TA NEA Logo
Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πώς διευκολύνει η γυμναστική το αδυνάτισμα
Η γυμναστική μπορεί να βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους και να προστατεύει από τον διαβήτη βελτιώνοντας την ικανότητα των κυττάρων του λίπους να καίνε θερμίδες, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ο θόρυβος του αέρα απειλή για την ακοή των ποδηλατών
Οι ποδηλάτες μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο απώλειας της ακοής εξαιτίας του συνεχούς θορύβου του αέρα, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες.
Τα πέντε πλεονεκτήματα της ποδηλασίας
Λένε ότι αν μάθεις ποδήλατο, ποτέ δεν το ξεχνάς, επομένως ίσως ήρθε η ώρα να θυμηθείτε τα νιάτα σας και να ξανανεβείτε στους δύο ή τους τρεις τροχούς, διότι η ποδηλασία έχει πολλά οφέλη να προσφέρει στην υγεία.
Έρευνα: Σωτήριο το κράνος για τους ποδηλάτες
Η χρήση κράνους από τους ποδηλάτες είναι σωτήρια, καθώς μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες σοβαρού ή θανατηφόρου τραυματισμού στο κεφάλι, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.
Η γυμναστική εξουδετερώνει το αλκοόλ
Αν συνηθίζετε να πίνετε, φροντίστε να γυμνάζεστε επί τουλάχιστον δυόμισι ώρες την εβδομάδα, διότι η συστηματική γυμναστική ίσως μπορεί να εξουδετερώσει τις αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ακόμα και λίγη άσκηση την ημέρα προστατεύει από την άνοια
Οι άνθρωποι που διάγουν καθιστική ζωή έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν άνοια όταν γεράσουν απ’ ό,τι οι πιο δραστήριοι συνομήλικοί τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
«Φάρμακο» η γυμναστική για τις εξάψεις της κλιμακτηρίου
Η συστηματική, έντονη γυμναστική μπορεί να καταπολεμήσει τις εξάψεις, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζει το σώμα την εσωτερική θερμοκρασία του και ελαττώνοντας τη συχνότητα και την έντασή τους, σύμφωνα με νέες μελέτες.
Οι δουλειές του σπιτιού μας προστατεύουν από πέντε σοβαρά νοσήματα
Οι δουλειές του σπιτιού επί 1,5 ώρα την ημέρα μπορεί να μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως πέντε σοβαρών ασθενειών, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.
Η καθιστική ζωή κοστίζει 60,8 δισ. και 5 εκατομμύρια ζωές τον χρόνο
Η καθιστική ζωή κοστίζει ετησίως στην παγκόσμια οικονομία 67,5 δισεκατομμύρια δολάρια (60,8 εκατομμύρια ευρώ) σε ιατρικές δαπάνες και χαμένη παραγωγικότητα, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.
Ποιο είδος κολύμβησης σας ταιριάζει
Το κολύμπι θεωρείται μία από τις καλύτερες ασκήσεις, καθώς μέσα στο νερό το σώμα ελαφραίνει και οι κινήσεις γίνονται πιο εύκολες και πιο αποτελεσματικές. Ποιο στυλ, όμως, ταιριάζει στους πάσχοντες από κάθε είδους μυοσκελετικά προβλήματα;
Η γιόγκα κάνει καλό στη μνήμη
Ενα εβδομαδιαίο πρόγραμμα γιόγκα και διαλογισμού μπορεί να ενισχύει τις νοητικές δεξιότητες και να αποτρέπει την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών λόγω ηλικίας αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Η γυμναστική στα 40 προστατεύει από το εγκεφαλικό στα 60
Η καλή φυσική κατάσταση στη μέση ηλικία μπορεί να δρα προστατευτικά έναντι των εγκεφαλικών επεισοδίων στην τρίτη ηλικία, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Η δίαιτα και η γυμναστική αυξάνουν τις πιθανότητες ίασης του καρκίνου
Η δίαιτα και η συστηματική γυμναστική μπορούν να βελτιώσουν την πρόγνωση των ασθενών με καρκίνο, ανακοίνωσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Η γυμναστική μάς προστατεύει από 13 μορφές καρκίνου
Όποιος χρειάζεται ένα ισχυρό κίνητρο για να σηκωθεί από την καρέκλα και να αρχίσει να γυμνάζεται, μπορεί να το βρει σε μία νέα ανάλυση που αποκαλύπτει ότι η συστηματική γυμναστική μειώνει σημαντικά και τον κίνδυνο εκδηλώσεως 13 διαφορετικών μορφών καρκίνου.
Νερό: Τα οφέλη, οι κίνδυνοι και η απειλή της αφυδάτωσης
Η σοβαρή αφυδάτωση δεν είναι συνηθισμένη στους υγιείς ανθρώπους. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, όπως οι ηλικιωμένοι, οι αθλητές που συμμετέχουν σε πολύ απαιτητικούς αγώνες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά με σοβαρή διάρροια.
Τα οφέλη από το κολύμπι στην εγκυμοσύνη
Η συστηματική άσκηση και ιδιαιτέρως η άσκηση μέσα στο νερό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μόνο οφέλη έχει να προσφέρει σε μητέρα και έμβρυο, αρκεί να τηρούνται ορισμένοι κανόνες ασφαλείας, με πρώτο την έγκριση από τον μαιευτήρα που έχει αναλάβει την έγκυο.
Γιατί πρέπει να απολυμαίνουμε τα βαράκια στο γυμναστήριο
Τα μηχανήματα και τα ελεύθερα βάρη που υπάρχουν στα γυμναστήρια είναι γεμάτα παθογόνα βακτήρια τα οποία υπάρχουν σε επίπεδα υψηλότερα απ' ό,τι στις τουαλέτες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η προστασία των αθλητών από το ντόπινγκ
Η χρόνια χρήση απαγορευμένων φαρμάκων για να βελτιωθεί η απόδοση των αθλητών δημιουργεί μη αναστρέψιμες βλάβες σε ζωτικά όργανα του ανθρώπου και περιορίζει το προσδόκιμο της ζωής του αθλητή.
Οι μισοί ενήλικες δεν μπορούν να τρέξουν να προλάβουν το λεωφορείο
Ένας στους δύο ενήλικες δεν μπορούν να τρέξουν για να προλάβουν το λεωφορείο, ενώ ένας στους πέντε δεν μπορεί να διασχίσει τρέχοντας ούτε καν 100 μέτρα, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.
Πώς μειώνει η άσκηση τον κίνδυνο καρκίνου
Το «παράδοξο της άσκησης» λύνει μία νέα μελέτη, η οποία εξηγεί πως είναι δυνατόν να μας προστατεύει η συστηματική γυμναστική από τον καρκίνο, τη στιγμή που διεγείρει την φλεγμονή στο σώμα και έτσι θα έπρεπε να τον αυξάνει.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα