TA NEA Logo
Δευτέρα 29 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υπάρχει κολπικός οργασμός;
Μία σειρά άρθρων που δημοσιεύονται στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM) καταλήγουν στο συμπέρασμα πως κλειτοριδικός και κολπικός οργασμός είναι δύο εντελώς διαφορετικά φαινόμενα, τα οποία δεν βιώνουν κατ' ανάγκην όλες οι γυναίκες.
Η «ορμόνη της αγκαλιάς» βελτιώνει τις επιδόσεις στο κρεβάτι
Μία ορμόνη που βοηθεί τις μητέρες να «δένονται» με τα μωρά τους μπορεί «να βελτιώσει δραματικά» τις ερωτικές επιδόσεις των ανδρών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Σχέσεις: Τι σημαίνει το «οφθαλμόλουτρο»...
Το να κοιτάζει κανείς με ερωτικό βλέμμα άλλα άτομα είναι μια ανώδυνη και φυσιολογική συμπεριφορά, που επιτρέπει επαναξιολόγηση των συναισθημάτων απέναντι στον/στην σύντροφό του.
Κάνετε σεξ την Πέμπτη, διακόψτε το κάπνισμα την Παρασκευή
Η Πέμπτη είναι η καλύτερη μέρα για σεξ, σύμφωνα με μελέτη που διενήργησε το London School of Economics (LSE), ενώ η Δευτέρα η χειρότερη ημέρα για να ξεκινήσει η δίαιτα. Επιστήμονες προτείνουν μια σειρά από δραστηριότητες και ποιά ημέρα της εβδομάδας είναι η κατάλληλη για να εκτελεστούν.
Πόσο συχνά σκεφτόμαστε το σεξ
Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες έκαναν σεξουαλικές σκέψεις πιο συχνά από τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, έκαναν σεξουαλικές σκέψεις περίπου 19 φορές την ημέρα, ενώ οι γυναίκες περίπου 10 φορές την ημέρα.
Ταμπού το σεξ ακόμα και για τους γιατρούς
Οι γυναικολόγοι δεν μιλούν αρκετά με τις ασθενείς τους για τα τυχόν σεξουαλικά τους προβλήματα, αφήνοντας πολλές γυναίκες να υποφέρουν σιωπηλά, αποκαλύπτει μία νέα έρευνα.
Το ζευγάρωμα αντίδοτο στην κατάθλιψη
Οι άνθρωποι που ζουν μόνοι, όπως αποδεικνύει μία νέα ιατρική έρευνα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο έως 80% σε σχέση με τα ζευγάρια, να πάθουν κατάθλιψη.
Τα αίτια της ομοφυλοφιλίας
Δεν υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις ως προς το γιατί κάποιοι άνθρωποι αναπτύσσουν ομοφυλόφιλο προσανατολισμό. Διαφορετικές οπτικές - γενετικές, νευροενδοκρινικές, ψυχαναλυτικές - μιλούν για διαφορετικά αίτια.
Γυναίκες: Και τώρα, ο οργασμός στο γυμναστήριο...
Οι γυναίκες δεν χρειάζονται απαραιτήτως έναν σύντροφο ή οποιοδήποτε «βοήθημα» σεξουαλικής διέγερσης για να φτάσουν στην κορύφωση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που αποκαλύπτει ότι πολλές έχουν οργασμό εξαιτίας της… γυμναστικής.
Τι υποδηλώνει ο φετιχισμός στο σεξ
Οι σύγχρονες θεωρίες της ανθρώπινης συμπεριφοράς αποδίδουν τις ρίζες του φετιχισμού σε μηχανισμούς μάθησης της παιδικής ηλικίας, όπου ένα φετιχιστικό αντικείμενο συνδέθηκε κάποια στιγμή με σεξουαλική διέγερση.
Το σεξ διώχνει πόνο, άγχος και ανασφάλεια
Το σεξ καταπραϋνει τους φόβους, ελαττώνει το άγχος και την ανασφάλεια και προστατεύει από τις ιώσεις, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες.
Και οι άνδρες προσποιούνται οργασμό
Πρόσφατη μελέτη σε δείγμα 180 ανδρών και 101 γυναικών έδειξε πως και τα δύο φύλα προσποιούνται οργασμό, αν και πιο συχνά οι γυναίκες (50%) απ’ ό,τι οι άνδρες (25%).
Όχι απόψε αγάπη μου. Στ’ αλήθεια έχω πονοκέφαλο...
Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως οι γυναίκες που παρουσιάζουν επί χρόνια και συχνά πονοκέφαλο ή ημικρανία έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώνουν και σεξουαλικά προβλήματα.
Όταν η απειρία στο σεξ το περιορίζει στα προκαταρκτικά
Η απειρία στο σεξ συχνά περιορίζει την ερωτική πράξη στα προκαταρκτικά, τα οποία όμως αποτελούν ερωτική πράξη από μόνα τους. Η συνουσία δεν πρέπει να θεωρείται στόχος ο οποίος πρέπει κάθε φορά να επιτευχθεί πάση θυσία.
Οι γυναίκες που έχουν επαφές και με τα δύο φύλα
Μια πρόσφατη μελέτη σε 5.998 γυναίκες ηλικίας 18-49 ετών, διερεύνησε τις διαφορές ανάμεσα στις γυναίκες που πάντα κάνουν ετερόφυλο σεξ με εκείνες που είχαν στη ζωή τους εμπειρίες ομόφυλου σεξ.
Τα 14 λάθη που κάνουμε με τα προφυλακτικά
Τα προφυλακτικά δεν μπορούν να αποτρέψουν τις ανεπιθύμητες κυήσεις ούτε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εάν δεν χρησιμοποιούνται σωστά - κάτι που ως φαίνεται είναι πάρα πολύ συνηθισμένο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Όταν το άγχος «πνίγει» την ερωτική ζωή
Το καθημερινός άγχος που απορρέει από τον σύγχρονο τρόπο ζωής - λ.χ. οι συσσωρευμένες αρνητικές σκέψεις που κουβαλάμε άθελά μας στο τέλος της ημέρας - μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την σεξουαλική ζωή.
Η ικανοποίηση από το σεξ αυξάνεται με την ηλικία
Η ικανοποίηση των γυναικών από τη σεξουαλική τους ζωή αυξάνεται με την ηλικία, είτε επειδή βελτιώνεται το ίδιο το σεξ είτε επειδή κάνουν σεξ μόνο όταν πραγματικά το θέλουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί κάποιοι δυσκολεύονται να κάνουν σχέση
Οι δυσκολίες στη δημιουργία μιας σχέσης έχουν αρκετούς πιθανούς μηχανισμούς, όπως φόβο απόρριψης, εγκατάλειψης ή εξάρτησης από τον άλλον και έντονη δυσπιστία προς τους πιθανούς συντρόφους.
Επικίνδυνα τα φιλιά και το σεξ για τους αλλεργικούς
Για μερικούς πάσχοντες από αλλεργίες, ο έρωτας μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος, προειδοποιούν αμερικανοί ειδικοί. Και εξηγούν πως όσοι έχουν αλλεργία σε ορισμένα τρόφιμα ή χημικές ουσίες, μπορεί να εκδηλώσουν αλλεργική αντίδραση όταν φιλήσουν ή κάνουν σεξ με το ταίρι τους.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα