TA NEA Logo
Δευτέρα 29 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η άπνοια προκαλεί σεξουαλικά προβλήματα
Η υπνική άπνοια δεν προκαλεί μόνο κόπωση στη διάρκεια της ημέρας και μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, αλλά μπορεί να πλήξει και την ερωτική ζωή, προκαλώντας στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες και μειωμένη ερωτική επιθυμία στις γυναίκες.
Πως επιλέγουμε ερωτικό σύντροφο
Τα κίνητρα των ερωτικών μας επιλογών είναι πολύπλοκα, καθώς καθοριστικό ρόλο παίζουν τόσο η προσωπικότητά μας, όσο και οι συγκυρίες της στιγμής αλλά και οι αναπαραστάσεις που μέσα μας κουβαλάμε.
Ζητείται γαμπρός με αυτοκίνητο, καταθέσεις...
Έχετε αυτοκίνητο; Και καταθέσεις στην τράπεζα, μετοχές ή ομόλογα; Αν ναι, τότε έχετε αυξημένες πιθανότητες να παντρευτείτε, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη.
Τα τραύματα της απιστίας
Η απιστία στις σταθερές σχέσεις δεν είναι σπάνια – περίπου 25% των ανθρώπων αναφέρουν ότι έχουν απιστήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Οι εξωσυζυγικές σχέσεις, όμως, αποτελούν ισχυρότατο πλήγμα για έναν γάμο.
AIDS: Αυξήθηκε κατά 16 χρόνια η επιβίωση
Το προσδόκιμο επιβίωσης των πασχόντων από AIDS αυξήθηκε κατά σχεδόν 16 χρόνια μεταξύ 1996 και 2008, χάρη στην έγκαιρη διάγνωση και την βελτίωση της θεραπείας, ανακοίνωσαν βρετανοί επιστήμονες.
SOS για βλεννόρροια με «ανοσία» στα αντιβιοτικά
Ένα νέο στέλεχος της βλεννόρροιας που αντιστέκεται στα αντιβιοτικά μπορεί να εξαπλώνεται γρήγορα στο δυτικό ημισφαίριο και να αποτελέσει αληθινή μάστιγα την επόμενη πενταετία, προειδοποιεί ομάδα επιστημόνων.
«Βρόγχος» για τη σχέση ο φόβος της εγκατάλειψης
Ο φόβος της εγκατάλειψης δημιουργεί φόβο, πένθος και πανικό στις ερωτικές μας σχέσεις. Θυμός απέναντι στο υποκείμενο του φόβου (τον σύντροφο), αλλά και απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό που έχει τον άλλον τόση ανάγκη.
Όταν το σεξ προϋποθέτει φαντασιώσεις
Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις κάθε άλλο παρά καταδικαστέες είναι, αρκεί να μπορούν να συνυπάρχουν με την ερωτική επιθυμία απέναντι στην ερωτικό σύντροφο, και όχι να την υποκαθιστούν.
Aύξηση 72% στον καρκίνο του στόματος λόγω… σεξ
Ένας ιός που μεταδίδεται με την ερωτική επαφή, ο γνωστός HPV που σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί και κονδυλώματα, φέρεται να προκαλεί στους άνδρες περισσότερα περιστατικά καρκίνου του στόματος (φάρυγγα) από ότι το τσιγάρο.
Γυναίκες: Πρώτα η δίαιτα και μετά το σεξ
Μία στις τέσσερις γυναίκες ρίχνει περισσότερο βάρος στη δίαιτα παρά στη σχέση της, ενώ μία στις δύο σκέφτεται το φαγητό περισσότερο απ’ ό,τι το σεξ, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.
Όταν η γυναίκα είναι πολύ μεγαλύτερη από τον άντρα
Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες είναι ελκυστικές σε νεαρότερους άνδρες, λόγω της ανεξαρτησίας και της ωριμότητας την οποία εκπέμπουν, διότι ξέρουν τί θέλουν από έναν άνδρα αλλά και γιατί έχουν πιο ξεκάθαρη ερωτική ταυτότητα και έκφραση.
Η εμπιστοσύνη μετά την απιστία
Η εμπιστοσύνη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία και την ανθεκτικότητα μίας σχέσης μέσα στον χρόνο. Η απιστία εκ των πραγμάτων ακυρώνει μερικώς ή ολοκληρωτικά το δικαίωμά μας στην εμπιστοσύνη στον σημαντικό Άλλον.
Η ερωτική επιθυμία στη γυναίκα πριν από την επαφή
Η πλειονότητα των γυναικών που βρίσκονται σε σταθερή μακροχρόνια σχέση συνήθως προχωρούν σε σεξουαλική επαφή χωρίς να προϋπάρχει η σεξουαλική επιθυμία. Για την ακρίβεια, πολλές γυναίκες αρχίζουν την επαφή αισθανόμενες σεξουαλικά ουδέτερα.
Όταν κάποιος δεν μπορεί να «κρατήσει» σχέση
Σε κάθε σχέση, το πώς σχετιζόμαστε με το άλλο φύλο συγκλίνει στο ποιοι είμαστε, τι κουβαλάμε μέσα μας από το παρελθόν και τι κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε ή να το κουκουλώσουμε.
Όταν ο άντρας είναι πολύ μεγαλύτερος από τη γυναίκα
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνδρες είναι ελκυστικοί στις νεαρές γυναίκες λόγω της μεγαλύτερης εμπειρίας ζωής τους, της ωριμότητάς τους αλλά και της ασυνείδητης προσομοίωσής τους στην πατρική φιγούρα.
Γιατί μερικοί άντρες δεν μπορούν να είναι πιστοί
Η υπερσεξουαλικότητα συχνά συγκαλύπτει και ψευδώς αναπληρώνει βαθύτερες συναισθηματικές στερήσεις ενός ατόμου, οδηγώντας το παραδόξως στη διατήρηση ενός χρόνιου κενού και μοναξιάς
Πως επηρεάζουν αλκοόλ και ναρκωτικά το σεξ
Μελέτη σε νέους ηλικίας 16-35 ετών αποκαλύπτει πως χρησιμοποιούν το αλκοόλ και τα ναρκωτικά για να βελτιώσουν τις σεξουαλικές τους επαφές, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που κρύβει αυτή η συμπεριφορά.
Η υποτονική ερωτική επιθυμία στους άντρες
Στην υποτονική σεξουαλική επιθυμία εμφανίζονται επανειλημμένες ανεπαρκείς σεξουαλικές φαντασιώσεις ή απουσιάζουν πλήρως - όπως απουσιάζει και η επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα.
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν κάνουμε σεξ
Το σεξ ενεργοποιεί πολλές και διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνες για τις αισθήσεις αλλά και τα συναισθήματα που το συνοδεύουν.
Τα στεντ στη μάχη κατά της στυτικής δυσλειτουργίας
Ένας καρδιολόγος από το Κάρντιφ έγινε ο πρώτος γιατρός στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί στεντ – το μεταλλικό έλασμα που κρατά ανοιχτές τις αρτηρίες – ως θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα