TA NEA Logo
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Το καλοκαίρι μας «σπρώχνει» στην απιστία
Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και το… αγόρι της άλλης: κάπως έτσι φαίνεται ότι περνούν οι Έλληνες το καλοκαίρι τους, καθώς η απιστία αναδεικνύεται στο αγαπημένο… σπορ των περισσότερων παντρεμένων και καθ’ οιονδήποτε τρόπο δεσμευμένων στη χώρα μας.
Οδηγός προστασίας από τα νοσήματα του σεξ
«Μην ξεχνάτε το προφυλακτικό»: αυτό είναι το μήνυμα των ειδικών, εν όψει της αυξημένης ερωτικής και σεξουαλικής διάθεσης που είθισται να παρατηρείται το καλοκαίρι, κατά προτίμηση στη διάρκεια των διακοπών. Η παρότρυνσή τους έχει γερή επιστημονική βάση, καθώς κάθε φθινόπωρο βλέπουν τα ιατρεία τους να γεμίζουν με πάσχοντες από κάθε είδους σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εξαιτίας των εφήμερων σχέσεων του καλοκαιριού που συχνά-πυκνά γίνονται δίχως προφυλάξεις.
Ο έρωτας «γεννιέται» το καλοκαίρι
Άφθονος ελεύθερος χρόνος, χαλάρωση, βόλτες κάτω από το λαμπερό καλοκαιριάτικο φεγγάρι, κάνα-δυο ποτά δίπλα στο κύμα… Η πιο ερωτική εποχή του χρόνου, οι διακοπές, πλησιάζουν γοργά – και ξυπνούν σε πολλούς την λαχτάρα για έναν ερωτικό σύντροφο.
Γάμος χωρίς σεξ: ένα θέμα-ταμπού
Σήμερα που τα περισσότερα ζευγάρια έχουν σεξουαλικές επαφές  πριν από τον γάμο, φαίνεται δυσνόητο το να υπάρχουν ζευγάρια που, αν και παντρεμένα ή σε μακροχρόνια  σχέση, δεν έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές. Και όμως, 2% των ζευγαριών εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Η γυναίκα επιλέγει το σπέρμα!
Οι γυναίκες έχουν την ικανότητα να απορρίπτουν το σπέρμα εκείνο που κρίνουν οι ίδιες ότι δεν είναι κατάλληλο για γονιμοποίηση.
Επικίνδυνο για τους 40άρηδες το ομαδικό σεξ
Οι ετεροφυλόφιλοι 40άρηδες και οι 40άρες που περνούν «άγριες» νύχτες με πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους ή πηγαίνοντας σε σεξ κλαμπ για ζευγάρια, έχουν υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη πληθυσμιακή ομάδα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η στυτική δυσλειτουργία με τα μάτια των γυναικών
Oταν μιλάμε για προβλήματα  στύσης, σχεδόν πάντα αναφερόμαστε στους άνδρες. Ωστόσο, με  το πρόβλημα έρχεται αντιμέτωπη  και η γυναίκα, που συχνά υποφέρει σιωπηλά. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να επιβαρύνει τον άνδρα, τη γυναίκα, αλλά και τη σχέση του ζευγαριού.
Το πάχος «σκοτώνει» το σεξ
Η παχυσαρκία μειώνει την σεξουαλική δραστηριότητα και πλήττει την σεξουαλική υγεία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τη Γαλλία. Όπως έδειξε, οι παχύσαρκοι άντρες έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας ενώ στις παχύσαρκες γυναίκες καταγράφονται τετραπλάσια ποσοστά ανεπιθύμητων κυήσεων.
Η οικονομική κρίση «τρέφει» την απιστία
Τις σεξουαλικές επιδόσεις των Ελλήνων έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση: η οικονομική ανασφάλεια, ο φόβος της ανεργίας και η αγωνία για την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων έχει ρίξει την λίμπιντο των αντρών. Το παρόδοξο; Μπορεί η οικονομική κρίση να «σκοτώνει» το σεξ, όχι όμως και τις εξωσυζυγικές περιπέτειες…
Αναίσθητοι οι άντρες; Όχι δα…
Οι νεαροί άντρες συχνά έχουν την φήμη των αναίσθητων που νοιάζονται μόνο για το σεξ. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική, καθώς μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως είναι πιο ευαίσθητοι από τις γυναίκες στα συναισθηματικά «γαϊτανάκια» της σχέσης.
Τα αδιέξοδα της προβληματικής σχέσης
Μια προβληματική σχέση δεν ευνοεί την ικανοποίηση των συναισθηματικών μας αναγκών. Τα επαναλαμβανόμενα δυσλειτουργικά μοτίβα συμπεριφοράς, το διάχυτο αίσθημα αδιεξόδου, η απαισιοδοξία και η στασιμότητα στην ικανότητά μας να βρούμε λύσεις είναι συμπτώματα μιας σχέσης που νιώθουμε να μας τελματώνει.
Αναζητούν τα μυστικά της αιώνιας αγάπης
Ο γάμος αποτελεί ένα αντικείμενο που συναρπάζει τα τελευταία χρόνια την επιστημονική κοινότητα, η οποία υποβάλλει σε δεκάδες τεστ, ακόμα και σε τομογραφίες εγκεφάλου, παντρεμένα ζευγάρια, για να αποκαλύψει τα μυστικά της αιώνιας αγάπης.
Υπνοβάτες (και) στο σεξ!
Είναι δυνατόν να κάνει κάποιος σεξ το βράδυ και να μην το θυμάται το επόμενο πρωί; Ως φαίνεται όχι μόνον είναι, αλλά αποτελεί και πολύ συχνό φαινόμενο – τουλάχιστον μεταξύ όσων πάσχουν από μία ή περισσότερες διαταραχές ύπνου και οι οποίοι αποτελούν το περίπου ένα τρίτο του γενικού πληθυσμού!
Οταν ο ένας θέλει και ο άλλος όχι...
Οι δύο άνθρωποι που απαρτίζουν το ζευγάρι προσδοκούν να κάνουν σεξ με την ίδια επιθυμία, την ίδια συχνότητα και με τον ίδιο τρόπο. Ομως η προσδοκία αυτή είναι μη ρεαλιστική, ιδίως όταν η σχέση είναι μακροχρόνια...
Η ζήλεια «σκοτώνει» τον γάμο - αλλά όχι την σχέση!
Λένε πως όποιος αγαπάει παιδεύει και ενίοτε ζηλεύει _ αλλά αν η ζήλεια εκδηλώνεται εντός γάμου, είναι πολύ πιθανότερο να «σκοτώσει» τον έρωτα και να αποξενώσει το ζευγάρι, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα.
Νέο SOS για τα «βιάγκρα» του Ίντερνετ
Άντρες, το νου σας στα «βιάγκρα» του Ίντερνετ: όχι μόνο μπορεί να περιέχουν τοξικά υλικά, όπως μόλυβδο και υδράργυρο, αλλά μερικά περιέχουν 2,4 φορές περισσότερη δραστική ουσία απ’ ό,τι πρέπει – και αν έχετε λίγη πίεση ή λίγο την καρδιά σας, μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή σας!
Κίνδυνος από το σεξ με λιπαντικό
Έναν απρόσμενο κίνδυνο από το πρωκτικό σεξ με λιπαντικό αλλά χωρίς προφυλακτικό, ανακάλυψαν δύο διαφορετικές ερευνητικές ομάδες: η τακτική αυτή μπορεί να αυξάνει με έμμεσο τρόπο τον κίνδυνο να κολλήσει ο παθητικός ερωτικός σύντροφος AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Το άγχος της σύλληψης «σκοτώνει» το σεξ
Η στιγμή που ένα ζευγάρι αποφασίζει να τεκνοποιήσει είναι πολύ ωραία. Πόσο εύκολη όμως είναι η σύλληψη; Αν αργήσει, η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού αλλάζει, ο αυθορμητισμός αντικαθίσταται από τον προγραμματισμό και η σεξουαλική ικανοποίηση εξαρτάται πια από το αποτέλεσμα...
Το σεξ μετά την γέννηση του παιδιού...
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν  πως μετά τη γέννηση του παιδιού το ζευγάρι έρχεται πιο κοντά, η σχέση βελτιώνεται και η σεξουαλική ζωή γρήγορα επανέρχεται  στα επίπεδα προ της κύησης. Ωστόσο, οι υπάρχουσες μελέτες δείχνουν πως αυτό μάλλον δεν ισχύει...
Η ζήλεια όντως μας τυφλώνει
Την έκφραση «τον τύφλωσε η ζήλεια του» σίγουρα την έχετε ακούσει. Τώρα, μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι δεν αποτελεί ποιητική περιγραφή ενός ακραίου συναισθήματος, αλλά κάτι που στ' αλήθεια συμβαίνει.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα