TA NEA Logo
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
«Βρόγχος» για τη σχέση ο φόβος της εγκατάλειψης
Ο φόβος της εγκατάλειψης δημιουργεί φόβο, πένθος και πανικό στις ερωτικές μας σχέσεις. Θυμός απέναντι στο υποκείμενο του φόβου (τον σύντροφο), αλλά και απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό που έχει τον άλλον τόση ανάγκη.
Όταν το σεξ προϋποθέτει φαντασιώσεις
Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις κάθε άλλο παρά καταδικαστέες είναι, αρκεί να μπορούν να συνυπάρχουν με την ερωτική επιθυμία απέναντι στην ερωτικό σύντροφο, και όχι να την υποκαθιστούν.
Aύξηση 72% στον καρκίνο του στόματος λόγω… σεξ
Ένας ιός που μεταδίδεται με την ερωτική επαφή, ο γνωστός HPV που σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί και κονδυλώματα, φέρεται να προκαλεί στους άνδρες περισσότερα περιστατικά καρκίνου του στόματος (φάρυγγα) από ότι το τσιγάρο.
Γυναίκες: Πρώτα η δίαιτα και μετά το σεξ
Μία στις τέσσερις γυναίκες ρίχνει περισσότερο βάρος στη δίαιτα παρά στη σχέση της, ενώ μία στις δύο σκέφτεται το φαγητό περισσότερο απ’ ό,τι το σεξ, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.
Όταν η γυναίκα είναι πολύ μεγαλύτερη από τον άντρα
Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες είναι ελκυστικές σε νεαρότερους άνδρες, λόγω της ανεξαρτησίας και της ωριμότητας την οποία εκπέμπουν, διότι ξέρουν τί θέλουν από έναν άνδρα αλλά και γιατί έχουν πιο ξεκάθαρη ερωτική ταυτότητα και έκφραση.
Η εμπιστοσύνη μετά την απιστία
Η εμπιστοσύνη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία και την ανθεκτικότητα μίας σχέσης μέσα στον χρόνο. Η απιστία εκ των πραγμάτων ακυρώνει μερικώς ή ολοκληρωτικά το δικαίωμά μας στην εμπιστοσύνη στον σημαντικό Άλλον.
Η ερωτική επιθυμία στη γυναίκα πριν από την επαφή
Η πλειονότητα των γυναικών που βρίσκονται σε σταθερή μακροχρόνια σχέση συνήθως προχωρούν σε σεξουαλική επαφή χωρίς να προϋπάρχει η σεξουαλική επιθυμία. Για την ακρίβεια, πολλές γυναίκες αρχίζουν την επαφή αισθανόμενες σεξουαλικά ουδέτερα.
Όταν κάποιος δεν μπορεί να «κρατήσει» σχέση
Σε κάθε σχέση, το πώς σχετιζόμαστε με το άλλο φύλο συγκλίνει στο ποιοι είμαστε, τι κουβαλάμε μέσα μας από το παρελθόν και τι κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε ή να το κουκουλώσουμε.
Όταν ο άντρας είναι πολύ μεγαλύτερος από τη γυναίκα
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνδρες είναι ελκυστικοί στις νεαρές γυναίκες λόγω της μεγαλύτερης εμπειρίας ζωής τους, της ωριμότητάς τους αλλά και της ασυνείδητης προσομοίωσής τους στην πατρική φιγούρα.
Γιατί μερικοί άντρες δεν μπορούν να είναι πιστοί
Η υπερσεξουαλικότητα συχνά συγκαλύπτει και ψευδώς αναπληρώνει βαθύτερες συναισθηματικές στερήσεις ενός ατόμου, οδηγώντας το παραδόξως στη διατήρηση ενός χρόνιου κενού και μοναξιάς
Πως επηρεάζουν αλκοόλ και ναρκωτικά το σεξ
Μελέτη σε νέους ηλικίας 16-35 ετών αποκαλύπτει πως χρησιμοποιούν το αλκοόλ και τα ναρκωτικά για να βελτιώσουν τις σεξουαλικές τους επαφές, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που κρύβει αυτή η συμπεριφορά.
Η υποτονική ερωτική επιθυμία στους άντρες
Στην υποτονική σεξουαλική επιθυμία εμφανίζονται επανειλημμένες ανεπαρκείς σεξουαλικές φαντασιώσεις ή απουσιάζουν πλήρως - όπως απουσιάζει και η επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα.
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν κάνουμε σεξ
Το σεξ ενεργοποιεί πολλές και διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνες για τις αισθήσεις αλλά και τα συναισθήματα που το συνοδεύουν.
Τα στεντ στη μάχη κατά της στυτικής δυσλειτουργίας
Ένας καρδιολόγος από το Κάρντιφ έγινε ο πρώτος γιατρός στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί στεντ – το μεταλλικό έλασμα που κρατά ανοιχτές τις αρτηρίες – ως θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.
Στα δάκτυλα το κλειδί (και) της ερωτικής επιθυμίας
Ακόμα μία απόδειξη πως το μέγεθος μετράει βρήκαν αμερικανοί επιστήμονες – το μέγεθος του παράμεσου δακτύλου του δεξιού χεριού, δηλαδή. Όπως διαπίστωσαν το μέγεθός του καθορίζεται από τα επίπεδα των ορμονών του φύλου στη μήτρα, με την τεστοστερόνη να κάνει την διαφορά.
Ο εθισμός στο διαδικτυακό πορνό
Οι φαντασιώσεις ναι μεν εμπλουτίζουν την ερωτική επιθυμία και τη διέγερση, αλλά πίσω από αυτές καραδοκεί και μια βαθύτερη μοναξιά.
Βρετανία: Εκατοντάδες παιδιά πάσχουν από νοσήματα του σεξ
Σχεδόν 900 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας 11 έως 16 ετών, έχουν κάνει θεραπεία σε βρετανικό νοσοκομείο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, σύμφωνα με μια νέα, ανησυχητική έρευνα.
«Καταιγίδα» στον εγκέφαλο την ώρα του οργασμού
Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως λίγο πριν και στη διάρκεια του οργασμού ενεργοποιούνται 30 διαφορετικά τμήματα του γυναικείου εγκεφάλου.
Σχέσεις: Γιατί δεν μιλάνε οι άντρες
Η διστακτικότητα των ανδρών να συζητήσουν με τις συντρόφους τους τα προβλήματά τους δεν οφείλεται σε ντροπή ή αδιαφορία, αλλά στο ότι πολύ απλά δεν βλέπουν ποιο είναι το νόημα αυτής της τακτικής, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Όταν περνάει η ερωτική έλξη...
Όλες οι σχέσεις περνάνε μία καμπή, ιδιαίτερα αφού περάσει ένα χρονικό διάστημα μετά από το οποίο αναπόφευκτα ελαττώνεται το αρχικό πηγαίο ερωτικό πάθος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα