TA NEA Logo
Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Τα ενεργειακά ροφήματα «επηρεάζουν τον καρδιακό παλμό»
Τα ενεργειακά ροφήματα με καφεΐνη μπορεί να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο πάλλεται η καρδιά, υποστηρίζουν Γερμανοί επιστήμονες.
Η διατροφή για γερά οστά
Πολλοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην αποδυνάμωση των οστών, αλλά η κακή διατροφή είναι ένας από τους κυριότερους λόγους ανάπτυξης οστεοπενίας ή οστεοπόρωσης.
Επικίνδυνα για την υγεία ορισμένα είδη σούσι
Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φάτε σούσι, ελέγξτε την προέλευσή του. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση ορισμένων ειδών μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία.
«Ελιξίριο» μακροζωίας τα καρύδια;
Οι άνθρωποι που τρώνε συστηματικά καρύδια φαίνεται ότι ζουν περισσότερο απ’ ό,τι όσοι δεν αγγίζουν τους ξηρούς καρπούς, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έως σήμερα μελέτη επί του θέματος.
Δεκάδες θρεπτικά συστατικά στην σάλτσα ντομάτας
Η ταπεινή σάλτσα ντομάτας που είθισται να βάζουμε στα μακαρόνια, είναι γεμάτη με πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οδηγός για να μην σας παχύνουν οι εκπομπές μαγειρικής
Οι συνταγές που παρουσιάζονται στις τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής συχνά είναι γεμάτες λίπη, αλάτι και θερμίδες, αλλά με μερικές «έξυπνες» αντικαταστάσεις μπορούν να μετατραπούν σε πιο υγιεινά πιάτα.
Γιατί πρέπει να μαγειρεύουμε το μπρόκολο στον ατμό
Το μπρόκολο χάνει τις αντικαρκινικές του ιδιότητες όταν βράζεται ή μαγειρεύεται στον φούρνο μικροκυμάτων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Αντιθέτως, το βράσιμο για λίγα λεπτά στον ατμό, αφήνει σχεδόν ανέπαφα τα πολύτιμα συστατικά του.
Καλύτερα στις 10 ο πρώτος καφές της ημέρας
Για τους περισσότερους είναι η «τονωτική ένεση» που χρειάζονται για να αρχίσουν τη μέρα. Ωστόσο, ένας αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι προτιμότερο είναι να πίνουμε τον πρώτο καφέ γύρω στις 10 το πρωί.
Τα μύρτιλα προστατεύουν από παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιοπάθεια
Η καθημερινή κατανάλωση μύρτιλων μπορεί να προστατεύει από πολυάριθμα προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ζουν περισσότερο οι γυναίκες που τρέφονται υγιεινά
Οι γυναίκες που ακολουθούν τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής ζουν πιο υγιείς και επί περισσότερα χρόνια απ’ ό,τι όσες τρέφονται ανθυγιεινά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι πολλές μακαρονάδες αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να διαγνωστούν με κατάθλιψη, προειδοποιούν επιστήμονες από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Πιο γόνιμοι οι άντρες που τρώνε πολλά καρότα και ντομάτες
Η κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε καροτενοειδή και λυκοπένιο μπορεί να βελτιώσει την γονιμότητα των ανδρών, αναφέρουν ερευνητές από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Τα πολλά γλυκά «χαλάνε» τη μνήμη των αδύνατων και υγιών
Άσχημα νέα για όσους δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς γλυκά: η υπερκατανάλωσή τους μπορεί να φθείρει τη μνήμη, ακόμα και αν δεν έχουν ανεβασμένο «ζάχαρο» ούτε περιττά κιλά.
Οι νέοι στην Ελλάδα ζουν με ψωμί, μακαρονάδες και τηγανητές πατάτες
Οι νέοι ηλικίας 17-29 ετών στην χώρα μας δεν τρώνε καθημερινά φρούτα και λαχανικά, αλλά ζουν με ψωμί, σνακ, αλλαντικά, αναψυκτικά και τηγανητές πατάτες, σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Το αγαπημένο τους φαγητό, εξάλλου, είναι οι μακαρονάδες.
Τα πολλά αλλαντικά βλάπτουν το σπέρμα
Οι άντρες που τρώνε καθημερινά επεξεργασμένα κρεατικά, όπως το μπέικον, μπορεί να μειώνουν τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν παιδιά, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Το μπρόκολο μπορεί να μειώνει τις παρενέργειες της ακτινοθεραπείας
Μία χημική ουσία που υπάρχει στο μπρόκολο μπορεί να μειώνει τις παρενέργειες από την έκθεση σε υψηλές δόσεις ακτινοβολίας, όπως συμβαίνει στην ακτινοθεραπεία ή σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Χημικό στις συσκευασίες τροφίμων αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής
Η έκθεση κατά την εγκυμοσύνη σε ένα χημικό που υπάρχει σε πολλές συσκευασίες τροφίμων μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το ρόδι περιορίζει τις βλάβες των φαστ φουντ στην καρδιά
Μία ομάδα αντιοξειδωτικών ουσιών που υπάρχουν στα ρόδια μπορεί να περιορίζουν τις βλάβες που προκαλεί στον οργανισμό η κατανάλωση πρόχειρων φαγητών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα μικρόβια που μας βοηθούν να γίνουμε καλά
Τα προβιοτικά δεν είναι απλώς πρόσθετα των τροφίμων ή συμπληρώματα, αλλά θα μπορούσαν να συμβάλουν στη θεραπεία ορισμένων νοσημάτων, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις στο 7ο Συνέδριο με τίτλο «Προβιοτικά, Πρεβιοτικά & Νέα Τρόφιμα» που διεξήχθη στη Ρώμη.
«Αντίδοτο» η γκαζόζα στα παρεπόμενα της μέθης;
Ο καφές παραδοσιακά θεωρείται το καλύτερο «αντίδοτο» για τα παρεπόμενα της μέθης. Μία νέα έρευνα, όμως, υποδηλώνει ότι καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι μία γκαζόζα με λεμόνι και κίτρο.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα