TA NEA Logo
Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ο δυνατός καφές χωρίς ζάχαρη προστατεύει από την τερηδόνα
Η καθημερινή κατανάλωση λίγου καφέ, αλλά χωρίς ζάχαρη και γάλα, μπορεί να προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Βραζιλία.
Τα πολλά κρεατικά «αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού»
Οι γυναίκες που τρώνε συχνά κόκκινο κρέας και προϊόντα κρέατος μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του μαστού, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Οι ντομάτες προστατεύουν από τον καρκίνο του νεφρού
Οι γυναίκες που τρώνε πολλές ντομάτες και άλλα πλούσια σε λυκοπένη φρούτα και λαχανικά μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του νεφρού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ποια είναι τα 41 σούπερ-φρούτα και λαχανικά που θωρακίζουν την υγεία
Αν θέλετε να διαφυλάξετε την υγεία σας, φροντίστε να τρώτε καθημερινά σαλάτες με ποικιλία από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το νεροκάρδαμο και το σπανάκι, συνιστούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Ουσία στο κόκκινο κρασί βελτιώνει τη μνήμη
Μία ουσία του κόκκινου κρασιού που πιστεύεται ότι παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία, μπορεί να ωφελεί σημαντικά και τη μνήμη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τρεις μέρες νηστείας «ξανανιώνουν» το ανοσοποιητικό
Τρεις ημέρες νηστείας μπορεί να τονώσουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, ακόμα και στους ηλικιωμένους και στους πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Φρούτα, χορταρικά και φυτικές ίνες σώζουν ζωές
Επτά μερίδες φρούτων, λαχανικών και φυτικών ινών την ημέρα προστατεύουν αποτελεσματικότερα από καρκίνο, καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί δεν μπορούν όλοι να πιουν γάλα
Τουλάχιστον ένας στους δύο Ελληνες πάσχει από δυσανεξία στη λακτόζη - τη γαστρεντερική διαταραχή που τον εμποδίζει να καταναλώσει γάλα (μερικές φορές και άλλα γαλακτοκομικά) και μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση των φαρμάκων.
Το άσπρο ψωμί ανοίγει το δρόμο στην παχυσαρκία
Αν θέλετε να αποφύγετε τα περιττά κιλά, καλό είναι να κόψετε το άσπρο ψωμί. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όσοι τρώνε δύο ή περισσότερες φέτες τηνημέρα έχουν κατά 40% περισσότερες πιθανότητες να παχύνουν.
Το μέλι και η Coca-Cola βλάπτουν άραγε την καρδιά;
Τόσο η κατανάλωση του μελιού όσο και της Coca-Cola, εφόσον δεν υπάρχει κατάχρηση, δεν θα πρέπει να προκαλεί καμιά ανησυχία στο κοινό.
Τα λάιτ αναψυκτικά «αδυνατίζουν περισσότερο από το νερό»
Τα λάιτ αναψυκτικά μπορεί να διευκολύνουν το αδυνάτισμα περισσότερο απ’ ό,τι το σκέτο νερό, σύμφωνα με μία νέα μελέτη - ίσως διότι μας «χορταίνουν» περισσότερο και μειώνουν τη λαχτάρα για γλυκά και παχυντικά εδέσματα.
Γονίδιο ευθύνεται για τις νυχτερινές «επιδρομές» στο ψυγείο
Επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν πως ένα γονίδιο ευθύνεται για την ασίγαστη ανάγκη ορισμένων ανθρώπων να ξυπνούν στις 2 το πρωί για να φάνε.
Το κόκκινο κρασί προστατεύει (και) από την τερηδόνα
Ένα ή δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί την ημέρα μπορεί να προστατεύουν τα δόντια και να μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης τερηδόνας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ελαιόλαδο και σαλάτα ο σωτήριος συνδυασμός στη μεσογειακή διατροφή
Ο συνδυασμός του ελαιολάδου με μία πράσινη σαλάτα ή μαγειρευτά λαχανικά είναι αυτός που χαρίζει στην μεσογειακή διατροφή τις υγιεινές ιδιότητές της, υποστηρίζει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Η «κακή» χοληστερίνη διευκολύνει την εξάπλωση του... καρκίνου
Η «κακή» (LDL) χοληστερόλη δεν απειλεί μόνο την καρδιά, αλλά μπορεί να διευκολύνει την εξάπλωση του καρκίνου στο σώμα, αναφέρουν επιστήμονες από την Αυστραλία.
Μικρότερος κίνδυνος εγκεφαλικού με δύο φρούτα παραπάνω την ημέρα
Δύο φρούτα ή μία σαλάτα παραπάνω την ημέρα θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ο καφές προστατεύει τα μάτια από τη φθορά της ηλικίας
Μία ουσία που υπάρχει στον καφέ μπορεί να προστατεύει την όραση από τις εκφυλιστικές βλάβες που τις προκαλούν η ηλικία και ορισμένες ασθένειες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση «απειλεί την θρεπτική αξία των τροφίμων»
Η συνεχής αύξηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα απειλεί την θρεπτική αξία των τροφίμων, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Μικρότερος κίνδυνος κατάθλιψης για τις γυναίκες που τρώνε ψάρια
Το μυστικό για την προστασία από την κατάθλιψη μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό, όσο το να τρώει κανείς ψάρια και θαλασσινά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Σωτήρια τα όσπρια και τα λαχανικά μετά το έμφραγμα
Η κατανάλωση άφθονων φυτικών ινών μετά το έμφραγμα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις μακροπρόθεσμες πιθανότητες επιβίωσης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα