TA NEA Logo
Δευτέρα 24 Απριλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Λιγότερες θερμίδες, περισσότερα χρόνια ζωής
Η μείωση της πρόσληψης θερμίδων κατά μόλις 10% μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η παχυσαρκία αρχίζει από ένα ένζυμο στο... σάλιο
Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα γονίδιο που υπάρχει στο σάλιο και το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση των υδατανθράκων και του αμύλου τη στιγμή που αρχίζουμε να τους μασάμε, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το σωματικό βάρος.
Το τσάι Earl Grey ρίχνει τη χοληστερίνη
Ένα φλιτζάνι τσάι Earl Grey την ημέρα μπορεί να μειώνει αποτελεσματικά την χοληστερόλη και τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα βιολογικά τρόφιμα «δεν προστατεύουν τις γυναίκες από τον καρκίνο»
Η κατανάλωση βιολογικών τροφίμων δεν φαίνεται να προστατεύει τις γυναίκες από 16 διαφορετικές μορφές καρκίνου, με εξαίρεση ίσως το μη-Χότζκιν λέμφωμα, σύμφωνα με μία νέα μεγάλη μελέτη.
Το πολύ αλάτι γερνάει πρόωρα τους παχύσαρκους νέους
Οι παχύσαρκοι έφηβοι που τρώνε πολλά αλμυρά φαγητά μπορεί να γερνούν πριν την ώρα τους, με ό,τι κινδύνους κρύβει αυτό για την υγεία τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αμφισβητούν τον ρόλο των λιπαρών στην καρδιοπάθεια!
Το είδος των λιπαρών που τρώμε δεν σχετίζεται τόσο πολύ με τον κίνδυνο καρδιοπάθειας όσο πίστευαν έως τώρα οι ειδικοί, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Πιο υγιείς οι ηλικιωμένοι άντρες που τρώνε άφθονα ψάρια, κρέας
Η αυξημένη κατανάλωση ζωικής προελεύσεως πρωτεϊνών μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους άντρες να παραμείνουν γεροί και δυνατοί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ποια τρόφιμα έχουν αφροδισιακές ιδιότητες
Όταν η ερωτική ζωή παραπαίει, είναι κανείς πρόθυμος να δοκιμάσει (σχεδόν) τα πάντα για να ξανανάψει τη «σπίθα» - και το περιεχόμενο του πιάτου του μπορεί να είναι μια καλή αρχή.
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Κόψτε την ζάχαρη στο μισό»
Όποιος θέλει να προστατεύσει την υγεία του πρέπει να μειώσει στο μισό την κατανάλωση ζάχαρης, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Πόσο κρέας και άλλες πρωτεϊνες πρέπει να τρώνε οι 50άρηδες
Τα πολλά κρέατα και τυριά στη μέση ηλικία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά σχεδόν 75%, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες. Πόσες πρωτεϊνες, όμως, χρειάζονται οι μεσήλικες;
Τα πολλά κρεατικά στα 50 «βλάπτουν την υγεία όσο και το τσιγάρο»
Η πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή στην μέση ηλικία είναι εξίσου επικίνδυνη με το κάπνισμα 20 τσιγάρων την ημέρα, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC).
Βρήκαν γιατί προστατεύει η μαύρη σοκολάτα την καρδιά
Η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά διότι αποκαθιστά την ευλυγισία των αρτηρίων και εμποδίζει τα λευκά αιμοσφαίρια να «κολλήσουν» στα τοιχώματα των αγγείων, αναφέρουν Ολλανδοί επιστήμονες.
Ψητά και τηγανητά «αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας»
Ο περιορισμός της κατανάλωσης ψητών και τηγανητών τροφίμων μπορεί να ελαττώνει τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ζώα και ανθρώπους.
Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει τους διαβητικούς από την κατάθλιψη
Η τροφίμων μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως κατάθλιψης στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ιδίως όταν περιέχει ξηρούς καρπούς, αναφέρουν Ισπανοί ερευνητές.
Οι ξηροί καρποί «προστατεύουν από τον καρκίνο του παγκρέατος»
Η κατανάλωση λίγων ξηρών καρπών κάθε εβδομάδα μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του παγκρέατος, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Στα γονίδια κρύβονται (και) οι γευστικές προτιμήσεις
Αν το παιδί σας είναι ιδιότροπο στο φαγητό, μην βιασθείτε να το κατηγορήσετε: μία νέα μελέτη έδειξε ότι η αποστροφή ή η λατρεία για τα φρούτα και τα λαχανικά καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδια.
Οι κίνδυνοι από την πολλή ζάχαρη
Μια νέα μελέτη έδειξε πως όσο περισσότερη ζάχαρη τρώει κανείς τόσο περισσότερο κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του από σοβαρό καρδιαγγειακό πρόβλημα. Έλληνες ειδικοί εξηγούν που θα μπορούσε να οφείλεται αυτή η συσχέτιση.
Η ρίγανη προστατεύει από τις γαστρεντερίτιδες του χειμώνα
Μία ουσία της ρίγανης μπορεί να εξουδετερώνει τον ιό που κατ’ εξοχήν ευθύνεται για τις χειμερινές «ιώσεις στο στομάχι», σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Το γιαούρτι προστατεύει από τον διαβήτη
Ένα γιαούρτι λίγων λιπαρών σχεδόν κάθε μέρα μπορεί να μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο των ενηλίκων να εκδηλώσουν τύπου 2 διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η πολλή ζάχαρη «ανοίγει το δρόμο στο έμφραγμα»
Η υπερκατανάλωση ζάχαρης από ροφήματα και τρόφιμα αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, αλλά και θανάτου εξαιτίας τους, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα