TA NEA Logo
Πέμπτη 27 Απριλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Το τζόγγινγκ βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος
Οι άνδρες με πρόβλημα υπογονιμότητας ίσως μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματός τους φροντίζοντας να γυμνάζονται συστηματικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Φάρμακο η γυμναστική για την κατάθλιψη
Η γυμναστική μπορεί να αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για την κατάθλιψη αλλά και ένα θαυμάσιο όπλο για την πρόληψή της, σύμφωνα με τρεις νέες μελέτες που βασίζονται στη συνδυασμένη ανάλυση στοιχείων από προγενέστερες.
Τένις και κολύμπι η καλύτερη γυμναστική για τους 50άρηδες
Τα αθλήματα με ρακέτες, όπως το σκουός, το τένις και το μπάντμιντον, μπορεί να είναι η καλύτερη γυμναστική για τους 50άρηδες, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής έναν Έλληνα ειδικό.
Λιγότερα εμφράγματα για όσους πάνε με το ποδήλατο στη δουλειά
Μισή ώρα ποδήλατο την ημέρα μπορεί να μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για έμφραγμα και να ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και το σάκχαρο, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.
Με ποια ταχύτητα πρέπει να κινούνται πεζοί και ποδηλάτες στην πόλη
Οι πεζοί και οι ποδηλάτες που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στην πόλη εισπνέουν υψηλότερα επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων με συνέπεια να κινδυνεύει η υγεία τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα βαράκια προστατεύουν τη μνήμη
Η συστηματική προπόνηση με βάρη μπορεί να προστατεύει τη μνήμη των πασχόντων από ήπια νοητική διαταραχή, η οποία συχνά εξελίσσεται σε άνοια, αναφέρουν επιστήμονες από την Αυστραλία.
Οι κεφαλιές βλάπτουν σοβαρά τη μνήμη
Το κτύπημα της μπάλας με το κεφάλι επηρεάζει τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου για τουλάχιστον τις 24 επόμενες ώρες, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν συμπτώματα εγκεφαλικής διάσεισης, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
«Φάρμακο» η γυμναστική για τους ασθενείς με άνοια
Η συστηματική γυμναστική μπορεί να ωφελεί τους πάσχοντες από αρχικού σταδίου άνοια που οφείλεται σε αγγειακά προβλήματα, αναφέρουν επιστήμονες από τον Καναδά.
Πώς διευκολύνει η γυμναστική το αδυνάτισμα
Η γυμναστική μπορεί να βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους και να προστατεύει από τον διαβήτη βελτιώνοντας την ικανότητα των κυττάρων του λίπους να καίνε θερμίδες, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ο θόρυβος του αέρα απειλή για την ακοή των ποδηλατών
Οι ποδηλάτες μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο απώλειας της ακοής εξαιτίας του συνεχούς θορύβου του αέρα, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες.
Τα πέντε πλεονεκτήματα της ποδηλασίας
Λένε ότι αν μάθεις ποδήλατο, ποτέ δεν το ξεχνάς, επομένως ίσως ήρθε η ώρα να θυμηθείτε τα νιάτα σας και να ξανανεβείτε στους δύο ή τους τρεις τροχούς, διότι η ποδηλασία έχει πολλά οφέλη να προσφέρει στην υγεία.
Έρευνα: Σωτήριο το κράνος για τους ποδηλάτες
Η χρήση κράνους από τους ποδηλάτες είναι σωτήρια, καθώς μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες σοβαρού ή θανατηφόρου τραυματισμού στο κεφάλι, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.
Η γυμναστική εξουδετερώνει το αλκοόλ
Αν συνηθίζετε να πίνετε, φροντίστε να γυμνάζεστε επί τουλάχιστον δυόμισι ώρες την εβδομάδα, διότι η συστηματική γυμναστική ίσως μπορεί να εξουδετερώσει τις αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ακόμα και λίγη άσκηση την ημέρα προστατεύει από την άνοια
Οι άνθρωποι που διάγουν καθιστική ζωή έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν άνοια όταν γεράσουν απ’ ό,τι οι πιο δραστήριοι συνομήλικοί τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
«Φάρμακο» η γυμναστική για τις εξάψεις της κλιμακτηρίου
Η συστηματική, έντονη γυμναστική μπορεί να καταπολεμήσει τις εξάψεις, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζει το σώμα την εσωτερική θερμοκρασία του και ελαττώνοντας τη συχνότητα και την έντασή τους, σύμφωνα με νέες μελέτες.
Οι δουλειές του σπιτιού μας προστατεύουν από πέντε σοβαρά νοσήματα
Οι δουλειές του σπιτιού επί 1,5 ώρα την ημέρα μπορεί να μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως πέντε σοβαρών ασθενειών, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.
Η καθιστική ζωή κοστίζει 60,8 δισ. και 5 εκατομμύρια ζωές τον χρόνο
Η καθιστική ζωή κοστίζει ετησίως στην παγκόσμια οικονομία 67,5 δισεκατομμύρια δολάρια (60,8 εκατομμύρια ευρώ) σε ιατρικές δαπάνες και χαμένη παραγωγικότητα, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.
Ποιο είδος κολύμβησης σας ταιριάζει
Το κολύμπι θεωρείται μία από τις καλύτερες ασκήσεις, καθώς μέσα στο νερό το σώμα ελαφραίνει και οι κινήσεις γίνονται πιο εύκολες και πιο αποτελεσματικές. Ποιο στυλ, όμως, ταιριάζει στους πάσχοντες από κάθε είδους μυοσκελετικά προβλήματα;
Η γιόγκα κάνει καλό στη μνήμη
Ενα εβδομαδιαίο πρόγραμμα γιόγκα και διαλογισμού μπορεί να ενισχύει τις νοητικές δεξιότητες και να αποτρέπει την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών λόγω ηλικίας αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Η γυμναστική στα 40 προστατεύει από το εγκεφαλικό στα 60
Η καλή φυσική κατάσταση στη μέση ηλικία μπορεί να δρα προστατευτικά έναντι των εγκεφαλικών επεισοδίων στην τρίτη ηλικία, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα