TA NEA Logo
Τετάρτη 26 Απριλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ο τεχνητός σύντροφος στο τζόγκινγκ
Εάν ο ανταγωνισμός αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για να κάνετε τζόγκινγκ παρά να γυμνάζεστε μόνοι και σκληρά, ίσως χρειάζεστε το Garmin Forerunner 305...
Γιατί χρειάζονται λίπη οι ασκούμενοι
Oι λάτρεις της γυμναστικής που θέλουν να διατηρούν τη γραμμή τους, καλό είναι να τρώνε πού και πού λίγα λίπη παραπάνω, αναφέρει η «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής».
Πότε μπορεί κανείς να γυμνάζεται, παρ΄ ότι πονάει
Μοιάζει σχεδόν με ιεροσυλία. Η συνήθης συμβουλή των ειδικών για την αντιμετώπιση των τραυματισμών κατά την άσκηση είναι η άμεση διακοπή της άσκησης και η αποφυγή προπόνησης έως ότου περάσει ο πόνος.
Ασφαλέστερο το σέρφινγκ από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο
Εάν θέλετε να γυμνασθείτε με ασφάλεια, προτιμότερο είναι να κάνετε σέρφινγκ παρά να παίζετε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, σύμφωνα με τα ευρήματα εξαετούς μελέτης σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπράουν κατέγραψαν όλους τους τραυματισμούς σε 10 ερασιτεχνικούς και 22 επαγγελματικούς αγώνες σέρφινγκ, που διεξήχθησαν μεταξύ Μαρτίου 1999 και Σεπτεμβρίου 2005.
Άσκηση για προστασία από το κρυολόγημα
Εάν θέλετε να αποφύγετε το κρυολόγημα, φροντίστε να γυμνάζεστε ήπια επί μισή ώρα σχεδόν καθημερινά, συνιστούν επιστήμονες από το Κέντρο Μελέτης του Καρκίνου «Φρεντ Χάτσινσον», στο Σιάτλ.
Εμπρός (θλάσεις) μαρς (ρήξεις)
«Τη στιγμή που πάτησα και ήμουν έτοιμος για το σουτ, ήρθε από το πλάι ο συναθλητής μου και με κτύπησε. Αυτό ήταν, γύρισε το γόνατό μου κι έπεσα κάτω. Είχα πάθει ολική ρήξη του συνδέσμου της επιγονατίδας».
Γερά οστά μετά την κλιμακτήριο
Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν αποθηκεύει ασβέστιο, γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να το καταναλώνουμε καθημερινά από τη διατροφή. Για να είναι όμως γερά τα οστά μετά την κλιμακτήριο, απαραίτητη είναι και η συστηματική γυμναστική.
Πως να ασκούνται με ασφάλεια τα παιδιά
Η συστηματική γυμναστική - είτε αυτό σημαίνει ενασχόληση με κάποιο σπορ είτε παιχνίδι στην αλάνα - ωφελεί με πολλούς τρόπους την ψυχοσωματική υγεία των παιδιών. Ωστόσο, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες, ώστε τα παιδιά να αποφύγουν τους τραυματισμούς.
Ασκηθείτε για να σώσετε τη μέση σας
Η υγεία της σπονδυλικής στήλης υπονομεύεται σημαντικά από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Αντίδοτο σε αυτό μπορεί να αποτελέσει η αύξηση της καθημερινής κινητικότητας και, ει δυνατόν, η συστηματική ενασχόληση με κάποια συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα