TA NEA Logo
Κυριακή 26 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Αντιγηραντικές ιδιότητες έχουν μπρόκολο, λάχανο και αγγούρια
Ακόμα ένα λόγο για να τρώμε καθημερινά πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο και τα αγγούρια, ανακάλυψαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσαν τα λαχανικά αυτά περιέχουν μια ουσία που ξανανιώνει δραματικά τον οργανισμό.
Πόσο νερό χρειαζόμαστε κάθε μέρα
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ εξηγεί γιατί είναι μύθος ότι πρέπει να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και εξηγεί πως μπορούμε να υπολογίσουμε τις ανάγκες μας.
Γιατί πρέπει να προσθέτουμε ένα αυγό στη σαλάτα
Η προσθήκη ενός ολόκληρου αυγού στις πολύχρωμες σαλάτες μπορεί να διεγείρει την απορρόφηση βιταμίνης Ε από τον οργανισμό, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue, στις ΗΠΑ.
Τα κοκτέιλ με ενεργειακά ροφήματα αλλάζουν τη χημεία του εγκεφάλου
Η ανάμιξη οινοπνευματωδών ποτών με ενεργειακά ροφήματα μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνη για τους εφήβους με τη λήψη κοκαΐνης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι γυναίκες πίνουν πια αλκοόλ σαν άνδρες
Οι γυναίκες πίνουν πλέον αλκοόλ σαν άνδρες, προκαλώντας τις ίδιες βλάβες στον οργανισμό τους με εκείνες που κάποτε παρατηρούνταν μόνο στον ανδρικό πληθυσμό, σύμφωνα με μία νέα, παγκόσμια ανάλυση.
Ακόμα και τα λάιτ αναψυκτικά αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη
Η συστηματική κατανάλωση αναψυκτικών αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως διαβήτη, ακόμα κι αν τα ροφήματα δεν περιέχουν ζάχαρη, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σουηδία.
Γιατί ταιριάζει τόσο πολύ το τυρί με το κρασί
Τον λόγο για τον οποίο το κρασί και το τυρί συμπληρώνουν ιδανικά το ένα το άλλο πιστεύουν ότι ανακάλυψαν γάλλοι επιστήμονες, σε μία μελέτη η οποία απαίτησε πολλές ώρες φαγητού και ποτού.
Βρήκαν τον λόγο για τον οποίο μερικά τρόφιμα προκαλούν ημικρανία
Η εκδήλωση ημικρανικής κρίσης έπειτα από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων μπορεί να μην οφείλεται στα ίδια τα τρόφιμα, αλλά σε ορισμένα βακτήρια του στόματος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
47χρονος έπαθε ρήξη του οισοφάγου τρώγοντας πολύ καυτερές πιπεριές
Ένας 47χρονος Αμερικανός έκαψε τον οισοφάγο του τρώγοντας πολτό από την δεύτερη πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου, αποκαλύπτει μία ιατρική επιθεώρηση.
Αναψυκτικά και καφές με ζάχαρη εμπόδιο στην επιτυχία της εξωσωματικής
Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυοι καλό είναι να αποφεύγετε τα αναψυκτικά και να πίνετε τον καφέ σας χωρίς ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά, συνιστούν επιστήμονες από τη Βραζιλία.
Λίγη μαύρη σοκολάτα την ημέρα κάνει καλό στην καρδιά
Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα την ημέρα μπορεί να δρα προστατευτικά στην καρδιά και να βοηθεί τους πάσχοντες από διαβήτη να ρυθμίσουν καλύτερα το σάκχαρό τους, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.
Το στρες ακυρώνει τα οφέλη της υγιεινής διατροφής
Το στρες μπορεί να εξουδετερώνει τις ευεργετικές επιδράσεις που ασκεί στον οργανισμό η υγιεινή διατροφή, αναφέρουν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.
Η διατροφή που βοηθά στη θεραπεία της γαστρίτιδας
Η σωστή διατροφή έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της γαστρίτιδας διότι όποια φαρμακευτική αγωγή κι αν ακολουθηθεί, αν η διατροφή είναι ανεξέλεγκτη θα περιορίσει την αποτελεσματικότητά της.
Δύο φλιτζάνια καφές την ημέρα προστατεύουν από την άνοια
Δύο φλιτζάνια καφές την ημέρα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης νοητικής διαταραχών με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ακόμα και το λίγο αλάτι αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ακόμα και λίγο περισσότερο αλάτι από το συνιστώμενο να τρώει κάποιος, μπορεί να αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες που έχει να πεθάνει πριν την ώρα του.
Τα μήλα μάς προστατεύουν από πέντε μορφές καρκίνου
Λένε πως ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, αλλά μία νέα μελέτη υποδηλώνει ότι μπορεί να μας προστατεύει και από πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου.
Γιατί είναι απαραίτητη η βιταμίνη Β12 στους ηλικιωμένους
Η βιταμίνη Β12 συμμετέχει μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη και τη διατήρηση υγιούς του νευρικού συστήματος και στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενώ ολοένα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι δρα προστατευτικά στον γηράσκοντα εγκέφαλο.
Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα
Οι άνθρωποι που τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος και προϊόντων κρέατος διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.
Ψήσιμο και τηγάνισμα αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη
Οι άνθρωποι με οριακά επίπεδα σακχάρου στο αίμα οι οποίοι θέλουν να αποφύγουν τον διαβήτη, ίσως πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουν το φαγητό τους, συνιστούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Πόσο υγιεινά είναι τα ψητά λαχανικά;
Τα ψητά λαχανικά είναι πεντανόστιμα, ιδίως όταν έχουν σκουρύνει και έχουν γίνει τραγανά. Είναι όμως υγιεινά ή το ψήσιμο σε δυνατή θερμοκρασία καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά τους;
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα