TA NEA Logo
Σάββατο 22 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Το σεξ προσθέτει χρόνια στη ζωή των γυναικών
Το συχνό σεξ δεν βελτιώνει απλώς την ποιότητα της σχέσης και την ψυχοσωματική ευεξία του ζευγαριού, αλλά μπορεί να βοηθά ειδικά τις γυναίκες να ζήσουν περισσότερο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το Survivor επηρέασε θετικά τη σεξουαλικότητα των Ελλήνων
Διπλάσιες σεξουαλικές επαφές είχαν οκτώ στους δέκα άνδρες που παρακολουθούσαν το τηλεπαιχνίδι Survivor, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας σε 1.000 άνδρες στη χώρα μας.
Η βιασύνη κατά τη χρήση προφυλακτικού
Η βιασύνη κατά την τοποθέτηση του προφυλακτικού ως φαίνεται είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που μειώνουν την αποτελεσματικότητά του, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΠΟΥ: Ανθεκτική βλεννόρροια εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο
Προειδοποίηση για την εξάπλωση σε όλο τον κόσμο βλεννόρροιας που δεν αντιμετωπίζεται με σχεδόν κανένα υπάρχον αντιβιοτικό, απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Η συχνή εκσπερμάτιση μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
Νέα επιστημονικά δεδομένα ότι η συχνή εκσπερμάτιση σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του προστάτη, αποκαλύπτει μία νέα, αμερικανική μελέτη.
Παθιασμένα φιλιά, σεξ δια τηλεφώνου δεν θεωρούνται πάντα απιστία
Η απιστία είναι κύρια αιτία διαζυγίου, αλλά μια νέα βρετανική δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι πολλοί ίσως απατούν τους/τις συντρόφους τους δίχως να το αντιλαμβάνονται.
Στα άδυτα του γυναικείου οργασμού
Ο γυναικείος οργασμός αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο θέμα διότι ούτε καν η συχνότητά του δεν είναι συγκεκριμένη. Μελέτες έχουν δείξει ότι μόλις μία στις τέσσερις γυναίκες τον βιώνει σε κάθε ερωτική επαφή.
Το σεξ κάνει καλό στην καρδιά - αλλά μόνο στους άνδρες
Το τακτικό σεξ μπορεί να δρα προστατευτικά στην καρδιαγγεική υγεία, μειώνοντας τα επίπεδα ενός σημαντικού αμινοξέος στο αίμα - αλλά αυτό παρατηρείται μόνο στους άνδρες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Βρετανία: Γυναίκα έμεινε ανάπηρη από «πονοκέφαλο του σεξ»
Μία Βρετανίδα έμεινε παράλυτη την ώρα του οργασμού, επειδή ο «πονοκέφαλος του σεξ» από τον οποίο νόμιζε ότι έπασχε ήταν τελικά σοβαρό αγγειακό πρόβλημα στον εγκέφαλο.
Το συχνό σεξ τονώνει το μυαλό
Το συχνό σεξ μετά τα 50 δεν βελτιώνει μόνο την ψυχοσωματική κατάσταση αλλά τονώνει και ορισμένες νοητικές λειτουργίες, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Τι είναι ο σεξουαλικός ναρκισσισμός
Ο σεξουαλικός ναρκισσισμός είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια εξιδανικευμένη, μη ρεαλιστική εικόνα για τη σεξουαλικότητά τους.
Δέκα άγνωστα δεδομένα για το σεξ
Η επιστήμη του σεξ παρουσιάζει συνεχώς νέα ευρήματα που συχνά ανατρέπουν όσα ξέρουμε ή έστω νομίζουμε ότι ξέρουμε - και σε αυτά που έχουν ανατραπεί συμπεριλαμβάνονται τα πάντα, από τις ονειρώξεις έως τις αυτόματες στύσεις.
Οχι στο σεξ από υποχρέωση
Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ επειδή δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν τον/την σύντροφό τους ή για να μην του/της δώσουν δικαίωμα να πει ότι δεν εκτελούν τα συζυγικά τους καθήκοντα, υπονομεύουν άθελά τους τη σχέση τους.
«Stealthing» η νέα μορφή σεξουαλικής επίθεσης
Μία νέα, εξαιρετικά ανησυχητική τάση στη διάρκεια του σεξ που αποκαλείται stealthing έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε πολλές χώρες της Δύσης και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για να την σταματήσουν.
Τι σημαίνει να είναι κάποιος θετικός στο σεξ
Ο όρος «θετικός στο σεξ» μπορεί να ερμηνευθεί με διάφορους τρόπους, αλλά συνήθως περιλαμβάνει το να έχει κάποιος θετική στάση απέναντι στο σεξ και να νιώθει άνετα με τη σεξουαλική του ταυτότητα και τις σεξουαλικές συμπεριφορές των άλλων.
Άνδρες: Τα ψηφιακά εμπόδια στο σεξ
Η δυσκολία εκσπερμάτισης θεωρείται η πιο σπάνια από τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες των ανδρών, αλλά ως φαίνεται υπάρχει ραγδαία αύξηση του προβλήματος εξαιτίας κυρίως του διαδικτυακού πορνό, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Το σεξ προκαλεί ευδαιμονία που διαρκεί 48 ώρες
Το σεξ προκαλεί ευδαιμονία που βοηθά τα ζευγάρια να δένονται, αφού διαρκεί όχι μία ούτε δύο, αλλά 48 ολόκληρες ώρες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τρεις τύποι ανθρώπων βλέπουν πορνό στο Ίντερνετ
Οι άνθρωποι που βλέπουν πορνό μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες, εκ των οποίων μόνο η μία αποτελείται από ψυχικώς υγιή άτομα, υποστηρίζουν καναδοί επιστήμονες.
Γιατί μας κάνει πιο ευτυχισμένους το σεξ;
Το σεξ είναι μία από τις (λίγες) ευχάριστες δραστηριότητες της ζωής που δεν δημιουργεί μόνο άμεση ευχαρίστηση, αλλά μακροπρόθεσμα σχετίζεται με μεγαλύτερη ευτυχία. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Οι γυναίκες μπλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών
Η ερωτική επιθυμία των ανδρών πλήττεται από τις συντρόφους τους οι οποίες, εσκεμμένα ή μη, συχνά τους γεμίζουν ανασφάλεια ή ανία, και τους καθιστούν ανενεργούς σεξουαλικά.
Η σεξουαλική ζωή επηρεάζει την παραγωγικότητα στη δουλειά
Η καλή ερωτική ζωή στο σπίτι δεν κάνει καλό μόνο στη σχέση και στην υγεία, αλλά είναι πιθανό να ανοίγει τον δρόμο και για... προαγωγή στη δουλειά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα