράματα στα ποντίκια ήταν ενθαρρυντικά. Μένει να διαπιστωθεί πως δρα στους ανθρώπους.
Health Update 20/8/2009
** Νέο φάρμακο για τύπου 2 διαβήτη ** Μονοκλωνικό αντίσωμα για καρκίνο μαστού ** Στατιστική: Φάρμακα και οδήγηση
Βρήκαν το ελιξήριο της ζωής στο Νησί του Πάσχα
Ραπαμυκίνη: κρατήστε αυτό το όνομα. Η Ιστορία ίσως γράψει κάποια ημέρα πως από αυτήν άρχισαν όλα και έγινε πραγματικότητα το ελιξίριο της ζωής. Μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων σε ποντίκια έδειξε πως η φαρμακευτική αυτή ουσία, που έχει τις ρίζες της στο Νησί του Πάσχα, μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής έως και κατά 38%.
Health Update 9/7/2009
** Νέο φάρμακο για το διαβήτη ** Θεραπεία για κοπλική μαρμαρυγή
«Έξυπνο» φάρμακο για τον καρκίνο
Ένας νέος τύπος αντικαρκινικής θεραπείας, ένα «έξυπνο» φάρμακο που σκοτώνει τα κακοήθη κύτταρα, αλλά αφήνει ανέπαφα τα υγιή, εμφάνισε στην πρώτη δοκιμή αποτελέσματα που δίνουν πολλές υποσχέσεις, αναφέρει η εφημερίδα «Ιντεπέντεντ».
Ελπιδοφόρο φάρμακο για κληρονομικούς καρκίνους
Μία νέου τύπου αντικαρκινική θεραπεία φέρεται να δίνει ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αποτελέσματα στις πρώτες κλινικές δοκιμές. Η ουσία olaparib, όπως ονομάζεται, έχει μέχρι στιγμής χορηγηθεί σε 19 ασθενείς με κληρονομικές μορφές καρκίνου του στήθους, των ωοθηκών και του προστάτη, προκαλώντας στους περισσότερους συρρίκνωση των όγκων ή αναστολή της ανάπτυξής τους.
Πειραματικό φάρμακο «εξαφάνισε» προχωρημένους καρκίνους
Δύο ασθενείς με ανεγχείρητο καρκίνο του προστάτη παρουσίασαν εντυπωσιακή βελτίωση μετά τη λήψη μιας δόσης από πειραματικό φάρμακο, το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλες ελπίδες στους ειδικούς για την αντιμετώπιση αυτής και ορισμένων άλλων μορφών καρκίνου.
Επικίνδυνα φάρμακα στο Ίντερνετ
Απειλή για την υγεία αποτελούν τα φάρμακα-μαϊμούδες, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί οποιοσδήποτε κυρίως από το Ίντερνετ. Η ποσότητα των ουσιών που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τους δεν μετριέται σε χιλιοστά του γραμμαρίου όπως επιβάλλεται και έτσι μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες που οδηγούν ακόμη και στον θάνατο.
Αντικαρκινικό φάρμακο εξαφανίζει τις... ρυτίδες
Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την θεραπεία των προκαρκινικών αλλοιώσεων του δέρματος μπορεί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, να μειώσει τα «σημάδια» του γήρατος και τις βλάβες που προκαλούνται στο δέρμα από τον ήλιο. Όπως διαπίστωσαν αμερικανοί δερματολόγοι, το φάρμακο λειαίνει τις ρυτίδες και εξαφανίζει τις πανάδες και άλλου είδους χρωστικές αλλοιώσεις.
Τα φάρμακα μπορεί να μας κάνουν ευαίσθητους στον ήλιο
Πολλά φάρμακα ενδέχεται να εντείνουν τις επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως ηλιακού εγκαύματος, εξανθήματος και άλλων δερματολογικών προβλημάτων, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Φάρμακο-ελπίδα για επιθετικό καρκίνο μαστού
Ένα πειραματικό φάρμακο φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που πάσχουν από μια επιθετική και δύσκολα αντιμετωπίσιμη μορφή καρκίνου του μαστού. Το φάρμακο λέγεται BSI-201και η πρώτη δοκιμή του σε γυναίκες με μεταστατικούς, «τριπλά αρνητικούς» καρκίνους του μαστού, ήταν επιτυχημένη.
Health Update 4/6/2009
** Νέο φάρμακο για πνευμονική υπέρταση ** Φάρμακο για καρκίνο στομάχου
Εξατομικευμένα φάρμακα για το μελάνωμα
Το πρώτο «εξατομικευμένο» φάρμακο που αποδεικνύεται αποτελεσματικό απέναντι στο προχωρημένο μελάνωμα, μιας από τις κακοήθεις μορφές καρκίνου του δέρματος, δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες, αναφέρει η εφημερίδα «Ιντεπέντεντ».
Ελπίδες από νέο φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού
Ένα νέο φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού μπορεί να βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες που πάσχουν από κληρονομικές μορφές της νόσου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που έδειξε ότι μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των όγκων και να τους περιορίσει στο 40%.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα