TA NEA Logo
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Τα λάθη που κάνουν οι άντρες στο σεξ
Μπορεί να θεωρούν ότι είναι αλάνθαστοι αλλά, όπως οι γυναίκες, έτσι και οι άντρες κάνουν λάθη στο σεξ - ακόμα κι αν είναι πεπειραμένοι. Τρεις αμερικανοί επιστήμονες εξηγούν ποια είναι τα πιο συνηθισμένα.
Ο «ιός του σεξ» προκαλεί καρκίνο και στους άνδρες
Ο ιός HPV δεν είναι υπεύθυνος μόνον για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αλλά και για πολλές άλλες μορφές της νόσου σε άνδρες και γυναίκες. Μάλιστα οι καρκίνοι που προκαλεί στους άνδρες αυξάνονται διαρκώς, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία.
Η αμφισβήτηση της σεξουαλικής ταυτότητας
Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι εγγενώς φασματική και κυμαινόμενη, και όσοι βρίσκονται σε αυτό το μεταίχμιο συχνά βασανίζονται από την αμφιβολία, που τους κάνει να αμφισβητούν την ταυτότητα και τον ίδιο τους τον εαυτό.
Το σεξ μετά την κατάθλιψη της εγκυμοσύνης
Τα συμπτώματα άγχους - κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή/και της λοχείας σχεδόν τετραπλασιάζουν την πιθανότητα πτώσης της σεξουαλικής ζωής έως και 18 μήνες μετά τη γέννα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα 6 λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ
Αμερικανοί ειδικοί στο σεξ και στις σχέσεις λένε πως οι άντρες δεν είναι οι μόνοι που κάνουν λάθη στο σεξ, όπως αρέσκονται να πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, αλλά έχουν κι εκείνες το μερτικό τους στις εσφαλμένες αντιλήψεις και αντιδράσεις.
Η ερωτική έλξη για ομοφυλόφιλο φίλο
Τα αισθήματα αγάπης στα πλαίσια μιας φιλικής σχέσης συχνά μπορούν να παρερμηνευθούν ιδιαίτερα αν ο ένας από τους δύο διακατέχεται από κίνητρα εξάρτησης ή εξιδανίκευσης του άλλου.
Πως επηρεάζει το εργασιακό στρες την σεξουαλική ζωή
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι άνδρες με στρες στην εργασία έχουν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να αναφέρουν ένα ή περισσότερα σεξουαλικά προβλήματα, συγκριτικά με τους άνδρες που δεν έχουν σημαντικές επαγγελματικές ανησυχίες.
Το άγχος για την απόδοση στο σεξ
Η ταύτιση της αυτοπεποίθησης με την ικανότητα για μια τέλεια απόδοση εύκολα μεταμορφώνεται σε χρόνιο άγχος επιτυχίας απέναντι στην ζωή, που στερεί την δυνατότητα άντλησης ικανοποίησης.
Πιο ευτυχισμένοι όσοι κάνουν περισσότερο σεξ από τους φίλους τους
Το συχνό σεξ είναι απαραίτητο «συστατικό» της ευτυχίας, αλλά αν κάποιος νομίζει πως κάνει λιγότερο από τους φίλους του νιώθει την ευτυχία του να εξανεμίζεται, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι απόψεις μας για τη σεξουαλική συμπεριφορά των άλλων
Ανδρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους λιγότερο ενεργό σεξουαλικά σε σύγκριση με τη μέση γυναίκα και τον μέσο άνδρα αντίστοιχα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη - και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στους ίδιους.
Η έλλειψη ηδονής κατά την ερωτική πράξη
Όταν κάποιος δεν μπορεί να νιώσει ηδονή στη διάρκεια της ερωτικής επαφής, οι αιτίες συνήθως είναι ψυχολογικές και σχετίζονται είτε με βιώματα της παιδικής ηλικίας είτε με αρνητικά γεγονότα στην πορεία της ερωτικής του ζωής.
Η αυτοϊκανοποίηση βελτιώνει τη σεξουαλικότητα των γυναικών
Οι γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται έχουν μεγαλύτερη ποικιλία στις ερωτικές τους πρακτικές και περισσότερες φαντασιώσεις. Επίσης, οι γυναίκες αυτές μπορούν να διεγερθούν και να έρθουν σε οργασμό με μεγαλύτερη ευκολία, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Πώς επηρεάζει η εξωσωματική τη σεξουαλικότητα του άνδρα
Είναι εξαιρετικά συχνό το να προκύπτουν σεξουαλικά προβλήματα στα ζευγάρια με υπογονιμότητα, είτε διότι κάνουν σεξ με σκοπό τη σύλληψη είτε επειδή τα ζευγάρια έχουν συμπτώματα κατάθλιψης εξαιτίας της υπογονιμότητας.
Όταν ο άντρας έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία
Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι στους άνδρες η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία στις περισσότερες περιπτώσεις συνυπάρχει με κάποια άλλη σεξουαλική δυσλειτουργία, όπως η στυτική δυσλειτουργία και η πρόωρη ή η καθυστερημένη εκσπερμάτωση.
Παυσίπονο το σεξ για τον πονοκέφαλο
Το σεξ μπορεί να θεραπεύει τον πονοκέφαλο – και μάλιστα πιο αποτελεσματικά από τα φάρμακα, αναφέρουν γερμανοί επιστήμονες.
Οι ομοφυλοφιλικές σκέψεις στην εφηβεία
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός στην εφηβεία δεν είναι κατά κανόνα προκαθορισμένος και σταθερός, αλλά ρευστός και μεταβατικός. Είναι σύνηθες για μια έφηβη να έχει ερωτικά αισθήματα για άτομο του ίδιου φύλου, χωρίς να σημαίνει ότι είναι ομοφυλόφιλη.
Μας αδυνατίζει η… απιστία
Το μάθαμε κι αυτό: το να είναι κάποιος άπιστος είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να... χάσει τα περιττά του κιλά, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Το υψηλότερο εισόδημα της γυναίκας «χαλάει» το σεξ
Μια νέα μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που έχουν χαμηλότερο εισόδημα από τη σύντροφό τους έχουν σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να χρησιμοποιούν χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία σε σχέση με όσους έχουν υψηλότερο εισόδημα από εκείνη.
Γυναίκες: Οι αιτίες του πόνου στο σεξ
Όταν μια γυναίκα αισθάνεται έντονο πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, είναι πιθανόν να έχει δυσπαρευνία, μια ψυχοσεξουαλική διαταραχή που μπορεί να αποδοθεί σε παράγοντες, όπως η ενδομητρίωση και η έλλειψη σεξουαλικής διέγερσης.
«Οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι» και άλλοι 9 μύθοι για το σεξ
Το πορνό «χαλάει» το σεξ, τα αγαπημένα ζευγάρια κάνουν κάθε μέρα σεξ, η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια και, ασφαλώς, το σεξ σταματάει στα 60. Σωστά; Μην πάρετε όρκο, διότι όλ' αυτά και πολλά άλλα μάλλον στην σφαίρα της φαντασίας ανήκουν.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα