TA NEA Logo
Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
«Αθώο» το κρέας για την καρδιοπάθεια;
Μία νέα ανάλυση έδειξε ότι η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών από υγιείς ανθρώπους ίσως δεν είναι τόσο επιβλαβής όσο πίστευαν έως τώρα κοινό και ειδικοί. Έλληνες και ξένοι ειδικοί εξηγούν ποια είναι η πρακτική αξία αυτού του ευρήματος.
«Ισχυρό φάρμακο» ο καφές εναντίον του καρκίνου του παχέος εντέρου
Ο καφές μπορεί να αποτελεί ισχυρό φάρμακο εναντίον του καρκίνου του παχέος εντέρου, καθώς μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο υποτροπής και αυξάνει τις πιθανότητες ιάσεως, αναφέρουν επιστήμονες από τη Βοστώνη.
Καλύτερο για τα δόντια το τσάι με γάλα
Αν σας αρέσει να πίνετε τσάι με γάλα, η είδηση που ακολουθεί θα σας χαροποιήσει: επιστήμονες από τον Καναδά ανακάλυψαν ότι η συνήθεια αυτή προστατεύει τα δόντια από τις κηλίδες.
Αδυνατίζουν καλύτερα όσοι δεν κόβουν το ψωμί
Ο περιορισμός των λιπαρών στη διατροφή οδηγεί σε καλύτερο αδυνάτισμα απ’ ό,τι ο περιορισμός των υδατανθράκων, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη.
Το άσπρο ψωμί μπορεί να οδηγεί στην κατάθλιψη
Η ακολούθηση μίας διατροφής πλούσιας σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά, μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το στρες μπορεί να καταστρέφει τη διατροφή μας
Το στρες μπορεί να υπονομεύει την υγιεινή διατροφή, διότι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν η εγγενής τάση μας είναι να αναζητάμε παρηγοριά σε ένα γλυκό, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ζουν περισσότερο όσοι τρώνε καυτερά φαγητά
Οι άνθρωποι που λατρεύουν τα καυτερά φαγητά μπορεί να ωφελούν ακούσια το προσδόκιμο επιβίωσής τους, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη.
Ο καφές προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού
Τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου το πολύ κρέας
Επιστήμονες από την Ολλανδία πιστεύουν ότι βρήκαν τον λόγο για τον οποίο η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τις πιθανότητες εκδηλώσεως καρκίνου του παχέος εντέρου.
Η γεύση του λίπους «είναι η έκτη βασική γεύση του ανθρώπου»
­Οι βασικές γεύσεις του ανθρώπου δεν είναι τέσσερις ούτε πέντε, όπως νομίζαμε έως τώρα, αλλά έξι - και η έκτη είναι αυτή του λίπους, η οποία θα πρέπει να αναγνωριστεί επισήμως, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
9 συμβουλές για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση
Από το ξαναζεσταμένο ρύζι μέχρι τα λιωμένα παγωτά, είναι πολλές οι δυνητικές «παγίδες» που μπορεί να μας οδηγήσουν στην τροφική δηλητηρίαση εφέτος το καλοκαίρι. Η διατροφολόφος-διαιτολόγος Αστερία Σταματάκη εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε.
Το απεριτίφ όντως «ανοίγει» την όρεξη
Τελικά, το απεριτίφ πραγματοποιεί όσα υπόσχεται: «ανοίγει» την όρεξη και μας κάνει να καταναλώνουμε περισσότερο από το φαγητό που θα ακολουθήσει, σύμφωνα με μία νέα, μικρή μελέτη.
Τα «έξυπνα» σνακ που κόβουν την όρεξη
Όταν νιώθετε το στομάχι σας να «γουργουρίζει» πολύ πριν την ώρα του φαγητού, καλό είναι να κάνετε έξυπνες επιλογές στο τι θα φάτε, ώστε και την πείνα σας να κόψετε και να μην παχύνετε.
Έφτιαξαν σούπερ θρεπτικά φύκια με γεύση... μπέικον
Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο είδος κόκκινα φύκια, το οποίο αποτελεί θαυμάσια πηγή θρεπτικών συστατικών αλλά αποκτά γεύση... μπέικον όταν μαγειρευτεί!
Οι γιατροί στη Βρετανία ζητούν φόρο 20% στα ροφήματα με ζάχαρη
Την θέσπιση φόρου 20% στα ροφήματα με ζάχαρη ζητά από τη βρετανική κυβέρνηση ο μεγαλύτερος ιατρικός σύλλογος της χώρας, φρονώντας ότι η κίνηση αυτή μπορεί να αναχαιτίσει την επιδημία της παχυσαρκίας.
Ένα ποτήρι γκρέιπφρουτ την ημέρα προστατεύει την καρδιά
Οι υγιείς άνθρωποι που καταναλώνουν ένα ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ την ημέρα έχουν μειωμένες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιοπάθεια, αναφέρει η «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN).
Η νίκη στ’ αλήθεια έχει πιο γλυκιά γεύση
Η γεύση μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από την συναισθηματική κατάσταση - ιδίως όταν το θέμα είναι η νίκη ή η ήττα της αγαπημένης μας αθλητικής ομάδας, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Η διατροφή-αντίδοτο στο στρες
Η διαχείριση του στρες είναι εξαιρετικά σημαντική για την διαφύλαξη της υγείας και μία παράμετρος που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η διατροφή. Να λοιπόν τι πρέπει να τρώμε για να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα.
Ο χυμός κράνμπερι ρίχνει πίεση, τριγλυκερίδια και «ζάχαρο»
Δύο ποτήρια χυμός κράνμπερι την ημέρα μπορεί να μας προστατεύουν από έμφραγμα, εγκεφαλικό και διαβήτη, μειώνοντας τα τριγλυκερίδια, το σάκχαρο και την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα ροφήματα με ζάχαρη «υπεύθυνα για 184.000 θανάτους το χρόνο»
Τα ροφήματα με ζάχαρη μπορεί να κοστίζουν χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο, κυρίως εξαιτίας του διαβήτη και των καρδιαγγειακών προβλημάτων που επιφέρουν, προειδοποιεί διεθνής ομάδα επιστημόνων.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα