TA NEA Logo
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
ΠΟΥ: Τη Δευτέρα η ετυμηγορία για τα αλλαντικά και τον καρκίνο
Την τελική γνωμοδότησή της για τη δυνητική συσχέτιση του κόκκινου κρέατος και των προϊόντων του με τον καρκίνο ετοιμάζεται να εκδώσει τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 η αρμόδια υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Διατροφή: «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» Vs «Aνάλωση μέχρι»
Οι ειδικοί συνιστούν να κοιτάζουμε πάντοτε τις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων και να αποφεύγουμε την κατανάλωσή τους έπειτα από αυτές. Σε τι διαφέρουν, όμως, στ' αλήθεια το «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» και το «Ανάλωση μέχρι και»;
Καλύτερο το ψάρι φρέσκο, κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα;
Η κατανάλωση ψαριών είναι απολύτως απαραίτητη για καλή υγεία, με όποιον τρόπο κι αν τα καταναλώσει κανείς, λένε οι ειδικοί που έχουν αναλύσει τα φρέσκα, τα κονσερβοποιημένα αλλά και τα κατεψυγμένα είδη.
Οι Έλληνες γυρνούν την πλάτη στα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια
Στο... ψωμοτύρι και τις μακαρονάδες φαίνεται πως το έχουμε ρίξει στα χρόνια της κρίσης, αφού δημητριακά και γαλακτοκομικά αναδεικνύονται ως τα τρόφιμα με την υψηλότερη ημερήσια κατανάλωση σε μία νέα, μεγάλη πληθυσμιακή έρευνα.
Καρότα και σπανάκι ωφελούν τους ασθενείς με εκφύλιση της ωχράς
Μία ομάδα ουσιών που χαρίζουν στα καρότα και το σπανάκι το χαρακτηριστικό χρώμα τους, μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της πιο συχνής αιτίας τύφλωσης των ηλικιωμένων, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Μας ξυπνάει ένα ποτήρι χυμός πορτοκάλι το πρωί
Ένα ποτήρι χυμός πορτοκάλι το πρωί «ξυπνάει» το μυαλό, αυξάνοντας την πνευματική εγρήγορση και την ικανότητα συγκέντρωση της προσοχής, και βελτιώνοντας τους χρόνους αντίδρασης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το πολύ ασβέστιο δεν ωφελεί τα οστά, λένε επιστήμονες
Η πολύ αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου μέσω συμπληρωμάτων ή της διατροφής δεν μπορεί να δυναμώσει τα οστά και να αποτρέψει την οστεοπόρωση, ισχυρίζονται ερευνητές από τη Νέα Ζηλανδία.
Αυξημένος κίνδυνος για την καρδιά με ένα ρόφημα με ζάχαρη την ημέρα
Η καθημερινή κατανάλωση έστω και ενός ροφήματος με ζάχαρη μπορεί να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για έμφραγμα, διαβήτη και εγκεφαλικό, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Λίγη μπύρα προστατεύει τις γυναίκες από το έμφραγμα
Ένα ποτήρι μπύρα την εβδομάδα μπορεί να προστατεύει τις γυναίκες από το έμφραγμα, σύμφωνα με μία νέα σουηδική μελέτη που διήρκησε πάνω από τρεις δεκαετίες.
Ποια φρούτα και λαχανικά μας αδυνατίζουν και ποια μας παχαίνουν
Αν θέλετε να αδυνατίσετε, αυξήστε την κατανάλωση βατόμουρων, κουνουπιδιού και αποξηραμένων δαμάσκηνων, αλλά μην το παρακάνετε με το καλαμπόκι, τον αρακά και τις πατάτες.
Λίγο αλκοόλ κάνει καλό στην καρδιά, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου
Το αλκοόλ κάνει καλό στην καρδιά και μας προστατεύει από το έμφραγμα, αλλά ταυτοχρόνως αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως ορισμένων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με μία νέα παγκόσμια μελέτη.
Το βιολογικό ρολόι αποσυντονίζεται με τον καφέ το απόγευμα
Ένας καφές αργά το απόγευμα μπορεί να διαταράξει τον ύπνο στους ευαίσθητους ανθρώπους για περισσότερους λόγους απ’ όσους νομίζουμε, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Είναι επίσημο: Μας αδυνατίζει το φαγητό σε μικρό πιάτο
Εάν βλέπετε το σώμα σας να συσσωρεύει περιττά κιλά, καλό θα ήταν να αλλάξετε… σερβίτσιο, συνιστούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ.
Τα ψάρια μας προστατεύουν από την κατάθλιψη
Η συστηματική κατανάλωση ψαριών να βελτιώσει την ψυχική διάθεση και να μειώσει τον κίνδυνο εμφανίσεως κατάθλιψης, αναφέρουν επιστήμονες από την Κίνα.
Online τεστ αποκαλύπτει αν τρώμε αρκετό ασβέστιο
Ένα online τεστ που αξιολογεί την εβδομαδιαία διατροφή μας και υπολογίζει πόσο ασβέστιο περιέχει δημιούργησαν επιστήμονες από τον Διεθνή Οργανισμό Οστεοπόρωσης (IOF).
Η βιταμίνη C εξίσου ωφέλιμη με την άσκηση για την καρδιά;
Λίγη βιταμίνη C την ημέρα ενδέχεται να ωφελεί την καρδιά των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων όσο και το συστηματικό περπάτημα, αναφέρουν επιστήμονες από το Κολοράντο.
Ζάχαρη: Ενας επιπλέον κίνδυνος για την καρδιά
Η ζάχαρη είναι ένας παράγοντας κινδύνου που επίσημα πια προστίθεται στους ήδη γνωστούς για αθηροσκλήρωση των αγγείων και στεφανιαία νόσο.
Κίνδυνος παχυσαρκίας από το πολύ... αλάτι
Η υπερκατανάλωση άλατος μπορεί να ανοίγει τον δρόμο στην παχυσαρκία, ανεξάρτητα από τις θερμίδες που καταναλώνει κανείς, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ποια τρόφιμα θέλουν ψυγείο και πότε
Η τοποθέτηση των τροφίμων στο ψυγείο μοιάζει η πιο γρήγορη και εύκολη επιλογή μετά τα ψώνια του καλοκαιριού, αλλά δεν είναι πάντοτε η πιο σωστή, διότι άλλα χρειάζονται θερμοκρασία περιβάλλοντος και άλλα κατάψυξη.
Χειρότερο το φαγητό «στο πόδι» απ’ ό,τι μπροστά στην TV
Η κατανάλωση φαγητού «στο πόδι» είναι ό,τι χειρότερο για τη σιλουέτα, διότι ενθαρρύνει την υπερκατανάλωση τροφής, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα