TA NEA Logo
Τρίτη 23 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Το κόκκινο κρασί προστατεύει (και) από την τερηδόνα
Ένα ή δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί την ημέρα μπορεί να προστατεύουν τα δόντια και να μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης τερηδόνας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ελαιόλαδο και σαλάτα ο σωτήριος συνδυασμός στη μεσογειακή διατροφή
Ο συνδυασμός του ελαιολάδου με μία πράσινη σαλάτα ή μαγειρευτά λαχανικά είναι αυτός που χαρίζει στην μεσογειακή διατροφή τις υγιεινές ιδιότητές της, υποστηρίζει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Η «κακή» χοληστερίνη διευκολύνει την εξάπλωση του... καρκίνου
Η «κακή» (LDL) χοληστερόλη δεν απειλεί μόνο την καρδιά, αλλά μπορεί να διευκολύνει την εξάπλωση του καρκίνου στο σώμα, αναφέρουν επιστήμονες από την Αυστραλία.
Μικρότερος κίνδυνος εγκεφαλικού με δύο φρούτα παραπάνω την ημέρα
Δύο φρούτα ή μία σαλάτα παραπάνω την ημέρα θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ο καφές προστατεύει τα μάτια από τη φθορά της ηλικίας
Μία ουσία που υπάρχει στον καφέ μπορεί να προστατεύει την όραση από τις εκφυλιστικές βλάβες που τις προκαλούν η ηλικία και ορισμένες ασθένειες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση «απειλεί την θρεπτική αξία των τροφίμων»
Η συνεχής αύξηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα απειλεί την θρεπτική αξία των τροφίμων, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Μικρότερος κίνδυνος κατάθλιψης για τις γυναίκες που τρώνε ψάρια
Το μυστικό για την προστασία από την κατάθλιψη μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό, όσο το να τρώει κανείς ψάρια και θαλασσινά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Σωτήρια τα όσπρια και τα λαχανικά μετά το έμφραγμα
Η κατανάλωση άφθονων φυτικών ινών μετά το έμφραγμα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις μακροπρόθεσμες πιθανότητες επιβίωσης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πως επηρεάζουν τον οργανισμό τα πασχαλινά λιπαρά
Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν τρώμε πολλά λιπαρά; Γιατί «βαρυστομαχιάζουμε» στο τραπέζι της Λαμπρής και πως μπορούμε να προστατευθούμε; Οι ειδικοί έχουν τις απαντήσεις.
Η σωστή νηστεία κάνει καλό στην υγεία
Η νηστεία μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη και το σωματικό βάρος αρκεί να προσέχει κανείς τι είδους νηστίσιμα φαγητά επιλέγει.
Τα πολλά λιπαρά «προκαλούν καρκίνο του μαστού»
Η ακολούθηση μιας διατροφής πλούσιας σε κορεσμένα λιπαρά μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης συγκεκριμένων μορφών καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το γάλα προστατεύει τα γόνατα των γυναικών
Ένα ποτήρι γάλα την ημέρα μπορεί να αναχαιτίζει την αρθρίτιδα στα γόνατα των γυναικών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η σοκολάτα «προστατεύει από την παχυσαρκία»
Λίγη σοκολάτα την ημέρα μπορεί να προστατεύει από την παχυσαρκία και τον τύπου 2 διαβήτη χάρη σε ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που περιέχει, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα καρότα προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη
Οι άντρες που τρώνε συστηματικά καρότα μπορεί να μειώνουν κατά το ένα πέμπτο τον κίνδυνο που διατρέχουν να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Λιγότερες θερμίδες, περισσότερα χρόνια ζωής
Η μείωση της πρόσληψης θερμίδων κατά μόλις 10% μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η παχυσαρκία αρχίζει από ένα ένζυμο στο... σάλιο
Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα γονίδιο που υπάρχει στο σάλιο και το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση των υδατανθράκων και του αμύλου τη στιγμή που αρχίζουμε να τους μασάμε, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το σωματικό βάρος.
Το τσάι Earl Grey ρίχνει τη χοληστερίνη
Ένα φλιτζάνι τσάι Earl Grey την ημέρα μπορεί να μειώνει αποτελεσματικά την χοληστερόλη και τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα βιολογικά τρόφιμα «δεν προστατεύουν τις γυναίκες από τον καρκίνο»
Η κατανάλωση βιολογικών τροφίμων δεν φαίνεται να προστατεύει τις γυναίκες από 16 διαφορετικές μορφές καρκίνου, με εξαίρεση ίσως το μη-Χότζκιν λέμφωμα, σύμφωνα με μία νέα μεγάλη μελέτη.
Το πολύ αλάτι γερνάει πρόωρα τους παχύσαρκους νέους
Οι παχύσαρκοι έφηβοι που τρώνε πολλά αλμυρά φαγητά μπορεί να γερνούν πριν την ώρα τους, με ό,τι κινδύνους κρύβει αυτό για την υγεία τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αμφισβητούν τον ρόλο των λιπαρών στην καρδιοπάθεια!
Το είδος των λιπαρών που τρώμε δεν σχετίζεται τόσο πολύ με τον κίνδυνο καρδιοπάθειας όσο πίστευαν έως τώρα οι ειδικοί, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Βρετανία.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα