TA NEA Logo
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η καθιστική ζωή κοστίζει 60,8 δισ. και 5 εκατομμύρια ζωές τον χρόνο
Η καθιστική ζωή κοστίζει ετησίως στην παγκόσμια οικονομία 67,5 δισεκατομμύρια δολάρια (60,8 εκατομμύρια ευρώ) σε ιατρικές δαπάνες και χαμένη παραγωγικότητα, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.
Ποιο είδος κολύμβησης σας ταιριάζει
Το κολύμπι θεωρείται μία από τις καλύτερες ασκήσεις, καθώς μέσα στο νερό το σώμα ελαφραίνει και οι κινήσεις γίνονται πιο εύκολες και πιο αποτελεσματικές. Ποιο στυλ, όμως, ταιριάζει στους πάσχοντες από κάθε είδους μυοσκελετικά προβλήματα;
Η γιόγκα κάνει καλό στη μνήμη
Ενα εβδομαδιαίο πρόγραμμα γιόγκα και διαλογισμού μπορεί να ενισχύει τις νοητικές δεξιότητες και να αποτρέπει την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών λόγω ηλικίας αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Η γυμναστική στα 40 προστατεύει από το εγκεφαλικό στα 60
Η καλή φυσική κατάσταση στη μέση ηλικία μπορεί να δρα προστατευτικά έναντι των εγκεφαλικών επεισοδίων στην τρίτη ηλικία, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Η δίαιτα και η γυμναστική αυξάνουν τις πιθανότητες ίασης του καρκίνου
Η δίαιτα και η συστηματική γυμναστική μπορούν να βελτιώσουν την πρόγνωση των ασθενών με καρκίνο, ανακοίνωσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Η γυμναστική μάς προστατεύει από 13 μορφές καρκίνου
Όποιος χρειάζεται ένα ισχυρό κίνητρο για να σηκωθεί από την καρέκλα και να αρχίσει να γυμνάζεται, μπορεί να το βρει σε μία νέα ανάλυση που αποκαλύπτει ότι η συστηματική γυμναστική μειώνει σημαντικά και τον κίνδυνο εκδηλώσεως 13 διαφορετικών μορφών καρκίνου.
Νερό: Τα οφέλη, οι κίνδυνοι και η απειλή της αφυδάτωσης
Η σοβαρή αφυδάτωση δεν είναι συνηθισμένη στους υγιείς ανθρώπους. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, όπως οι ηλικιωμένοι, οι αθλητές που συμμετέχουν σε πολύ απαιτητικούς αγώνες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά με σοβαρή διάρροια.
Τα οφέλη από το κολύμπι στην εγκυμοσύνη
Η συστηματική άσκηση και ιδιαιτέρως η άσκηση μέσα στο νερό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μόνο οφέλη έχει να προσφέρει σε μητέρα και έμβρυο, αρκεί να τηρούνται ορισμένοι κανόνες ασφαλείας, με πρώτο την έγκριση από τον μαιευτήρα που έχει αναλάβει την έγκυο.
Γιατί πρέπει να απολυμαίνουμε τα βαράκια στο γυμναστήριο
Τα μηχανήματα και τα ελεύθερα βάρη που υπάρχουν στα γυμναστήρια είναι γεμάτα παθογόνα βακτήρια τα οποία υπάρχουν σε επίπεδα υψηλότερα απ' ό,τι στις τουαλέτες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η προστασία των αθλητών από το ντόπινγκ
Η χρόνια χρήση απαγορευμένων φαρμάκων για να βελτιωθεί η απόδοση των αθλητών δημιουργεί μη αναστρέψιμες βλάβες σε ζωτικά όργανα του ανθρώπου και περιορίζει το προσδόκιμο της ζωής του αθλητή.
Οι μισοί ενήλικες δεν μπορούν να τρέξουν να προλάβουν το λεωφορείο
Ένας στους δύο ενήλικες δεν μπορούν να τρέξουν για να προλάβουν το λεωφορείο, ενώ ένας στους πέντε δεν μπορεί να διασχίσει τρέχοντας ούτε καν 100 μέτρα, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.
Πώς μειώνει η άσκηση τον κίνδυνο καρκίνου
Το «παράδοξο της άσκησης» λύνει μία νέα μελέτη, η οποία εξηγεί πως είναι δυνατόν να μας προστατεύει η συστηματική γυμναστική από τον καρκίνο, τη στιγμή που διεγείρει την φλεγμονή στο σώμα και έτσι θα έπρεπε να τον αυξάνει.
Δεκάδες αθλητές έπαιρναν μελδόνιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2015
Σχεδόν ένας στους δέκα αθλητές που αγωνίσθηκαν πέρυσι στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού ήταν ντοπαρισμένοι με το φάρμακο της Μαρίας Σαράποβα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Υπόθεση Σαράποβα: Τι είναι το φάρμακο που ντοπάρει τους αθλητές
Η ρωσίδα τενίστρια Μαρία Σαράποβα αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι βρέθηκε θετική στον τελευταίο έλεγχο ντόπινγκ που έκανε, εξαιτίας ενός φαρμάκου που εισήχθη την 1η Ιανουαρίου 2016 στις απαγορευμένες για τους αθλητές ουσίες.
Πέντε ημέρες κάνει ο οργανισμός να συνέλθει από τον υπερμαραθώνιο
Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε υπερμαραθωνίους χρειάζονται κατά μέσον όρο πέντε ημέρες έως ότου συνέλθει το σώμα τους από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η μέντα αυξάνει την ενεργητικότητα
Έχετε νιώσει ποτέ ευεξία και ενισχυμένη διάθεση για δραστηριότητα μετά από την κατανάλωση μιας τσίκλας ή καραμέλας με γεύση μέντας; Αν ναι, ίσως δεν είναι ιδέα σας.
Η γυμναστική στα 40 προστατεύει το μυαλό στα 60
Σωτήρια για το μυαλό μπορεί να είναι η συστηματική γυμναστική στην μέση ηλικία, καθώς σχετίζεται με μεγαλύτερο εγκέφαλο στην τρίτη ηλικία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αντίδοτο στις ιώσεις η συστηματική γυμναστική
Η συστηματική γυμναστική μπορεί να μας προστατεύει από τη γρίπη και τις άλλες ιώσεις της εποχής επειδή καταπονεί κατ’ επανάληψιν το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να το κάνει να λειτουργεί πιο αποδοτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Το ψηφιακό tracking «σκοτώνει» την απόλαυση στα χόμπι μας
Η χρήση ψηφιακών συσκευών παρακολούθησης (tracking) των δραστηριοτήτων μας μπορεί να «σκοτώσει» την απόλαυση που αποκομίζουμε από αυτές, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Η άσκηση δεν εξουδετερώνει τους κινδύνους από την παχυσαρκία
Η άποψη ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι που γυμνάζονται προστατεύουν σημαντικά τον εαυτό τους από τις συνέπειες του περιττού βάρους είναι μύθος, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα