TA NEA Logo
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η απιστία «πέφτει βαριά» στην καρδιά
Είναι μία είδηση που μπορεί να προκαλέσει ειρωνικά χαμόγελα στα πρόσωπα των απατημένων: η απιστία βλάπτει σοβαρά την καρδιά. Το αποδεικνύουν πολυάριθμα επιστημονικά στοιχεία, τα οποία αποκαλύπτουν ότι οι άντρες που απατούν τις συντρόφους τους, δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο το γάμο, αλλά και την υγεία της καρδιάς τους.
Συχνό φαινόμενο η μοιχεία κατά την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
Στυτική δυσλειτουργία, ανικανότητα και… έντονες τάσεις για μοιχεία, είναι τα τρία βασικά προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στον άντρα, από τις επίπονες προσπάθειες του ζευγαριού για απόκτηση απογόνου με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Το πρόσωπο αποκαλύπτει τις σεξουαλικές προτιμήσεις
Η στιγμιαία ματιά στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που μόλις γνωρίζουμε, είναι αρκετή για να αξιολογήσουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές.
Η απουσία οργασμού στη γυναίκα
Ο οργασμός είναι δυσκολότερη υπόθεση για την γυναίκα απ' ό,τι για τον άνδρα, εξαιτίας της διάπλασης του σώματός της, των κοινωνικών συνιστωσών του φύλου της, των άρρητων απαγορεύσεων που συνδέονται με την γυναικεία σεξουαλικότητα, αλλά και του ιδιαίτερου ψυχισμού της.
Πιο σέξι (και γόνιμοι) όσοι τρώνε γιαούρτια
Το γιαούρτι είναι γνωστό ότι κάνει καλό στο στομάχι. Τώρα, επιστήμονες λένε ότι μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση, να αυξήσει την ελκυστικότητα προς το αντίθετο φύλο και να βελτιώσει τη γονιμότητα.
Ασφαλές το σεξ για τους καρδιοπαθείς
Χιλιάδες άντρες και γυναίκες που ξεπερνούν ένα έμφραγμα ανησυχούν αδίκως ότι το σεξ μπορεί να τους προκαλέσει και άλλο, με συνέπεια να δίνουν πρόωρα τέλος στην ερωτική τους ζωή, αναφέρει η «Αμερικανική Επιθεώρηση Καρδιολογίας» (AJC).
Οι κανόνες της Πολιτείας και η σεξουαλική συμπεριφορά
Στις σύγχρονες κοινωνίες, η νομοθεσία σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά χρησιμοποιείται για να προστατεύσει τους ανθρώπους μιας κοινωνίας από παρενόχληση, βία και εκμετάλλευση, καθώς και για να αποφευχθεί η κοινωνική διάσπαση.
Γιατί φοβόμαστε την απόρριψη στη σχέση
Η πραγματική ή η συμβολική γονεϊκή απόρριψη που αφαιρεί από το παιδί την δυνατότητα κάλυψης των συναισθηματικών του αναγκών είναι ένα αίτιο που συχνά κρύβεται πίσω από τον ενήλικο φόβο της απόρριψης.
Σούπερ-αφροδισιακό το ρόδι
Αν αναζητάτε ένα φυσικό αφροδισιακό, ξεχάστε τα μύδια και πιάστε τα ρόδια! Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι άντρες και γυναίκες που έπιναν καθημερινά ένα ποτήρι χυμό ροδιού, παρουσίασαν μέσα σε δύο εβδομάδες κατακόρυφη αύξηση στα επίπεδα της «ορμόνης του σεξ».
Σεξ: Βρέθηκε το σημείο G?
Λίγους μήνες αφ’ ότου μία μεγάλη ανάλυση κλινικών μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει το σημείο G, το φημολογούμενο ως σημείο της υπέρτατης σεξουαλικής ηδονής για τις γυναίκες, ένας συνταξιούχος αμερικανός γυναικολόγος ανακοίνωσε πως το εντόπισε!
Οι ερωτικές διαφωνίες «δείχνουν» τη σχέση
Τα ζευγάρια που εκφράζουν αρνητικά συναισθήματα κατά τη διάρκεια διαφωνιών για σεξουαλικά ζητήματα είναι λιγότερο ικανοποιημένα από τη σχέση τους συγκριτικά με εκείνα που δεν εκφράζονται αρνητικά, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
Η σιωπή για τον πόνο στη διάρκεια του σεξ
Οι γυναίκες που υποφέρουν από πόνο κατά την διάρκεια του σεξ («δυσπαρευνία») δυσκολεύονται να αντλήσουν ευχαρίστηση από την σεξουαλική πράξη και καταλήγουν να την αποφεύγουν για να μην βιώσουν άλλη μια αποτυχία.
Τι είναι ο σεξουαλικός ινφαντιλισμός
Ο σεξουαλικός ινφαντιλισμός είναι ένα είδος παραφιλίας, όπου το άτομο αναζητά μέσα από το παίξιμο ρόλου να παλινδρομήσει στην παιδική ηλικία, μια διαδικασία μέσα από την οποία αντλεί ερωτική διέγερση.
Πώς η θρησκευτική πίστη επηρεάζει το σεξ
Πρόσφατη μελέτη υποδηλώνει πως όσο μεγαλύτερη είναι η θρησκευτική πίστη των νέων τόσο μικρότερη είναι η αποδοχή της σεξουαλικής δραστηριότητας στα πλαίσια διαφόρων υποθετικών σεναρίων σχέσεων.
Υπάρχει κολπικός οργασμός;
Μία σειρά άρθρων που δημοσιεύονται στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM) καταλήγουν στο συμπέρασμα πως κλειτοριδικός και κολπικός οργασμός είναι δύο εντελώς διαφορετικά φαινόμενα, τα οποία δεν βιώνουν κατ' ανάγκην όλες οι γυναίκες.
Η «ορμόνη της αγκαλιάς» βελτιώνει τις επιδόσεις στο κρεβάτι
Μία ορμόνη που βοηθεί τις μητέρες να «δένονται» με τα μωρά τους μπορεί «να βελτιώσει δραματικά» τις ερωτικές επιδόσεις των ανδρών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Σχέσεις: Τι σημαίνει το «οφθαλμόλουτρο»...
Το να κοιτάζει κανείς με ερωτικό βλέμμα άλλα άτομα είναι μια ανώδυνη και φυσιολογική συμπεριφορά, που επιτρέπει επαναξιολόγηση των συναισθημάτων απέναντι στον/στην σύντροφό του.
Κάνετε σεξ την Πέμπτη, διακόψτε το κάπνισμα την Παρασκευή
Η Πέμπτη είναι η καλύτερη μέρα για σεξ, σύμφωνα με μελέτη που διενήργησε το London School of Economics (LSE), ενώ η Δευτέρα η χειρότερη ημέρα για να ξεκινήσει η δίαιτα. Επιστήμονες προτείνουν μια σειρά από δραστηριότητες και ποιά ημέρα της εβδομάδας είναι η κατάλληλη για να εκτελεστούν.
Πόσο συχνά σκεφτόμαστε το σεξ
Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες έκαναν σεξουαλικές σκέψεις πιο συχνά από τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, έκαναν σεξουαλικές σκέψεις περίπου 19 φορές την ημέρα, ενώ οι γυναίκες περίπου 10 φορές την ημέρα.
Ταμπού το σεξ ακόμα και για τους γιατρούς
Οι γυναικολόγοι δεν μιλούν αρκετά με τις ασθενείς τους για τα τυχόν σεξουαλικά τους προβλήματα, αφήνοντας πολλές γυναίκες να υποφέρουν σιωπηλά, αποκαλύπτει μία νέα έρευνα.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα