TA NEA Logo
Δευτέρα 24 Απριλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ουσία στο τυρί και στο... σπέρμα μπορεί να παρατείνει τη ζωή
Μία ουσία που υπάρχει στα τυριά, στα μανιτάρια αλλά και στο σπέρμα, μπορεί να βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και να παρατείνει τη ζωή, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Η διατροφή που καταπραΰνει το άγχος
Αν και δεν υπάρχουν τρόφιμα που να θεραπεύουν το άγχος, η προσεγμένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει όσους βασανίζονται από αυτό, σύμφωνα με πολλές μελέτες.
Χαμηλότερη πίεση για τους νέους που τρώνε πολλά ψάρια
Οι νέοι άνθρωποι που τρώνε πολλά ψάρια και άλλα τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθούν την πίεσή τους να διατηρηθεί σε υγιή επίπεδα, αναφέρουν επιστήμονες από την Ελβετία.
Κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας από το πολύ κρέας μετά τα 50
Οι γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών που τρώνε πολλές πρωτεΐνες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, ιδίως όταν αυτές προέρχονται από κρέας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η βιταμίνη D ίσως επηρεάζει την πρόγνωση στον καρκίνο του μαστού
Οι γυναίκες οι οποίες έχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης D όταν διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού μπορεί να έχουν πολύ καλύτερη πρόγνωση απ’ ό,τι όσες έχουν ανεπάρκεια της βιταμίνης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πόσο γάλα πρέπει να πίνουν τα παιδιά
Οι παιδίατροι συνιστούν στους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να πίνουν γάλα, διότι είναι θρεπτικό και θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν ομαλά. Πόσο γάλα, όμως, πρέπει να πίνει ένα παιδί; Και τι συμβαίνει όταν υπερβαίνει τις συνιστώμενες ποσότητες;
Η έλλειψη βιταμίνης D ίσως αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στην κύστη
Η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη, σύμφωνα με μία νέα, συνδυασμένη ανάλυση.
Πρόσθετα των τροφίμων ίσως σχετίζονται με τον καρκίνο στο έντερο
Δύο χημικές ουσίες που προστίθενται στα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα ενδέχεται να ευνοούν την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου - στα ποντίκια τουλάχιστον, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Η έλλειψη ύπνου ανοίγει την όρεξη
Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες το βράδυ καταναλώνουν περισσότερο φαγητό στη διάρκεια της ημέρας, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
Η διατροφή που βελτιώνει την ακμή
Η ακμή είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά δερματικά προβλήματα που συχνά δείχνει να αντιστέκεται και στις πιο δυνατές κρέμες και θεραπείες. Νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ίσως σε μερικές περιπτώσεις παίζει ρόλο και το τι τρώει ο ασθενής.
50χρονος έπαθε ηπατίτιδα από τα πολλά ενεργειακά ροφήματα
Με οξεία ηπατίτιδα διαγνώστηκε ένας 50χρονος από τη Φλόριντα, ο οποίος έπινε καθημερινά και επί τρεις εβδομάδες τέσσερα ή και πέντε κουτάκια ενεργειακών ροφημάτων.
Τα αυγά μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα μπορεί να μειώνει τις πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Αντιγηραντικές ιδιότητες έχουν μπρόκολο, λάχανο και αγγούρια
Ακόμα ένα λόγο για να τρώμε καθημερινά πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο και τα αγγούρια, ανακάλυψαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσαν τα λαχανικά αυτά περιέχουν μια ουσία που ξανανιώνει δραματικά τον οργανισμό.
Πόσο νερό χρειαζόμαστε κάθε μέρα
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ εξηγεί γιατί είναι μύθος ότι πρέπει να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και εξηγεί πως μπορούμε να υπολογίσουμε τις ανάγκες μας.
Γιατί πρέπει να προσθέτουμε ένα αυγό στη σαλάτα
Η προσθήκη ενός ολόκληρου αυγού στις πολύχρωμες σαλάτες μπορεί να διεγείρει την απορρόφηση βιταμίνης Ε από τον οργανισμό, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue, στις ΗΠΑ.
Τα κοκτέιλ με ενεργειακά ροφήματα αλλάζουν τη χημεία του εγκεφάλου
Η ανάμιξη οινοπνευματωδών ποτών με ενεργειακά ροφήματα μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνη για τους εφήβους με τη λήψη κοκαΐνης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι γυναίκες πίνουν πια αλκοόλ σαν άνδρες
Οι γυναίκες πίνουν πλέον αλκοόλ σαν άνδρες, προκαλώντας τις ίδιες βλάβες στον οργανισμό τους με εκείνες που κάποτε παρατηρούνταν μόνο στον ανδρικό πληθυσμό, σύμφωνα με μία νέα, παγκόσμια ανάλυση.
Ακόμα και τα λάιτ αναψυκτικά αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη
Η συστηματική κατανάλωση αναψυκτικών αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως διαβήτη, ακόμα κι αν τα ροφήματα δεν περιέχουν ζάχαρη, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σουηδία.
Γιατί ταιριάζει τόσο πολύ το τυρί με το κρασί
Τον λόγο για τον οποίο το κρασί και το τυρί συμπληρώνουν ιδανικά το ένα το άλλο πιστεύουν ότι ανακάλυψαν γάλλοι επιστήμονες, σε μία μελέτη η οποία απαίτησε πολλές ώρες φαγητού και ποτού.
Βρήκαν τον λόγο για τον οποίο μερικά τρόφιμα προκαλούν ημικρανία
Η εκδήλωση ημικρανικής κρίσης έπειτα από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων μπορεί να μην οφείλεται στα ίδια τα τρόφιμα, αλλά σε ορισμένα βακτήρια του στόματος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα