TA NEA Logo
Τρίτη 23 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Είναι επίσημο: Μας αδυνατίζει το φαγητό σε μικρό πιάτο
Εάν βλέπετε το σώμα σας να συσσωρεύει περιττά κιλά, καλό θα ήταν να αλλάξετε… σερβίτσιο, συνιστούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ.
Τα ψάρια μας προστατεύουν από την κατάθλιψη
Η συστηματική κατανάλωση ψαριών να βελτιώσει την ψυχική διάθεση και να μειώσει τον κίνδυνο εμφανίσεως κατάθλιψης, αναφέρουν επιστήμονες από την Κίνα.
Online τεστ αποκαλύπτει αν τρώμε αρκετό ασβέστιο
Ένα online τεστ που αξιολογεί την εβδομαδιαία διατροφή μας και υπολογίζει πόσο ασβέστιο περιέχει δημιούργησαν επιστήμονες από τον Διεθνή Οργανισμό Οστεοπόρωσης (IOF).
Η βιταμίνη C εξίσου ωφέλιμη με την άσκηση για την καρδιά;
Λίγη βιταμίνη C την ημέρα ενδέχεται να ωφελεί την καρδιά των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων όσο και το συστηματικό περπάτημα, αναφέρουν επιστήμονες από το Κολοράντο.
Ζάχαρη: Ενας επιπλέον κίνδυνος για την καρδιά
Η ζάχαρη είναι ένας παράγοντας κινδύνου που επίσημα πια προστίθεται στους ήδη γνωστούς για αθηροσκλήρωση των αγγείων και στεφανιαία νόσο.
Κίνδυνος παχυσαρκίας από το πολύ... αλάτι
Η υπερκατανάλωση άλατος μπορεί να ανοίγει τον δρόμο στην παχυσαρκία, ανεξάρτητα από τις θερμίδες που καταναλώνει κανείς, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ποια τρόφιμα θέλουν ψυγείο και πότε
Η τοποθέτηση των τροφίμων στο ψυγείο μοιάζει η πιο γρήγορη και εύκολη επιλογή μετά τα ψώνια του καλοκαιριού, αλλά δεν είναι πάντοτε η πιο σωστή, διότι άλλα χρειάζονται θερμοκρασία περιβάλλοντος και άλλα κατάψυξη.
Χειρότερο το φαγητό «στο πόδι» απ’ ό,τι μπροστά στην TV
Η κατανάλωση φαγητού «στο πόδι» είναι ό,τι χειρότερο για τη σιλουέτα, διότι ενθαρρύνει την υπερκατανάλωση τροφής, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
«Αθώο» το κρέας για την καρδιοπάθεια;
Μία νέα ανάλυση έδειξε ότι η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών από υγιείς ανθρώπους ίσως δεν είναι τόσο επιβλαβής όσο πίστευαν έως τώρα κοινό και ειδικοί. Έλληνες και ξένοι ειδικοί εξηγούν ποια είναι η πρακτική αξία αυτού του ευρήματος.
«Ισχυρό φάρμακο» ο καφές εναντίον του καρκίνου του παχέος εντέρου
Ο καφές μπορεί να αποτελεί ισχυρό φάρμακο εναντίον του καρκίνου του παχέος εντέρου, καθώς μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο υποτροπής και αυξάνει τις πιθανότητες ιάσεως, αναφέρουν επιστήμονες από τη Βοστώνη.
Καλύτερο για τα δόντια το τσάι με γάλα
Αν σας αρέσει να πίνετε τσάι με γάλα, η είδηση που ακολουθεί θα σας χαροποιήσει: επιστήμονες από τον Καναδά ανακάλυψαν ότι η συνήθεια αυτή προστατεύει τα δόντια από τις κηλίδες.
Αδυνατίζουν καλύτερα όσοι δεν κόβουν το ψωμί
Ο περιορισμός των λιπαρών στη διατροφή οδηγεί σε καλύτερο αδυνάτισμα απ’ ό,τι ο περιορισμός των υδατανθράκων, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη.
Το άσπρο ψωμί μπορεί να οδηγεί στην κατάθλιψη
Η ακολούθηση μίας διατροφής πλούσιας σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά, μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το στρες μπορεί να καταστρέφει τη διατροφή μας
Το στρες μπορεί να υπονομεύει την υγιεινή διατροφή, διότι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν η εγγενής τάση μας είναι να αναζητάμε παρηγοριά σε ένα γλυκό, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ζουν περισσότερο όσοι τρώνε καυτερά φαγητά
Οι άνθρωποι που λατρεύουν τα καυτερά φαγητά μπορεί να ωφελούν ακούσια το προσδόκιμο επιβίωσής τους, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη.
Ο καφές προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού
Τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου το πολύ κρέας
Επιστήμονες από την Ολλανδία πιστεύουν ότι βρήκαν τον λόγο για τον οποίο η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τις πιθανότητες εκδηλώσεως καρκίνου του παχέος εντέρου.
Η γεύση του λίπους «είναι η έκτη βασική γεύση του ανθρώπου»
­Οι βασικές γεύσεις του ανθρώπου δεν είναι τέσσερις ούτε πέντε, όπως νομίζαμε έως τώρα, αλλά έξι - και η έκτη είναι αυτή του λίπους, η οποία θα πρέπει να αναγνωριστεί επισήμως, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
9 συμβουλές για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση
Από το ξαναζεσταμένο ρύζι μέχρι τα λιωμένα παγωτά, είναι πολλές οι δυνητικές «παγίδες» που μπορεί να μας οδηγήσουν στην τροφική δηλητηρίαση εφέτος το καλοκαίρι. Η διατροφολόφος-διαιτολόγος Αστερία Σταματάκη εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε.
Το απεριτίφ όντως «ανοίγει» την όρεξη
Τελικά, το απεριτίφ πραγματοποιεί όσα υπόσχεται: «ανοίγει» την όρεξη και μας κάνει να καταναλώνουμε περισσότερο από το φαγητό που θα ακολουθήσει, σύμφωνα με μία νέα, μικρή μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα