TA NEA Logo
Πέμπτη 27 Απριλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Οι εγχειρήσεις για αδυνάτισμα αποδίδουν επί τουλάχιστον μία 10ετία
Οι εγχειρήσεις για αδυνάτισμα είναι αποτελεσματικές και μπορούν να βοηθήσουν τους παχύσαρκους ασθενείς να διατηρήσουν το νέο βάρος για τουλάχιστον 10 χρόνια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η ώρα του φαγητού εξίσου σημαντική με τις θερμίδες για τα κιλά
Οι άνθρωποι που παραλείπουν γεύματα, τρώνε «στο πόδι» ή καταναλώνουν φαγητό αργά το βράδυ είναι λιγότερο υγιείς απ’ ό,τι όσοι τρώνε σαν άνθρωποι και σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Δεν μας παχαίνουν τα υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής
Νέα ευρήματα που καταρρίπτουν την άποψη πως όποιος θέλει να διατηρήσει το βάρος του φυσιολογικό πρέπει να μετράει τις θερμίδες του και να περιορίζει τα λιπαρά που τρώει, αποκαλύπτει μία νέα μελέτη.
Σωτήριες για τους παχύσαρκους οι εγχειρήσεις για αδυνάτισμα
Οι εγχειρήσεις για αδυνάτισμα μπορεί να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου στους παχύσαρκους ανθρώπους, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σουηδία.
Πόσο μας παχαίνει το φαγητό μετά τις 8 το βράδυ
Οι άνδρες και οι γυναίκες που τρώνε αργά το βραδινό τους, έχουν κατά μέσον όρο 5 εκατοστά μεγαλύτερη περίμετρο μέσης απ’ ό,τι οι συνομήλικοί τους που δειπνούν νωρίς, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ουσία των φυτικών τροφίμων «κόβει» την όρεξη
Μία φυσική ουσία που υπάρχει στα φυτικής προελεύσεως τρόφιμα μπορεί να διευκολύνει το αδυνάτισμα, διεγείροντας την παραγωγή των ορμονών που «κόβουν» την όρεξη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το δραστικό αδυνάτισμα μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο διαβήτη
Η αυστηρή δίαιτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί ο κίνδυνος τύπου 2 διαβήτη στους παχύσαρκους ανθρώπους, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έως σήμερα μελέτη για την πρόληψη της νόσου.
Οι επτά μύθοι που σαμποτάρουν το αδυνάτισμα
Πολλές ευρέως διαδεδομένες πεποιθήσεις για το αδυνάτισμα είναι εντελώς λανθασμένες γι’ αυτό και αποτυγχάνει το ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος μετά το άλλο, υποστηρίζει ένας κορυφαίος βρετανός ειδικός.
Το φυσιολογικό σωματικό βάρος προσθέτει χρόνια στη ζωή
Οι άνθρωποι που διατηρούν φυσιολογικό σωματικό βάρος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους μπορεί να ζουν περισσότερο απ’ ό,τι όσοι παχαίνουν, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.
Όταν η οικογένεια αποτελεί εμπόδιο στην απώλεια βάρους
Δυσκολίες με την οικογένειά τους αντιμετωπίζουν συχνά όσοι μπαίνουν στη διαδικασία να αδυνατίσουν, όχι βέβαια γιατί δεν έχουν τη συμπαράστασή τους, αλλά γιατί η αλλαγή διατροφής επηρεάζει όλους όσους τρώνε καθημερινά στο οικογενειακό τραπέζι.
Το αδυνάτισμα χρειάζεται 12 μήνες συντήρηση για να πετύχει
Αν θέλετε να χάσετε για πάντα τα περιττά σας κιλά, φροντίστε όταν τελειώσετε τη δίαιτά σας να ακολουθήσετε επί έναν χρόνο ένα πρόγραμμα συντήρησης, συνιστούν επιστήμονες από τη Δανία.
Μας αδυνατίζουν και χωρίς δίαιτα λίγα όσπρια την ημέρα
Αν θέλετε να θέσετε υπό έλεγχο το σωματικό βάρος σας, ίσως πρέπει να βάλετε τα όσπρια στην καθημερινή σας διατροφή, συνιστούν επιστήμονες από τον Καναδά.
Πόσο μάς αδυνατίζει το ξύδι;
Πόσες φορές έχετε ακούσει ότι κάποιος βάζει άφθονο μηλόξυδο στο φαγητό του επειδή «διαλύει τα λίπη και βοηθάει στο αδυνάτισμα;» Είναι αλήθεια; Παρέχει άλλα οφέλη στην υγεία; Αμερικανοί ειδικοί έχουν τις απαντήσεις.
Η περίμετρος της μέσης «ισχυρός προάγγελος» σοβαρής καρδιοπάθειας
Η περίμετρος της μέσης είναι καλύτερος προάγγελος σοβαρής καρδιοπάθειας απ’ ό,τι το σωματικό βάρος σε συνάρτηση με το ύψος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Καλός ύπνος κάθε βράδυ για υγιές σωματικό βάρος
Ο ύπνος ίσως πρέπει να αποτελεί την αφετηρία συζήτησης για μια υγιεινή ζωή, διότι σχετίζεται με πολύ μεγάλο αριθμό βιολογικών λειτουργιών και η έλλειψη του έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία.
Βρήκαν τον «διακόπτη» της πολυφαγίας στον εγκέφαλο
Τον «διακόπτη» του εγκεφάλου που ρυθμίζει την όρεξη εντόπισαν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι πιστεύουν ότι η αδρανοποίησή του είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πότε πρέπει να σταματήσουν να τρώνε.
Σε μόνιμη δίαιτα μία στις τρεις γυναίκες
Περισσότερες από μία στις τρεις γυναίκες παλεύουν μια ζωή με τα περιττά κιλά τους και υπολογίζουν συνεχώς τι και πόσο τρώνε για να μην παχύνουν, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Πιο επικίνδυνο το σωματικό λίπος από τα κιλά
Οι άνθρωποι που διαθέτουν άφθονο σωματικό λίπος, ανεξάρτητα από τα κιλά τους, μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αναφέρουν επιστήμονες από τον Καναδά.
Μεγάλα οφέλη για την καρδιά από την μικρή απώλεια βάρους
Οι άνθρωποι με πολλά περιττά κιλά που χάνουν έστω και το 5% του σωματικού βάρους τους, μπορεί να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως καρδιοπάθειας και τύπου 2 διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Μήλα και φράουλες «διώχνουν» τα κιλά της ηλικίας
Η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών μετά τα 40 μπορεί να προστατεύει από τη συσσώρευση περιττών κιλών λόγω ηλικίας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα