TA NEA Logo
Τρίτη 23 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
«Μην βασίζεστε στις θερμίδες για να αδυνατίσετε»
Αν θέλετε να χάσετε βάρος, μην βασίζεστε μόνο στην μέτρηση των θερμίδων, διότι οι διατροφικές επισημάνσεις στις ετικέτες δεν είναι ακριβείς, ενώ η απορρόφηση των θερμίδων είναι διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο, συνιστά ένας αμερικανός ειδικός.
Λιπαρά ψάρια εναντίον του καρκίνου
Σημαντικός εχθρός των καρκινικών κυττάρων είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολομός και το σκουμπρί), σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας μελέτης.
Χημικά στις συσκευασίες των τροφίμων παχαίνουν τα παιδιά;
Τα παιδιά που εκτίθενται σε δύο χημικές ουσίες που συχνά υπάρχουν στις συσκευασίες των τροφίμων, είναι πιθανότερο να γίνουν παχύσαρκα ή να παρουσιάσουν προδιαβήτη, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.
Ο χυμός καρπουζιού μειώνει τον πόνο μετά τη γυμναστική
Η κατανάλωση φυσικού χυμού από καρπούζι μπορεί να καταπραϋνει τον πόνο μετά την γυμναστική, χάρη σε ένα αμινοξύ που περιέχει, αναφέρουν επιστήμονες από την Ισπανία.
Κίνδυνος για τους νέους από τον πολύ καφέ
Η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να αυξάνει τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου των νέων, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Έφτιαξαν «σούπερ» μέλι που σκοτώνει επικίνδυνα μικρόβια
Ιρλανδοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα μέλι το οποίο «είναι εκπληκτικό» στην θεραπεία πληγών και μολύνσεων. Το μέλι δοκιμάζεται εδώ και έναν χρόνο σε μωρά, νέες μητέρες, πάσχοντες από καρκίνο, στρατιώτες και ηλικιωμένους σε νοσοκομεία του Hampshire.
Η σοκολάτα μπορεί να προστατεύει από το Αλτσχάιμερ
Δύο φλιτζάνια ζεστή σοκολάτα την ημέρα μπορεί να διεγείρουν την μνήμη των ηλικιωμένων κατά σχεδόν το ένα τρίτο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Πόσο ωφελεί την καρδιά το πρωινό γεύμα;
Το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο για την υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με τα ευρήματα νεώτερων μελετών που δείχνουν ότι μπορεί να επηρεάσει ευνοϊκά διάφορους δείκτες της καρδιαγγειακής υγείας.
Το ωμό σκόρδο «προστατεύει από τον καρκίνο του πνεύμονα»
Η κατανάλωση ωμού σκόρδου δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να ελαττώσει σχεδόν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα ψάρια μπορεί να προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος
Δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα μπορεί να προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.
Η γεύση του φαγητού αλλάζει όταν αποσπάται η προσοχή μας
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ακόμα και το πιο τέλειο έδεσμα έχει ήπια γεύση όταν το τρώμε μπροστά στην τηλεόραση ή κάνουμε οτιδήποτε αποσπά την προσοχή μας από το πιάτο.
Ο καφές μπορεί να είναι αντικαταθλιπτικός
Η κατανάλωση δύο έως τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να μειώνει κατά το ήμισυ τις πιθανότητες αυτοκτονίας, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Επικίνδυνο για την καρδιά το φαγητό το βράδυ
Οι άντρες που συστηματικά παραλείπουν το πρωινό και όσοι τρώνε αργά το βράδυ διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Τα πολλά γλυκά «τροφοδοτούν τον καρκίνο του εντέρου»
Η κατάχρηση σε σοκολάτες και γλυκά, όπως τα μπισκότα και τα κέικ, μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του παχέος εντέρου, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Μας αδυνατίζουν δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό
Ξεχάστε τις δίαιτες της μόδας και τα πολύπλοκα διαιτολόγια: αν θέλετε να αδυνάτισε, φροντίστε να πίνετε δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα, συνιστούν επιστήμονες από τη Γερμανία.
Όλα τα φρούτα δεν έχουν την ίδια αξία
Τα φρούτα είναι πηγές πολύτιμων βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών συστατικών, αλλά δεν έχουν όλα την ίδια θρεπτική αξία, ούτε παχαίνουν ή ανεβάζουν το σάκχαρο εξίσου.
Τα ψάρια προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού
Οι γυναίκες που τρώνε δύο μερίδες «παχιά» ψάρια την εβδομάδα μπορεί να αποκομίζουν κάποια προστασία έναντι του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
Γιατί πρέπει να βάζουμε ωμό το λάδι στο φαγητό
Το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο είναι το πιο υγιεινό λάδι, αλλά όταν το βράζουμε χάνει πολλά από τα πολύτιμα συστατικά του, αναφέρουν επιστήμονες από την Πορτογαλία.
Τα... μαχαιροπίρουνα αλλάζουν τη γεύση του φαγητού
Το χρώμα και το βάρος των μαχαιροπίρουνων ασκούν μεγάλη επίδραση στην γεύση του φαγητού, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Ελαιόλαδο, ξηροί καρποί ωφελούν τους άντρες με καρκίνο προστάτη
Οι άντρες με καρκίνο του προστάτη μπορεί να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη νόσο, εάν εντάξουν στη διατροφή τους ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο, και περιορίσουν τα ζωικά λίπη και τους υδατάνθρακες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα