TA NEA Logo
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Το σεξ κάνει καλό στη μνήμη
Το σεξ στη μέση ηλικία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων, αλλά για να διατηρηθούν πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς η σεξουαλική δραστηριότητα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τι μάθαμε για το σεξ το 2013
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο άφησαν το 2013 τους επιστήμονες να ρίξουν αδιάκριτες ματιές στην κρεβατοκάμαρά τους, για να φωτίσουν μερικά από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του σεξ.
Πόσο επηρεάζει η κλιμακτήριος τις επιδόσεις στο κρεβάτι
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι συνέπειες της εμμηνόπαυσης στην σεξουαλικότητα των γυναικών οφείλονται περισσότερο σε όσα συμβολίζει η κλιμακτήριος για τη ζωή τους παρά στη μείωση των ορμονικών επιπέδων τους.
Πόσο καλή γυμναστική είναι το σεξ
Μελέτη του Πανεπιστημίου Κεμπέκ, στον Καναδά, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σεξ είναι μία μετρίας εντάσεως άσκηση, η οποία όμως ασφαλώς είναι πολύ πιο απολαυστική απ' ό,τι άλλα είδη φυσικής δραστηριότητας όπως το τζόγγινγκ!
Περισσότερα προβλήματα υγείας για τις αμφιφυλόφιλες γυναίκες
Οι αμφιφυλόφιλες γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας απ’ ό,τι τα άτομα οποιουδήποτε άλλου σεξουαλικού προσανατολισμού, αναφέρουν επιστήμονες από τη Νορβηγία.
Περισσότεροι ερωτικοί σύντροφοι, λιγότερο σεξ
Οι σεξουαλικές συμπεριφορές άλλαξαν από τη δεκαετία του '90 έως σήμερα. Άντρες και γυναίκες έχουν πλέον περισσότερους ερωτικούς συντρόφους, αλλά κάνουν λιγότερο σεξ!
Η αυτοϊκανοποίηση «κάνει καλό στην υγεία»
Ο αυνανισμός αποτελεί φυσιολογικό τμήμα της υγιούς σεξουαλικής ανάπτυξης και παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία, υποστηρίζουν δύο αυστραλοί επιστήμονες.
Πού οφείλονται τα προβλήματα οργασμού στη γυναίκα
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά δεδομένα, δύο στις πέντε γυναίκες εμφανίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους μια μορφή παροδικής ή χρόνιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας.
Η ερωτική επιθυμία των ανδρών σχετίζεται με την ορμόνη του θηλασμού
Οι άντρες με μειωμένη ερωτική επιθυμία μπορεί να έχουν χαμηλά επίπεδα μιας ορμόνης που παραδοσιακά σχετίζεται με τον θηλασμό, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ποια είναι η «φυσιολογική» σεξουαλική ζωή
Το πιο σημαντικό στο σεξ δεν είναι αν η συχνότητα και ο τρόπος που κάνουμε σεξ συμφωνεί με κάποιον μέσο όρο, αλλά το κατά πόσο κάθε άτομο νιώθει άνετα και ικανοποιημένο μέσα στη σεξουαλική του σχέση.
Η απώλεια της ερωτικής επιθυμίας μετά από χωρισμό
Ένας επίπονος χωρισμός συχνά έχει ως παρενέργεια την απώλεια του ενδιαφέροντος για το σεξ, διότι τα συναισθήματα για τον/την προηγούμενο σύντροφο είθισται να είναι ακόμη νωπά και έντονα.
Το χρόνιο στρες «σκοτώνει» την σεξουαλική διέγερση
Το χρόνιο στρες εμποδίζει τη σεξουαλική διέγερση των γεννητικών οργάνων στις γυναίκες, κυρίως επειδή αποσπά την προσοχή τους από την ερωτική πράξη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η αδυναμία σεξουαλικής κορύφωσης ως εμπόδιο στις σχέσεις
Η απουσία οργασμού δεν αποτελεί παθολογικό πρόβλημα από μόνο της, εάν δεν την αντιλαμβάνεται το ίδιο το άτομο ως εμπόδιο στην ερωτική του ζωή, αλλά και στην αυτοεικόνα του.
Όταν η σεξουαλική επαφή προκαλεί πόνο
Οι διαταραχές πόνου αποτελούν σεξουαλικές δυσλειτουργίες των γυναικών, που επιβαρύνουν σημαντικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού, διότι όταν η γυναίκα πονάει κατά την επαφή, είναι απίθανο αισθανθεί σεξουαλική ευχαρίστηση.
Οι άγνωστοι εχθροί της ερωτικής ζωής
Από τα κρύα πόδια έως την ουλίτιδα και από τα «παχάκια» έως το «μπούκωμα», πολλά είναι αυτά που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ερωτική μας ζωή.
Όταν η απόλυση πλήττει την ερωτική επιθυμία
Η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας ή αλλιώς η πτώση της libido συχνά αποτελούν σύμπτωμα ενός μείζονος καταθλιπτικού επεισοδίου, που μπορεί να προκληθεί από τραυματικές απώλειες της ζωής, όπως η απόλυση.
Οι φοιτητές «φλερτάρουν με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα»
Πολλοί νέοι ρισκάρουν την υγεία τους υιοθετώντας ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές στο πανεπιστήμιο, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Η σεξουαλικότητα μετά τα 60
Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, το 64,2% των ηλικιωμένων (63-67 ετών) έχουν σεξουαλικές επαφές με συχνότητα που ποικίλλει από μία φορά τον μήνα ή λιγότερο έως μία φορά την ημέρα.
Τα virtual games «επηρεάζουν την σεξουαλικότητα των γυναικών»
Οι γυναίκες που υποδύονται σέξι χαρακτήρες στα βιντεοπαιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αντικειμενοποιήσουν σεξουαλικά τον εαυτό τους στην αληθινή ζωή, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.
Η πορνογραφία στη γυναίκα
Όταν οι ερωτικές σχέσεις είναι ικανοποιητικές για το ζευγάρι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις ερωτικές φαντασιώσεις, διότι δεν «κλέβουν» τίποτα από την ερωτική επιθυμία για τον άλλον - αντίθετα, μπορεί να την ενισχύουν, εφόσον κάποιος έχει τον έλεγχό τους και δεν γίνεται δέσμιός τους.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα