TA NEA Logo
Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η άσκηση «αποτοξινώνει» το αίμα για να αποτρέψει την κατάθλιψη
Η γυμναστική ενεργοποιεί μία βιοχημική αλληλουχία, που κάνει τους μυς να εξουδετερώνουν μία σημαντική ουσία του στρες η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην κατάθλιψη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πώς και πόσο ωφελεί η άσκηση
Η άσκηση, πέραν του ότι διατηρεί το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση, συμβάλλει γενικότερα στην καλύτερη λειτουργία των βασικών του οργάνων. Πόσο εντατικά, όμως, και επί πόσο χρόνο πρέπει να ασκείται ένας άνθρωπος;
«Το περπάτημα είναι θαυματουργό φάρμακο»
Μισή ώρα περπάτημα την ημέρα ισοδυναμεί με τη λήψη ενός «μαγικού» φαρμάκου που καταπολεμά τα γηρατειά και προλαμβάνει τον πρόωρο θάνατο, ανακοίνωσε ένας βρετανός ειδικός.
Μπορεί η γυμναστική να προκαλεί την ALS;
Η αμυοτροφική πλαγία σκλήρυνση (ή ALS, από την αγγλική ονομασία της) αποτελεί μήνες τώρα παγκόσμιο θέμα συζήτησης, εξαιτίας του δημόσιου μπουγελώματος διασημοτήτων με παγωμένο νερό, με στόχο να αυξηθούν η ενημέρωση και η χρηματοδότηση για τη νόσο.
Ελιξίριο νεότητας η ορθοστασία
Η παρατεταμένη ορθοστασία μπορεί να είναι το κλειδί για την επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης και την παράταση της ζωής, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
«Θαυματουργή θεραπεία» το περπάτημα για τους ασθενείς με καρκίνο
Οι πάσχοντες από καρκίνο μπορούν να αυξήσουν δραματικά τις πιθανότητές τους να νικήσουν τη νόσο, φροντίζοντας να περπατούν για μισή έως μία ώρα την ημέρα.
Η άσκηση αυξάνει την αντοχή στον πόνο
Η συστηματική γυμναστική μπορεί να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βιώνει ένας άνθρωπος τον πόνο, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οπως έδειξε, όσο περισσότερο γυμνάζεται κάποιος τόσο μεγαλύτερη γίνεται με τον καιρό η αντοχή του σε αυτόν.
Έξι ώρες ακινησίας στο γραφείο «είναι καταστροφικές για την υγεία»
Οι εργαζόμενοι σε γραφεία θα πρέπει να δουλεύουν όρθιοι τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα, για να αποφύγουν την παχυσαρκία και την καρδιοπάθεια, σύμφωνα με έναν κορυφαίο βρετανό ειδικό στη δημόσια υγεία.
Έστω και 5 λεπτά τρέξιμο την ημέρα προσθέτουν χρόνια στη ζωή
Το τρέξιμο έστω για 5 λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μία νέα, εκτενή μελέτη για την άσκηση και τη θνησιμότητα.
Καλύτερη φυσική κατάσταση για όσους πίνουν λίγο κρασί στα 45
Λίγο κρασί μέρα παρά μέρα μπορεί να βελτιώνει την φυσική κατάσταση στην μέση και στην τρίτη ηλικία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επικίνδυνη η υπερβολική γυμναστική μετά το έμφραγμα
Οι ασθενείς που έχουν πάθει έμφραγμα πρέπει να γυμνάζονται συστηματικά για να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία τους, αλλά όχι και να το παρακάνουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι εναλλαγές βάδην-χαλαρό περπάτημα ρυθμίζουν το «ζάχαρο»
Οι εναλλαγές τριών λεπτών βάδην με τρία λεπτά χαλαρής βάδισης μπορεί να είναι ό,τι χρειάζονται οι διαβητικοί για να ρυθμίσουν το σάκχαρό τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πέντε λεπτά τζόγγινγκ την ημέρα «προσθέτουν 3 χρόνια στη ζωή»
Οι άνθρωποι που κάνουν τζόγγινγκ επί μόλις 5 λεπτά την ημέρα, προσθέτουν σχεδόν τρία χρόνια στη ζωή τους, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Έξι δευτερόλεπτα γυμναστικής «μπορεί να αλλάξουν την ζωή των ηλικιωμένων»
Οι εξαιρετικά σύντομες αλλά έντονες προπονήσεις μπορεί να μεταμορφώσουν την υγεία των ηλικιωμένων, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σκωτία.
Αλτσχάιμερ: Η γυμναστική «αντίδοτο» στην κληρονομικότητα
Η γυμναστική μπορεί να διατηρήσει ακμαίο τον εγκέφαλο των ανθρώπων που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν νόσο Αλτσχάιμερ λόγω κληρονομικότητας, σύμφωνα με μία πρωτοποριακή μελέτη.
Ένα στα τρία κρούσματα νόσου Αλτσχάιμερ μπορούν να αποφευχθούν
Ένα στα τρία κρούσματα της νόσου Αλτσχάιμερ οφείλονται στον τρόπο ζωής και με τις κατάλληλες προσαρμογές θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Η πολλή ποδηλασία στα 50 αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
Οι μεσήλικες άντρες που κάνουν πολύ ποδήλατο έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη, αποκαλύπτει μία νέα μελέτη.
Η γυμναστική προστατεύει και τα μάτια!
Η σχετιζόμενη με την ηλικία απώλεια της όρασης είναι συχνή και διαταράσσει σοβαρά την καθημερινότητα των πασχόντων. Μια νέα μελέτη, όμως, δείχνει ότι η συστηματική γυμναστική μπορεί να μας προφυλάξει από αυτή.
Τρεις ώρες ορθοστασία την ημέρα ισοδυναμούν με 10 μαραθωνίους τον χρόνο
Η ορθοστασία επί τρεις ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, ισοδυναμεί με το να συμμετέχει κάποιος σε δέκα μαραθωνίους δρόμους τον χρόνο, υποστηρίζει ένας βρετανός ειδικός στην φυσική κατάσταση.
Αποδίδουν καλύτερα στις εξετάσεις οι γυμνασμένοι μαθητές
Οι έφηβοι που γυμνάζονται συστηματικά αποδίδουν καλύτερα στις σχολικές εξετάσεις, ενώ οι αγύμναστοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να δουν τις επιδόσεις τους να υποφέρουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα