TA NEA Logo
Κυριακή 30 Απριλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πιο υγιής η καρδιά με λίγους ξηρούς καρπούς την ημέρα
Μία φούχτα ξηροί καρποί την ημέρα μπορεί να μειώνουν κατά το σχεδόν ένα τρίτο τον κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου, επιβεβαιώνει μία νέα ανάλυση.
Το στρες παχαίνει τις γυναίκες
Το στρες μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό των γυναικών και να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Αφροδισιακά τα μήλα για τις γυναίκες!
Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι τα μήλα ωφελούν την υγεία, αλλά μία νέα μελέτη τούς προσδίδει και αφροδισιακές ιδιότητες - για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, τουλάχιστον.
Ακόμη πιο πολλά φρούτα και λαχανικά για καλή υγεία
Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College London) έδειξε ότι, για όλες τις ηλικίες, η κατανάλωση επτά μερίδων φρούτων και χορταρικών την ημέρα, είναι καλύτερη για την μείωση της θνητότητας από καρδιαγγειακές παθήσεις, εγκεφαλικά και καρκίνο.
Η πολλή ζάχαρη μπορεί να ευθύνεται (και) για την άνοια
Μία διατροφή πλούσια σε ζάχαρη δεν βλάπτει μόνο τη σιλουέτα, αλλά και τον εγκέφαλό μας, προειδοποιούν γερμανοί επιστήμονες, που ανακάλυψαν πως όσο υψηλότερο σάκχαρο έχει ένας υγιής άνθρωπος, τόσο χειρότερα αποδίδει σε τεστ μνήμης!
Η λατρεία για τα φαστ φουντ «αποτυπώνεται» στο DNA!
Όλοι ξέρουν ότι πίτσες, μπέργκερ και γλυκά είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία. Όμως μία νέα ανάλυση αποκαλύπτει πως όσοι καταναλώνουν συχνά τέτοιου είδους τρόφιμα, αλλοιώνουν τελικά το DNA τους!
Τα καλά και τα κακά λιπαρά (και) για το καλοκαίρι
Για να είναι «φιλική» προς την καρδιά και την πίεση η καλοκαιρινή διατροφή, πρέπει να κάνουμε μικρά και συχνά γεύματα, καθώς και να προσέχουμε την ποιότητα των φαγητών που καταναλώνουμε, ιδίως όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε επιβαρυντικά λιπαρά.
EFSA: Κίνδυνος καρκίνου από χημικό των τροφίμων
Μία χημική ουσία που υπάρχει σε υψηλά επίπεδα στον καφέ και στα υποκατάστατά του, καθώς και στα πατατάκια και τις τηγανητές πατάτες, μπορεί να ενέχει κίνδυνο καρκίνου.
Πόσο νερό πρέπει να... τρώμε το καλοκαίρι
Ενα λίτρο υγρά περισσότερα την ημέρα πρέπει να καταναλώνουμε τώρα το καλοκαίρι σε σύγκριση με το χειμώνα για να μην αφυδατωθούμε και να αντέξουμε τη ζέστη, σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό...
Το μπρόκολο προστατεύει από τις κρίσεις άσθματος
Ένα ή δύο φλιτζάνια μπρόκολο βρασμένο στον ατμό την ημέρα μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από άσθμα να αναπνέουν καλύτερα, αναφέρουν ελληνικής καταγωγής επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.
Από 11 νοσήματα μάς προστατεύουν φρούτα και λαχανικά
Ούτε από ένα, ούτε από δύο αλλά από 11 χρόνια νοσήματα μάς προστατεύει η κατανάλωση άφθονων φρέσκων φρούτων, λαχανικών και ανεπεξέργαστων δημητριακών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
«Μην πλένετε φρούτα και λαχανικά πριν τα βάλετε στο ψυγείο»
Το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών πριν τα φυλάξουμε στο ψυγείο ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων, ενώ το πλύσιμο του ωμού κρέατος πριν από το μαγείρεμα διασπείρει μικρόβια σε απόσταση... ενός μέτρου!
Το ακατέργαστο κακάο προστατεύει από το Αλτσχάιμερ
Ένα φλιτζάνι ακατέργαστο κακάο το βράδυ μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεται κανείς για να προστατεύσει το μυαλό του έως τα βαθιά του γηρατειά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το μήλο είναι το καλύτερο «αντίδοτο» για τη μυρωδιά του σκόρδου
Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τα τρόφιμα που καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά απ’ όλα την αντιαισθητική μυρωδιά του σκόρδου, αλλά και γιατί δεν μπορούμε να την απομακρύνουμε εύκολα από το σώμα μας.
Οι φράουλες ρίχνουν την χοληστερίνη
Οι φράουλες μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
«Μην πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε»
Νέες οδηγίες για την διαχείριση και το μαγείρεμα των πουλερικών εξέδωσε η βρετανική Αρχή Τροφίμων, η οποία ανακάλυψε ότι πολύ μεγάλο ποσοστό ενηλίκων τα πλένουν πριν τα μαγειρέψουν.
Νέες οδηγίες για την διατροφή που προστατεύει από τον καρκίνο
Έξι συμβουλές για το τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε για να προστατευθούμε από τον καρκίνο εξέδωσε ομάδα αμερικανών επιστημόνων.
Ο δυνατός καφές χωρίς ζάχαρη προστατεύει από την τερηδόνα
Η καθημερινή κατανάλωση λίγου καφέ, αλλά χωρίς ζάχαρη και γάλα, μπορεί να προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Βραζιλία.
Τα πολλά κρεατικά «αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού»
Οι γυναίκες που τρώνε συχνά κόκκινο κρέας και προϊόντα κρέατος μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του μαστού, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Οι ντομάτες προστατεύουν από τον καρκίνο του νεφρού
Οι γυναίκες που τρώνε πολλές ντομάτες και άλλα πλούσια σε λυκοπένη φρούτα και λαχανικά μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του νεφρού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα