TA NEA Logo
Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πορτοκάλια και κουνουπίδι προστατεύουν από τον καρκίνο του στομάχου
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φρούτων και λευκών λαχανικών, όπως οι πατάτες και το κουνουπίδι, μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του στομάχου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι άντρες τρώνε περισσότερο όταν τους κοιτάζουν οι γυναίκες
Αν οι γυναίκες έχουν την τάση να τρώνε «σαν πουλάκι» όταν τις κοιτούν οι άνδρες, εκείνοι τρώνε σαν τον... Γαργαντούα όταν τους κοιτάζουν οι κυρίες - ίσως διότι θέλουν να δείξουν ότι σκάνε από υγεία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το πολύ κρέας αυξάνει (και) τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου κρέατος ή/και προϊόντων κρέατος μπορεί να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Λίγα καρύδια την ημέρα ρίχνουν την κακή χοληστερίνη
Δύο χούφτες καρύδια την ημέρα μπορεί να μας προφυλάσσουν από την καρδιοπάθεια, μειώνοντας αποτελεσματικά τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Κλινική Μάγιο: «Η ελληνική διατροφή, η καλύτερη για χαμηλή χοληστερίνη»
Τα φάρμακα για την χοληστερίνη αποδίδουν καλύτερα όταν συνδυάζονται με ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και άσκησης - και η καλύτερη διατροφή για τη ρύθμισή της είναι «η παραδοσιακή ελληνική διατροφή» σύμφωνα με γιατρούς της φημισμένης Κλινικής Μάγιο.
Γιατί κάποιοι άνθρωποι χάνουν τον έλεγχο όταν πίνουν
Μερικοί άνθρωποι είναι γενετικά προδιατεθειμένοι να εκδηλώσουν παράτολμες και παρορμητικές συμπεριφορές όταν πίνουν έστω και μικρές ποσότητες αλκοόλ, αναφέρουν επιστήμονες από τη Φινλανδία.
Λίγα φλιτζάνια καφέ την ημέρα χαρίζουν χρόνια στη ζωή
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση έως και πέντε φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να προσθέτει χρόνια στη ζωή, διότι μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από πολλά και σοβαρά χρόνια νοσήματα.
«Όχι» στις τραγανές πατάτες και στο πολύ φρυγανισμένο ψωμί
Οι τραγανές ψητές πατάτες και το πολύ φρυγανισμένο ψωμί περιέχουν υψηλά επίπεδα μίας επικίνδυνης χημικής ουσίας, προειδοποιεί η βρετανική Αρχή τροφίμων.
Το κρέας στα κάρβουνα ίσως αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του νεφρού
Η ακολούθηση μίας διατροφής πλούσιας σε τηγανητό ή ψημένο στα κάρβουνα κρέας μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του νεφρού, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Επικίνδυνο το τηγάνισμα με φυτικά έλαια, λένε επιστήμονες
Το μαγείρεμα, ιδίως το τηγάνισμα και το ψήσιμο, με φυτικά έλαια εκλύει τοξικές χημικές ουσίες οι οποίες σχετίζονται με τον καρκίνο και την άνοια, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες. Και συνιστούν να χρησιμοποιούμε καλύτερα ελαιόλαδο ή ακόμα και βούτυρο, καρυδέλαιο και λαρδί.
Έρευνα: Τι τρώνε όσοι διατηρούνται αδύνατοι χωρίς προσπάθεια
Οι άνθρωποι που διατηρούνται αδύνατοι δίχως να καταβάλλουν προσπάθεια έχουν την τάση να τρώνε πλούσιο πρωινό γεύμα και άφθονες σαλάτες και λαχανικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα ροφήματα με ζάχαρη αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας
Οι άνδρες που καταναλώνουν συστηματικά ροφήματα με ζάχαρη μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής ανεπάρκειας, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σουηδία.
Αν θέλετε να αδυνατίσετε, αρχίστε να μετράτε τις... μπουκιές σας
Αν θέλετε να αδυνατίσετε, ίσως πρέπει να αρχίσετε να μετράτε τις μπουκιές σας και ακολούθως να τις μειώσετε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να χάνετε σχεδόν δύο κιλά το μήνα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η πλούσια σε σόγια διατροφή προστατεύει από την οστεοπόρωση
Μία διατροφή πλούσια σε σόγια μπορεί να προστατεύει τις γυναίκες από την απώλεια οστικής μάζας μετά την κλιμακτήριο, αναφέρουν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Τι πρέπει να ξέρουμε για το κρέας και τον καρκίνο
Η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να κατατάξει το κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα κρέατα στους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, μοιραία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Να ποια είναι - και ποιες οι απαντήσεις τους.
Εννέα ημέρες χωρίς ζάχαρη ρίχνουν πίεση, χοληστερίνη και τριγλυκερίδια
Οι άνθρωποι που σταματούν να τρώνε τρόφιμα με ζάχαρη μπορεί να δουν εντυπωσιακές βελτιώσεις στην υγεία τους μέσα σε μόλις εννέα ημέρες, ακόμα κι αν δεν μειώσουν τις θερμίδες τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΠΟΥ: Ποιοι πρέπει να ανησυχούν για τα κρεατικά και τον καρκίνο
Η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να κατατάξει το κόκκινο κρέας και τα προϊόντα του στους παράγοντες που μπορεί να προκαλούν καρκίνο, δεν πρέπει να οδηγήσει στην αποφυγή τους, λέει ο επικεφαλής της επιτροπής που εξέδωσε τη σχετική γνωμοδότηση.
Στα καρκινογόνα κατέταξε ο ΠΟΥ τα επεξεργασμένα κρεατικά
Την απόφαση να κατατάξει τα επεξεργασμένα κρέατα στους παράγοντες που προκαλούν καρκίνο στον άνθρωπο και το κρέας σε εκείνους που ενδέχεται να τον προκαλέσουν, έλαβε η αρμόδια υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ένας μήνας χωρίς αλκοόλ επουλώνει το συκώτι, ρίχνει την πίεση
Η αποχή επί ένα μήνα από όλα τα οινοπνευματώδη ποτά βελτιώνει πολλούς δείκτες της υγείας και ενδέχεται να προστατεύει τον οργανισμό από σοβαρά νοσήματα αργότερα στη ζωή, αναφέρουν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Η μεσογειακή διατροφή εμποδίζει τη συρρίκνωση του εγκεφάλου
Η μεσογειακή διατροφή είναι απαραίτητη σε όσους θέλουν να διατηρούν νεανικό τον εγκέφαλό τους καθώς μεγαλώνουν, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα