TA NEA Logo
Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η πολύωρη ακινησία ακυρώνει τα οφέλη της γυμναστικής
Μία επίσκεψη στο γυμναστήριο την ημέρα δεν είναι αρκετή για να εξαλειφθούν οι συνέπειες που έχει στην υγεία η πολύωρη ακινησία σε μία καρέκλα - τουλάχιστον για τις γυναίκες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πόσο καλή γυμναστική είναι το σεξ
Μελέτη του Πανεπιστημίου Κεμπέκ, στον Καναδά, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σεξ είναι μία μετρίας εντάσεως άσκηση, η οποία όμως ασφαλώς είναι πολύ πιο απολαυστική απ' ό,τι άλλα είδη φυσικής δραστηριότητας όπως το τζόγγινγκ!
Η γυμναστική προστατεύει από την άνοια
Η συστηματική γυμναστική καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής παίζει σημαντικό ρόλο στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης άνοιας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που διήρκησε 35 χρόνια.
Ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσει η γυμναστική
Οι συνταξιούχοι που αρχίζουν να γυμνάζονται συστηματικά μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν να εκδηλώσουν σοβαρές ασθένειες και άνοια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Εχθρός της ψυχικής διάθεσης η υπερβολική γυμναστική
Η υπερβολική γυμναστική είναι εξίσου επιζήμια για την ψυχική υγεία και την αυτοεκτίμηση με την καθιστική ζωή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι αρτηρίες των 30άρηδων υποφέρουν μπροστά στην TV
Όσο περισσότερο χρόνο περνάνε οι νέοι ακίνητοι μπροστά στην τηλεόραση, τόσο πιο δύσκαμπτες γίνονται οι αρτηρίες τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η υπερβολική άσκηση φέρνει αρρυθμία
Δύο μελέτες - μία σε σκιέρ και μία σε τρωκτικά - εγείρουν ερωτήματα για το ανώτατο όριο της ασφαλούς γυμναστικής, καθώς συσχετίζουν την υπερβολική άσκηση με την εμφάνιση καρδιακής αρρυθμίας.
Το καθημερινό περπάτημα προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού
Οι γυναίκες που περπατούν επί μία ώρα την ημέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού - και όσο πιο γρήγορα περπατάνε, τόσο το καλύτερο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το περπάτημα «μπορεί να σώσει τη ζωή μας»
Χιλιάδες ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο, εάν μικροί και μεγάλοι φρόντιζαν να περπατούν καθημερινά λίγη ώρα, ανακοίνωσαν δύο βρετανικοί υγειονομικοί φορείς.
Γιατί οι δρομείς δεν παθαίνουν αρθρίτιδα στα γόνατα
Μία από τις ευρύτερα διαδεδομένες πεποιθήσεις για το τζόγκινγκ είναι ότι καταστρέφει τα γόνατα και προκαλεί αρθρίτιδα. Μία νέα μελέτη όμως αποκαλύπτει ότι η άποψη αυτή είναι λανθασμένη.
Η άσκηση «εξίσου αποτελεσματική με τα φάρμακα για τους καρδιοπαθείς»
Η άσκηση ενδέχεται να ωφελεί εξίσου με τα φάρμακα τους πάσχοντες από καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό ή προδιαβήτη, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
Ο εγκέφαλος των χορευτών «προσαρμόζεται για να μην ζαλίζονται»
Ο εγκέφαλος των χορευτών παρουσιάζει ιδιαιτερότητες στη δομή του, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί για να μπορούν να περιστρέφονται δίχως να ζαλίζονται, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αρχίζετε γυμναστική; Προσέξτε να μην παχύνετε...
Ένας στους τέσσερις ενήλικες που αρχίζουν να γυμνάζονται όχι μόνο δεν χάνουν βάρος, αλλά παίρνουν κιλά, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Η καθιστική ζωή σκοτώνει
Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως σε όλο τον κόσμο από έμφραγμα εξαιτίας της καθιστικής ζωής, σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η συστηματική γυμναστική προσθέτει χρόνια στη ζωή
Μισή ώρα γυμναστική την ημέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα, μπορεί να προσθέσουν χρόνια στη ζωή, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας.
Από το γυμναστήριο στο... χειρουργείο οι 40άρηδες!
Ολοένα και περισσότεροι 40άρηδες και 50άρηδες υποβάλλονται σε εγχειρήσεις αντικατάστασης ισχίου ή γόνατος, εξαιτίας της υπερβολικής γυμναστικής, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Ο χυμός καρπουζιού μειώνει τον πόνο μετά τη γυμναστική
Η κατανάλωση φυσικού χυμού από καρπούζι μπορεί να καταπραϋνει τον πόνο μετά την γυμναστική, χάρη σε ένα αμινοξύ που περιέχει, αναφέρουν επιστήμονες από την Ισπανία.
Η γυμναστική αλλάζει το DNA
Νέες μελέτες αποκαλύπτουν ότι η γυμναστική μάς προστατεύει από νοσήματα, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης, αλλάζοντας το DNA των κυττάρων του σωματικού λίπους και των μυών.
Το περπάτημα ως τη δουλειά μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη-υπέρτασης
Ακόμα έναν λόγο για αν αφήνουμε το αυτοκίνητο στο σπίτι βρήκαν βρετανοί επιστήμονες: μπορεί να προστατευθούμε από τον διαβήτη και την υπέρταση.
Είναι καλύτερα να περπατάμε ή να τρέχουμε;
Το περπάτημα και το τζόγκινγκ είναι οι πιο δημοφιλείς ασκήσεις. Το ποια από τις δύο, όμως, παρέχει τα περισσότερα οφέλη στην υγεία, αποτελεί χρόνια τώρα αντικείμενο διαμάχης. Μία σειρά νέων μελετών που τις σύγκριναν παρέχουν μερικές απαντήσεις.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα