TA NEA Logo
Κυριακή 30 Απριλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η μείωση των θερμίδων σε ένα γεύμα δεν προκαλεί υπερφαγία στα επόμενα
Η μείωση των θερμίδων σε ένα γεύμα δεν ανοίγει την όρεξη στα επόμενα, αναφέρουν επιστήμονες από το Βρετανικό Ερευνητικό Συμβούλιο (MRC). Αν μάλιστα η μείωση των θερμίδων γίνει κρυφά, τόσο το καλύτερο!
Τα καρύδια ρίχνουν τη χοληστερίνη
Τα καρύδια μειώνουν σημαντικά την χοληστερόλη και κάνουν πιο εύκαμπτα τα αιμοφόρα αγγεία μέσα σε τέσσερις ώρες από την κατανάλωσή τους, σύμφωνα με μία νέα, μικρή μελέτη.
Οι γυναίκες «είναι προγραμματισμένες» να τρώνε ανεξέλεγκτα
Οι γυναίκες μπορεί να είναι βιολογικά «προγραμματισμένες» να έχουν μεγαλύτερη ευπάθεια στην πολυφαγία, η οποία αποτελεί κύριο σύμπτωμα σε αρκετές διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Οι μπανάνες εξίσου σημαντικές με το γάλα για γερά οστά
Οι ειδικοί συνιστούν δεκαετίες τώρα στα παιδιά να πίνουν αρκετό γάλα για να έχουν γερά οστά, αλλά μία νέα μελέτη υποδηλώνει ότι εξίσου σημαντικές είναι οι μπανάνες, οι ξηροί καρποί και τα ρεβίθια.
Πώς να ψήσετε υγιεινά στα κάρβουνα
Το κρέας στα κάρβουνα θα έχει την τιμητική του την Κυριακή του Πάσχα και τις μέρες που θα την ακολουθήσουν. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μυστικά για να είναι ασφαλές για την υγεία.
Οι κίνδυνοι από τη «δοκιμασία της κανέλας»
Η «δοκιμασία της κανέλας», που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ από όπου ξεκίνησε, αλλά και στην Ευρώπη (σ.σ.: συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), μπορεί να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στους πνεύμονες, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Οι συνέπειες από τις πασχαλινές διατροφικές παρεκτροπές
Οι κίνδυνοι από την αχαλίνωτη πασχαλινή απόλαυση προέρχονται κυρίως από το πεπτικό παρά από την καρδιά, με εξαίρεση την παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή που είναι πιθανότερη από το πολύ φαγητό και ποτό ιδίως σε όσους είναι επιρρεπείς σε αυτήν και ήδη παίρνουν σχετική θεραπεία.
Επικίνδυνο το αλκοόλ για τις υπέρβαρες γυναίκες
Οι γυναίκες που διαθέτουν περιττά κιλά και συνηθίζουν να καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν την πιο συχνή ηπατική νόσο, προειδοποιούν Βρετανοί επιστήμονες.
Συμβουλές για αγορές με ασφάλεια για το πασχαλινό τραπέζι
Συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξουμε κατά την προμήθεια τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Αυξημένος κίνδυνος διαβήτη από τα αναψυκτικά με ζάχαρη
Η μακροχρόνια, καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη αργότερα στη ζωή, ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Κρας τεστ: Βιολογικά Vs συμβατικών
Πρόσφατη μελέτη σε πειραματόζωα έδειξε πως τα βιολογικά τρόφιμα ωφελούν την υγεία και την μακροζωία. Ο καθηγητής Αντώνης Ζαμπέλας εξηγεί τι είναι μέχρι στιγμής γνωστό για την αξία των βιολογικών τροφίμων.
Γιατί δεν πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά να αδειάζουν το πιάτο τους
Οι γονείς που πιέζουν τα παιδιά τους να αδειάσουν το πιάτο τους μπορεί άθελά τους να τροφοδοτούν την επιδημία της παχυσαρκίας, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Πως να θωρακίστε την υγεία σας από την κρίση
Απολύσεις, περικοπές, ανατιμήσεις.... Η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει κανέναν ανεπηρεάστο, αλλά μαζί μπορεί να υποφέρει και η υγεία. Η διαιτολόγος Αστερία Σταματάκη έχει μερικές συμβουλές για να τονώσετε την ψυχική σας διάθεση και να προστατεύσετε την καρδιά και το ανοσοποιητικό σας.
Ο χυμός παντζαριών ρίχνει την πίεση
Ένα φλιτζάνι χυμός παντζαριών την ημέρα μπορεί να ελαττώσει την αρτηριακή πίεση, χάρη στα υψηλά επίπεδα νιτρωδών αλάτων που περιέχει, σύμφωνα με μία νέα, μικρή μελέτη.
Κρεατόσουπα με νουντλς το καλύτερο «αντίδοτο» στη μέθη
Μία σούπα με μοσχάρι και νουντλς είναι το τέλειο «φάρμακο» για να καταπραϋνθούν τα συμπτώματα που βασανίζουν το επόμενο πρωί όσους έχουν υπερκαταναλώσει αλκοόλ το βράδυ, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Φασόλια, μπανάνες προστατεύουν από το εγκεφαλικό
Η αύξηση της κατανάλωσης καλίου, που υπάρχει σε τρόφιμα όπως τα φασόλια, ο αρακάς, τα καρύδια και οι μπανάνες, μπορεί να μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη.
Βρήκαν πως βλάπτει την καρδιά χημική ουσία του κόκκινου κρέατος
Μία ουσία που υπάρχει στο κόκκινο κρέας και διασπάται από τα βακτήρια του εντέρου είναι υπεύθυνη για τον αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας που διατρέχουν όσοι υπερκαταναλώνουν μπριζόλες, μπέικον και λουκάνικα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το κρυφό αλάτι των τροφίμων απειλεί την υγεία
Το 15% όλων των θανάτων από έμφραγμα, εγκεφαλικό και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα προκλήθηκε από την υπερβολική κατανάλωση αλατιού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Ποια τρόφιμα, όμως, περιέχουν αλάτι; Ως φαίνεται, όλα - ακόμα και τα γλυκά.
Και τώρα, η... σχεδόν ανορεξία και βουλιμία
Μία καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ προειδοποιεί ότι μία στις 20 γυναίκες και 1 στα 10 κορίτσια εφηβικής ηλικίας είναι σχεδόν ανορεξικά ή βουλιμικά, επειδή επιδεικνύουν μερικά από τα επικίνδυνα χαρακτηριστικά συμπτώματα των δύο διατροφικών διαταραχών.
Η σόγια και η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων
Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, η σόγια περιλαμβάνεται, μαζί με τις φυτικές στερόλες, τις φυτικές ίνες και τα ω-3 λιπαρά οξέα, στα τέσσερα «λειτουργικά τρόφιμα» τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα