TA NEA Logo
Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Το πολύ κρέας ανοίγει το δρόμο στη νεφροπάθεια
Η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο νεφρικής ανεπάρκειας και όσο περισσότερο τρώει κανείς, τόσο το χειρότερο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Λιγότερα κιλά για όσους πίνουν άφθονο νερό
Το άφθονο νερό μπορεί να είναι πολύτιμο για όσους προσπαθούν να χάσουν τα περιττά κιλά τους, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
Τα τεχνητά γλυκαντικά ανοίγουν την όρεξη
Η συστηματική κατανάλωση τροφίμων και ροφημάτων με τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να αλλάζει ορισμένους μοριακούς μηχανισμούς στον εγκέφαλο, εντείνοντας το αίσθημα της πείνας, αναφέρουν επιστήμονες από την Αυστραλία.
Έχετε τις «μαύρες» σας; Αρχίστε να τρώτε σαλάτες
Οι άνθρωποι που αλλάζουν δραστικά τη διατροφή τους, εντάσσοντας άφθονες σαλάτες και φρούτα στο ημερήσιο διαιτολόγιό τους, παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στην ψυχική διάθεσή τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πόσο θρεπτικό είναι το καρπούζι
Μπορεί να αποτελείται κυρίως από νερό (η περιεκτικότητά του υπερβαίνει το 92%), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Αντιθέτως, ολοένα περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι το καρπούζι έχει πολλά να προσφέρει στην υγεία.
Τα κορεσμένα λιπαρά βλάπτουν την υγεία, επιβεβαιώνει 30ετής μελέτη
Η κατανάλωση κορεσμένων και τρανς λιπαρών από κρέατα και σνακ όπως τα πατατάκια, μπορεί όντως να μειώσει τη διάρκεια της ζωής, επιβεβαιώνει νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που βασίσθηκε στην ανάλυση στοιχείων τριών δεκαετιών.
Μύθος ότι μας παχαίνουν τα ζυμαρικά - αρκεί να τα τρώμε με μέτρο
Τα ζυμαρικά όχι μόνο δεν οδηγούν σε αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά αντιθέτως σχετίζονται με μείωση του κινδύνου για παχυσαρκίας και μας ωθούν να τρεφόμαστε πιο υγιεινά - αρκεί να μην το παρακάνουμε, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι διαφημίσεις τροφίμων ανοίγουν την όρεξη των παιδιών
Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις λαχταριστών τροφίμων κάνουν τα παιδιά να συσχετίζουν τα πρόχειρα φαγητά με την ψυχαγωγία και τους ανοίγουν την όρεξη, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Τα καρύδια μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο στο έντερο
Η συστηματική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να αλλάζει την ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο με τρόπο που προστατεύει από την ανάπτυξη καρκίνου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πυρά κατά της Greenpeace από 109 νομπελίστες για τα μεταλλαγμένα
Οι κυβερνήσεις πρέπει να απορρίψουν τους ισχυρισμούς της Greenpeace για τους κινδύνους των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, λένε 100 νομπελίστες σε ανοιχτή επιστολή τους.
Ο σολομός μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα
Η ακολούθηση μίας διατροφής πλούσιας σε λιπαρά ψάρια και ξηρούς καρπούς μπορεί να μειώσει κατά 10% τον κίνδυνο θανατηφόρου εμφράγματος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί πρέπει να τρώμε μπρόκολο δύο φορές την εβδομάδα
Είτε μας αρέσει είτε όχι, το μπρόκολο είναι στ’ αλήθεια μία υπερτροφή, καθώς παρέχει πολυάριθμα οφέλη στην υγεία - και σύντομα μπορεί να είναι ακόμα πιο υγιεινό, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Έκθεση: Ο καφές κάνει καλό (και) στο συκώτι
Ο καφές κάνει καλό στο ήπαρ, καθώς το προστατεύει από πολλά νοσήματα που του προκαλούν σοβαρές βλάβες και μπορεί να απειλήσουν τη ζωή, σύμφωνα με μία νέα έκθεση.
Η ώρα του φαγητού εξίσου σημαντική με τις θερμίδες για τα κιλά
Οι άνθρωποι που παραλείπουν γεύματα, τρώνε «στο πόδι» ή καταναλώνουν φαγητό αργά το βράδυ είναι λιγότερο υγιείς απ’ ό,τι όσοι τρώνε σαν άνθρωποι και σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Ο χυμός κράνμπερι προλαμβάνει τις ουρολοιμώξεις
Ένα ποτήρι χυμός κράνμπερι την ημέρα μπορεί να προστατεύει τις γυναίκες από τις επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
Ο καφές δεν μας «πιάνει» μετά από τρεις νύχτες λιγοστού ύπνου
Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να κοιμούνται λιγότερο απ’ όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους, δεν μπορούν να βασίζονται στην καφεΐνη για να τους τονώσει, γιατί έπειτα από λίγες μέρες έλλειψης ύπνου χάνει τη διεγερτική δύναμή της, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τι να τρώμε για να αντέξουμε τον καύσωνα
Όταν η άσφαλτος λιώνει κάτω από τον καυτό ήλιο, οι αντοχές του οργανισμού δοκιμάζονται - και δίχως τα κατάλληλα «όπλα», κινδυνεύει από προβλήματα όπως η θερμοπληξία. Ο διαιτολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος εξηγεί τι πρέπει να τρώμε για να αντέξουμε την ακραία ζέστη.
Καρκίνος προστάτη: Λίγα καρύδια την ημέρα ίσως βελτιώνουν την πρόγνωση
Οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη οι οποίοι τρώνε συστηματικά λίγα καρύδια μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από τη νόσο, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
ΠΟΥ: Τα καυτά ροφήματα μπορεί να προκαλούν καρκίνο
Η κατανάλωση καυτών ροφημάτων μπορεί να προκαλεί καρκίνο στον οισοφάγο, προειδοποιεί η αρμόδια υπηρεσία για τον καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Το κριθάρι ρίχνει την κακή χοληστερίνη
Η κατανάλωση κριθαριού ή προϊόντων που περιέχουν κριθάρι μπορεί να μειώνει τα επίπεδα των επιβλαβών ειδών χοληστερόλης τα οποία ευθύνονται για τις στενώσεις των αρτηριών, αναφέρουν επιστήμονες από τον Καναδά.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα