TA NEA Logo
Τρίτη 23 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Στοματίτιδα: Ενας άγνωστος κίνδυνος από την κανέλα
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά και πολλές φορές προϊόντα με αιθέρια έλαια κανέλλας, όπως τσίχλες και καραμέλες, μπορεί να εκδηλώσουν μια σειρά από συμπτώματα που οφείλονται σε ερεθισμό του βλεννογόνου του στόματος από αυτά τα έλαια.
Πόσο βλάπτουν τα αλκοολούχα ποτά την υγεία
Το πόσο βλάπτουν ή ακόμη και ωφελούν τα αλκοολούχα ποτά είναι ένα θέμα που απασχολεί επί δεκαετίες την ιατρική βιβλιογραφία. Ομως, μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (JACC) επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα.
Απαραίτητο το πρωινό για την υγεία της καρδιάς
Αν θέλετε να διατηρήσετε υγιή την καρδιά σας, πρέπει να πάψετε να παραλείπετε το πρωινό γεύμα και να προγραμματίζετε προσεκτικά τι και πόσο συχνά θα τρώτε, αναφέρει η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (ΑΗΑ).
Μία πίτσα αρκεί για να αρχίσει να συσσωρεύεται λίπος στο συκώτι
Η κατανάλωση ενός γεύματος πλουσίου σε λιπαρά είναι αρκετή για να αρχίσουν οι μεταβολικές διεργασίες που σχετίζονται με τη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ, αποκαλύπτει μία νέα μελέτη.
Πιο γερό ανοσοποιητικό για όσους μασάνε καλά το φαγητό τους!
Η καλή μάσηση των τροφίμων μπορεί να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι να μας προστατεύει από τις λοιμώξεις του στόματος, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής μία ελληνικά ειδικό.
FSA: «Μην τρώτε καρβουνιασμένα τρόφιμα και μην τρίβετε τις πατάτες»
Το ψωμί, οι πατάτες και όλα τα αμυλούχα τρόφιμα πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου πάρουν ένα ανοικτό χρυσαφένιο χρώμα και όχι έως ότου γίνουν καφέ ή μαύρα, συνιστά μεταξύ άλλων ο οργανισμός τροφίμων της Βρετανίας.
Ζουν περισσότερο όσοι τρώνε καυτερές πιπεριές, επιβεβαιώνει νέα έρευνα
Νέα ευρήματα που υποδηλώνουν πως όσοι τρώνε καυτερές πιπεριές ζουν περισσότερο αποκαλύπτει μία νέα, αμερικανική μελέτη. Όπως έδειξε, όσοι τρώνε συστηματικά καυτερά φαγητά έχουν κατά 13% λιγότερες πιθανότητες θανάτου σε σύγκριση με όσους δεν τρώνε.
Θέλετε τηγανητά αυγά με μπέικον για πρωινό; Φάτε τα μόνο μία μέρα
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ένα ιδιαίτερα παχυντικό πρωινό γεύμα επί μόλις δύο ημέρες στη σειρά, υφίστανται αλλαγές στο αίμα που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Μεγάλο λάθος να πίνει κανείς για να ξεχάσει
Την επόμενη φορά που θα σας έρθει η παρόρμηση να πιείτε για να ξεχάσετε ό,τι σας βασανίζει, μην το κάνετε. Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το ποτό όχι μόνο δεν σβήνει τις κακές αναμνήσεις, αλλά τις ενισχύει κιόλας.
Τι πρέπει να ξέρουμε για το φοινικέλαιο και τη Nutella
Σάλος προκλήθηκε με την είδηση ότι μερικά σούπερ μάρκετ της Ιταλίας αποσύρουν από τα ράφια τους το δημοφιλές άλειμμα σοκολάτας Nutella επειδή περιέχει καρκινογόνα συστατικά. Πώς προέκυψε αυτό και πόσο αληθινός είναι ο κίνδυνος;
Το αλκοόλ ξεγελάει τον εγκέφαλο και ανοίγει την όρεξη
Το αλκοόλ βάζει τον εγκέφαλο σε... λειτουργία λιμοκτονίας, αυξάνοντας το αίσθημα της πείνας και ανοίγοντας την όρεξη, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Το πολύ κρέας βλάπτει σοβαρά το έντερο
Η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να αυξάνει κατά σχεδόν 60% τον κίνδυνο εκδηλώσεως μίας επώδυνης νόσου του παχέος εντέρου, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Τι να προσέχετε όταν μαγειρεύετε για ασθενείς με Πάρκινσον
Η νόσος του Πάρκινσον μπορεί να δυσκολέψει τις φυσιολογικές κινήσεις που κάνει το στόμα κατά την μάσηση και την κατάποση, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν οι ασθενείς δυσκολίες στο φαγητό. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να βοηθηθούν.
Η μεσογειακή διατροφή αποτρέπει τη συρρίκνωση του εγκεφάλου
Η συρρίκνωση που παρατηρείται στον εγκέφαλο καθώς μεγαλώνουμε μπορεί να επιβραδυνθεί με την ακολούθηση μιας παραδοσιακής, μεσογειακής διατροφής, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Τα ψάρια «αντίδοτο» για υψηλή χοληστερίνη, τριγλυκερίδια
Δύο-τρεις μερίδες ψάρι την εβδομάδα μπορεί να προστατεύουν από την καρδιοπάθεια ακόμα και ανθρώπους με αυξημένο κίνδυνο να την εκδηλώσουν, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Το πολύ αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα
Οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερο απ’ όσο πρέπει, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα παιδιά τρώνε στο πρωινό τη μισή ζάχαρη της ημέρας
Τα παιδιά καταναλώνουν την μισή ζάχαρη της ημέρας στο πρωινό, ενώ μέχρι να πέσει το σκοτάδι έχουν φάει τριπλάσια ποσότητα απ’ ό,τι θα έπρεπε για διαφύλαξη της υγείας, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Βρετανοί γιατροί ζητούν να σταματήσουν τα... κεράσματα στο γραφείο!
Οδοντίατροι από τη Βρετανία εισηγούνται να σταματήσουν τα γλυκά κεράσματα στο γραφείο, διότι συμβάλλουν στην εκδήλωση πολλαπλών προβλημάτων υγείας.
Η πολλή σόγια ίσως βλάπτει το σπέρμα
Οι νεαροί άνδρες που καταναλώνουν πολλά τρόφιμα πλούσια σε σόγια ενδέχεται να βλάπτουν την αναπαραγωγική ικανότητά τους, αναφέρουν επιστήμονες από την Ισπανία.
Διατροφή: Τι να προσέχουν τις γιορτές όσοι φορούν σιδεράκια
Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στους ορθοδοντικούς μηχανισμούς, σαμποτάροντας τη διάρκεια της θεραπείας και, μερικές φορές, το τελικό αποτέλεσμα, προειδοποιούν Έλληνες και ξένοι ειδικοί.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα