TA NEA Logo
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ο εγκέφαλος δεν θυμάται το πορνό
Αν και πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το πορνό ψυχαγωγικό, αυτό δεν σημαίνει πως θυμούνται απαραιτήτως τι είδαν. Και αυτό, διότι το να βλέπει κανείς πορνογραφικό υλικό επηρεάζει αρνητικά την βραχυχρόνια μνήμη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Να συζητούν οι γονείς για τα φετίχ με τα ενήλικα παιδιά τους;
Η δυνατότητα συζήτησης με τα ενήλικα παιδιά γύρω από προσωπικά δεδομένα, όπως ο φετιχισμός, εξαρτάται και από την ήδη υπάρχουσα σχέση με τους γονείς (εμπιστοσύνη, ανοικτή επικοινωνία κλπ).
Ένα βήμα πιο κοντά στο γυναικείο «βιάγκρα»
Οι πρώτες ενδείξεις για μια πολλά υποσχόμενη φαρμακευτική θεραπεία που απευθύνεται στις γυναίκες με δυσκολία σεξουαλικής διέγερσης παρουσιάσθηκαν στο πρόσφατο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής στο Αμστερνταμ.
Τα αίτια της ανεπαρκούς στύσης παρά την επιθυμία
Ένας στους δύο άνδρες έχει βιώσει κάποια μορφή στυτικής δυσλειτουργίας στην ερωτική του ζωή. Αν και μπορεί να οφείλεται σε οργανικά προβλήματα, όπως τα αγγειακά, συνήθως είναι ψυχολογικής φύσης.
Οι άντρες ξέρουν καλύτερα το αυτοκίνητο, παρά την «ανατομία» τους
Οι περισσότεροι άντρες γνωρίζουν καλύτερα τι συμβαίνει κάτω από το καπό του αυτοκινήτου τους παρά στο αναπαραγωγικό σύστημά τους, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Μειώθηκε δραματικά η ποιότητα του σπέρματος
Η ποσότητα του σπέρματος των γάλλων έχει μειωθεί 32% τα τελευταία 16 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση journal Human Reproduction, γεγονός που απειλεί τη γονιμότητα του μέσου άντρα.
Γυναίκες: Κάλλιο χωρίς σεξ, παρά χωρίς σοκολάτα
Μία νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει αυτό που πάντοτε φοβόντουσαν οι άντρες: ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να εγκαταλείψουν το σεξ παρά να ζήσουν χωρίς σοκολάτες.
Το αντρικό χαμόγελο «ρίχνει» τις γυναίκες
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όταν οι άντρες χαρίζουν στις γυναίκες ένα αληθινό, όλο αυτοπεποίθηση χαμόγελο, εκείνες έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να κάνουν ό,τι τους ζητούν, παρά όταν τους αγριεύουν ή τους γκρινιάζουν.
Οι διαφορές των φύλων στη σεξουαλικότητα
Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι σε ζητήματα σεξουαλικότητας τα δύο φύλα διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, αλλά μία νέα ανάλυση αποκαλύπτει ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων είναι μικρότερες από ό,τι πιστεύαμε έως σήμερα.
Το πολύ σεξ «κλειδί» για επιτυχημένη εγκυμοσύνη
Τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, καλό είναι να κάνουν πρώτα πολύ σεξ, ώστε να συνηθίσει ο οργανισμός της γυναίκας το σπέρμα και να υποστηρίξει μια εγκυμοσύνη, συνιστούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας, στην Αυστραλία.
Το σεξ δεν επιταχύνει τον τοκετό
Οι έγκυοι που ήθελαν να επιταχύνουν τον τοκετό, χρόνια τώρα βασίζονταν σε μία παραδοσιακή μέθοδο: το σεξ. Μία νέα μελέτη, όμως, δείχνει πως με ή χωρίς σεξ, το μωρό θα γεννηθεί όποτε θέλει αυτό.
Απώλεια της ερωτικής έλξης στη σχέση
Κάθε ερωτική σχέση κινδυνεύει να αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνου. Εύκολα αφήνεσαι και εγκλωβίζεσαι στην αίσθηση του ανικανοποίητου, στην απώλεια της αρχικής ερωτικής έλξης, στην ματαίωση του αρχικού πάθους.
Οι χορτοφάγοι κάνουν καλύτερο σεξ
Οι άνθρωποι που αποφεύγουν το κρέας και ακολουθούν μία διατροφή πλούσια σε φυτικά προϊόντα απολαμβάνουν καλύτερη ερωτική ζωή απ’ ό,τι οι κρεατοφάγοι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οταν το σεξ είναι επώδυνο για τις γυναίκες
Οι διαταραχές πόνου αποτελούν σεξουαλικές δυσλειτουργίες των γυναικών, που συνήθως επιβαρύνουν σημαντικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού. Περιλαμβάνουν συνήθως τον κολεόσπασμο και τη δυσπαρευνία.
Μία στις δέκα γυναίκες μελαγχολούν μετά το σεξ
Αυτό κι αν είναι απρόσμενο: μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σεξ όχι μόνο δεν κάνει όλες τις γυναίκες να νιώθουν ευτυχισμένες ή έστω ικανοποιημένες μετά το τέλος του, αλλά προκαλεί σε μία στις τρεις... μελαγχολία.
Δοκιμάζουν φάρμακο για τον γυναικείο οργασμό
Οι γυναίκες που δυσκολεύονται να φτάσουν στον οργασμό, μπορεί σύντομα να βοηθηθούν από ένα νέο φάρμακο, που δοκιμάζεται σε μορφή ρινικού σπρέι και πρέπει να λαμβάνεται δύο ώρες πριν από το σεξ.
Η εξωσωματική, πλήγμα για την ερωτική επιθυμία
Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή έχουν λιγότερες πιθανότητες να θέλουν σεξ ή να είναι ικανοποιημένες από την σχέση τους, αποκαλύπτει μία πρωτοποριακή μελέτη.
Πως επηρεάζει η ψυχολογική κατάσταση τον έρπητα
Το ανοσοποιητικό σύστημα και η άρρηκτη σχέση του με την ψυχική σας κατάσταση παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκδήλωση και την συντήρηση του έρπητα - ένα νόσημα που έχει διπλή διάσταση, οργανική και ψυχολογική.
Τελικά, το μέγεθος μετράει στο κρεβάτι
Σε αντίθεση με την καθησυχαστική φράση «το μέγεθος δεν μετράει», το μέγεθος του πέους μπορεί όντως να μετράει στο κρεβάτι - αλλά όχι για όλες τις γυναίκες, ούτε για όλα τα είδη οργασμού.
«Ο εθισμός στο σεξ είναι υπαρκτό, ψυχικό νόσημα»
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες αναφέρουν πως όσοι χρησιμοποιούν συχνά το σεξ για να αντιμετωπίσουν το στρες της ζωής και το βλέπουν να επεμβαίνει στην καθημερινή τους ζωή, μπορεί να πάσχουν από εθισμό στο σεξ.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα