TA NEA Logo
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Έστω και 5 λεπτά τρέξιμο την ημέρα προσθέτουν χρόνια στη ζωή
Το τρέξιμο έστω για 5 λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μία νέα, εκτενή μελέτη για την άσκηση και τη θνησιμότητα.
Καλύτερη φυσική κατάσταση για όσους πίνουν λίγο κρασί στα 45
Λίγο κρασί μέρα παρά μέρα μπορεί να βελτιώνει την φυσική κατάσταση στην μέση και στην τρίτη ηλικία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επικίνδυνη η υπερβολική γυμναστική μετά το έμφραγμα
Οι ασθενείς που έχουν πάθει έμφραγμα πρέπει να γυμνάζονται συστηματικά για να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία τους, αλλά όχι και να το παρακάνουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι εναλλαγές βάδην-χαλαρό περπάτημα ρυθμίζουν το «ζάχαρο»
Οι εναλλαγές τριών λεπτών βάδην με τρία λεπτά χαλαρής βάδισης μπορεί να είναι ό,τι χρειάζονται οι διαβητικοί για να ρυθμίσουν το σάκχαρό τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πέντε λεπτά τζόγγινγκ την ημέρα «προσθέτουν 3 χρόνια στη ζωή»
Οι άνθρωποι που κάνουν τζόγγινγκ επί μόλις 5 λεπτά την ημέρα, προσθέτουν σχεδόν τρία χρόνια στη ζωή τους, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Έξι δευτερόλεπτα γυμναστικής «μπορεί να αλλάξουν την ζωή των ηλικιωμένων»
Οι εξαιρετικά σύντομες αλλά έντονες προπονήσεις μπορεί να μεταμορφώσουν την υγεία των ηλικιωμένων, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σκωτία.
Αλτσχάιμερ: Η γυμναστική «αντίδοτο» στην κληρονομικότητα
Η γυμναστική μπορεί να διατηρήσει ακμαίο τον εγκέφαλο των ανθρώπων που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν νόσο Αλτσχάιμερ λόγω κληρονομικότητας, σύμφωνα με μία πρωτοποριακή μελέτη.
Ένα στα τρία κρούσματα νόσου Αλτσχάιμερ μπορούν να αποφευχθούν
Ένα στα τρία κρούσματα της νόσου Αλτσχάιμερ οφείλονται στον τρόπο ζωής και με τις κατάλληλες προσαρμογές θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Η πολλή ποδηλασία στα 50 αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
Οι μεσήλικες άντρες που κάνουν πολύ ποδήλατο έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη, αποκαλύπτει μία νέα μελέτη.
Η γυμναστική προστατεύει και τα μάτια!
Η σχετιζόμενη με την ηλικία απώλεια της όρασης είναι συχνή και διαταράσσει σοβαρά την καθημερινότητα των πασχόντων. Μια νέα μελέτη, όμως, δείχνει ότι η συστηματική γυμναστική μπορεί να μας προφυλάξει από αυτή.
Τρεις ώρες ορθοστασία την ημέρα ισοδυναμούν με 10 μαραθωνίους τον χρόνο
Η ορθοστασία επί τρεις ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, ισοδυναμεί με το να συμμετέχει κάποιος σε δέκα μαραθωνίους δρόμους τον χρόνο, υποστηρίζει ένας βρετανός ειδικός στην φυσική κατάσταση.
Αποδίδουν καλύτερα στις εξετάσεις οι γυμνασμένοι μαθητές
Οι έφηβοι που γυμνάζονται συστηματικά αποδίδουν καλύτερα στις σχολικές εξετάσεις, ενώ οι αγύμναστοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να δουν τις επιδόσεις τους να υποφέρουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η γυμναστική μετά τα 40 «ξανανιώνει» το δέρμα
Η συστηματική γυμναστική όχι μόνο χαρίζει νεανική λάμψη στο δέρμα αλλά μπορεί και να αντιστρέφει τα σημάδια της ηλικίας πάνω του σε όσους αρχίζουν να γυμνάζονται μετά τα 40, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Η προπόνηση των... ματιών βελτιώνει τις επιδόσεις στα σπορ
Ποδοσφαιριστές, τενίστες, μπεϊζμπολίστες και πολλοί άλλοι αθλητές πρέπει να έχουν εξαιρετική όραση για να αποδίδουν καλά στο άθλημα της επιλογής και τώρα πολλοί προσθέτουν κάτι νέο στην καθιερωμένη προπόνησή τους: την οπτική προπόνηση ή vision training.
Η σκληρή γυμναστική αρρωσταίνει την καρδιά
Δύο νέες μελέτες σε χιλιάδες εθελοντές αποκαλύπτουν πως η καθημερινή, έντονη γυμναστική αρρωσταίνει την καρδιά, αυξάνοντας τον κίνδυνο αρρυθμίας και θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
Γυμναστική στα 25, δυνατό μυαλό στα 50
Οσο πιο δραστήριος είναι κάποιος στα 25 του χρόνια τόσο καλύτερα λειτουργεί το μυαλό του όταν φτάσει στη μέση ηλικία, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη.
Η προπόνηση για αντοχή αυξάνει τον κίνδυνο αρρυθμίας
Η προπόνηση αντοχής μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο αρρυθμίας, επειδή επηρεάζει σε μοριακό επίπεδο την καρδιά, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
Η καθιστική ζωή «η μεγαλύτερη απειλή για τις γυναίκες μετά τα 30»
Η έλλειψη άσκησης θέτει τις γυναίκες σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο εμφράγματος μετά τα 30 απ’ ό,τι το κάπνισμα και η παχυσαρκία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Μήπως είστε γεννημένοι για να γυμνάζεστε;
Σύμφωνα με μια νέα γενετική μελέτη σε πειραματόζωα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Physiology», η προτίμηση της γυμναστικής ή της καθιστικής ζωής είναι εν μέρει γραμμένη στα γονίδιά μας.
Οι δραστήριες μαμάδες «έχουν δραστήρια παιδιά»
Όσο πιο δραστήρια είναι μία μητέρα, τόσο πιο δραστήριο θα είναι και το παιδί της, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη που διεξήχθη σε 500 νέες μητέρες και τα 4χρονα παιδιά τους.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα