TA NEA Logo
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Το σεξ δεν πάει µε το χρήµα
O ανθρώπινος εγκέφαλος δεν συγχέει το σεξ µε το χρήµα. Τουλάχιστον έως έναν βαθµό, όπως συμπέραναν ειδικοί επιστήμονες.
Η σχέση της απιστίας με την σεξουαλική δυσλειτουργία
Συχνά, όταν προκύπτει κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία στον άνδρα, η σύντροφός του μπορεί να σκεφτεί ότι είναι το αποτέλεσμα κάποιας απιστίας. Ωστόσο, φαίνεται πως η σχέση ανάμεσα στην απιστία και τη δυσλειτουργία δεν είναι τόσο απλή.
Το αλκοόλ κάνει καλό στο... σεξ
Το αλκοόλ βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από νέα έρευνα αυστραλών ειδικών, οι οποίοι προσπαθούν να καταρρίψουν την επικρατούσα άποψη ότι το αλκοόλ προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία.
Τα εμπόδια στο σεξ μετά την κλιμακτήριο
Υπάρχουν σήμερα δεδομένα που υποστηρίζουν πως μεγαλώνοντας η γυναίκα, αυξάνονται και τα σεξουαλικά της προβλήματα. Ωστόσο, δεν είναι σαφής ο ρόλος της εμμηνόπαυσης σε αυτήν τη διαδικασία.
Εκπτώσεις, όπως… σεξ
Όσοι σπεύδουν για αγορές στις εκπτώσεις, βιώνουν συναισθήματα όμοια με αυτά της... σεξουαλικής διέγερσης, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη.
Θέλετε κόρη; Κόψτε το… αλάτι!
Οι μητέρες που θέλουν κόρη πρέπει να αποφεύγουν το πολύ αλάτι και να ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φασόλια και σκληρά τυριά, συνιστούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία.
Οι σεξουαλικές επιλογές των νέων και τα προβλήματά τους
Πάντα θεωρούσαμε ότι οι νέοι είναι πιο ανοικτοί στις σεξουαλικές εμπειρίες, ενώ  πολλή συζήτηση γίνεται για τις ομοφυλοφιλικές εμπειρίες και πρακτικές.  Τα ερευνητικά δεδομένα όμως είναι περιορισμένα, αφού η πλειονότητα των μελετών έχει εστιαστεί σε πληθυσμούς ετεροφυλόφιλων, αποκλείοντας ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους.
Η ξεχασμένη απειλή του ΑΙDS
Παραμελημένη σήμερα η πρόληψη του  ΑΙDS στην Ελλάδα, καθώς δεν έχει  επεκταθεί η εξέταση του ιού (το  λεγόμενο screening), με αποτέλεσμα  πολλοί φορείς να μη λαμβάνουν  φαρμακευτική αγωγή, αλλά και να  μεταδίδουν εν αγνοία τους τον ιό.
Μαθηματικός τύπος για την ελκυστικότητα των γυναικών
Ζήτημα αντικειμενικών κριτηρίων είναι πλέον το πόσο ελκυστική είναι μια γυναίκα, σύμφωνα με νεοζηλανδό επιστήμονα ο οποίος υποστηρίζει ότι βρήκε τη μαγική μαθηματική φόρμουλα του ελκυστικού σώματος.
Πρωτοποριακές τεχνικές στο sex therapy
Το sex therapy είναι μια εξειδικευμένη μορφή ψυχοθεραπείας, που χρησιμοποιεί διάφορες  παρεμβάσεις για τη θεραπεία των  σεξουαλικών δυσλειτουργιών της  γυναίκας και του άνδρα.
Πότε θα βγούμε από τη σεξουαλική κρίση;
Mετά τα οικονοµικά, έχουµε ανατροπές και στον έρωτα. Εκπτώσεις και στο σεξ. Ακόµη και το καλοκαίρι που η αναγκαστική έκθεση σηµείων του σώµατος βοηθάει σε κάτι τέτοιο, φέτος ένα οικονοµικοσεξουαλικό ντόµινο έχει αρνητική επίδραση στη ζωή των Ελλήνων. Τι µέλλει γενέσθαι;
Προφυλακτικό: όταν η προστασία δημιουργεί προβλήματα στύσης
Σε κάποιους άνδρες η χρήση του προφυλακτικού δημιουργεί άμεσα προβλήματα, τα οποία φαίνεται πως είναι πιο σημαντικά από τις προστατευτικές του ιδιότητες. Ποιο είναι το πιο συνηθσμένο από αυτά; Η απώλεια της στύσης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
To Ασφαλιστικό «χτυπά» τη λίμπιντο των Ελληνίδων
Στην καρδιά της γυναικείας... λίμπιντο χτύπησε η ανακοίνωση των μέτρων για το νέο Ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το Ασφαλιστικό σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έπληξε πολύ περισσότερο τη γυναικεία σεξουαλική και ερωτική διάθεση παρά την ανδρική.
Μας αρρωσταίνει η ανασφάλεια στην σχέση
Η ανασφάλεια στην σχέση μας καθιστά επιρρεπείς στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων και άλλων προβλημάτων υγείας – το ίδιο και το να νιώθουμε πως το ταίρι μας δεν μας προσφέρει όσα χρειαζόμαστε ή εξαρτάται υπερβολικά πολύ από εμάς, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πότε είναι η ζήλεια νοσηρή
Νοσηρή είναι η ζήλεια όταν η συμπεριφορά μας είναι δυσανάλογη με τις υπάρχουσες συνθήκες, όταν μεταφράζουμε κάθε ερέθισμα ώς απειλή και παγιδευόμαστε τυφλά μέσα στο ιδιότυπο κελί που οικοδομεί τη ζήλεια.
«Καλπάζει» η στυτική δυσλειτουργία στους 40άρηδες
Ένας στους δύο Έλληνες ηλικίας άνω των 40 ετών πάσχει από στυτική δυσλειτουργία, ενώ περίπου το 10% όσων βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία εμφανίζει υπογονιμότητα. Οδηγοί ταξί και ελαιοχρωματιστές είναι δύο από τα πιο συχνά επαγγέλματα που εμφανίζουν υπογονιμότητα.
Ποια είναι τα ερωτικά κίνητρα των γυναικών
Για πολλά χρόνια, οι ερευνητές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας πίστευαν πως για να κάνει μια γυναίκα σεξ πρέπει να προϋπάρχει η σεξουαλική επιθυμία. Ωστόσο, μελέτες της τελευταίας πενταετίας έχουν διαψεύσει αυτή την τόσο κοινή πεποίθηση και έχουν δείξει πως άλλοι είναι οι λόγοι...
Οι 40άρες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ
Οι περισσότερες γυναίκες απολαμβάνουν το σεξ στα 40 και η πιθανότερη εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές, είναι ότι «ακούν» τον κτύπο από το βιολογικό τους ρολόι να κουδουνίζει λίγο πριν τις τελευταίες γόνιμες στιγμές τους.
Παίρνουν διαζύγιο λόγω... facebook
Η χρήση του facebook δεν σταματά στις ηλεκτρονικές «φιλίες»… Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Ελλάδα, το 45,6% των χρηστών του site κοινωνικής δικτύωσης φλερτάρει μέσω της ιστοσελίδας, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που χωρίζουν.
Βρήκαν γιατί μας «γονατίζει» η ερωτική απογοήτευση
Ο χωρισμός από έναν άνθρωπο με τον οποίο είναι κάποιος ερωτευμένος, διεγείρει τμήματα του εγκεφάλου που παίζουν ρόλο στην επιβράβευση, στον εθισμό και στην παρακίνηση – γεγονός που εξηγεί γιατί ο πόνος από αυτόν είναι τόσο δύσκολο να ελεγχθεί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα