TA NEA Logo
Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Άνδρες: Επικίνδυνο το πολύ σεξ μετά τα 60, όταν είναι απολαυστικό
Το συχνό σεξ στην τρίτη ηλικία ενδέχεται να βλάπτει την υγεία της καρδιάς των ανδρών, ιδίως όταν είναι έντονο και απολαυστικό, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Αντιθέτως στις γυναίκες μπορεί να δρα καρδιοπροστατευτικά.
Τέλος από τον Ιανουάριο ο δωρεάν εμβολιασμός των γυναικών για τον HPV
Ο δωρεάν εμβολιασμός των νεαρών γυναικών εναντίον του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) σταματά στο τέλος του έτους και το κόστος θα βαρύνει εφ’ εξής εξ ολοκλήρου τις ενδιαφερόμενες.
Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτικές φαντασιώσεις των Ελλήνων
Έρευνα σε 600 άνδρες και γυναίκες στη χώρα μας αποκαλύπτει ποιες είναι οι συχνότερες ερωτικές φαντασιώσεις, που γίνονται και ποιες είναι οι πιο σημαντικές παράμετροι σε αυτές.
Οι στατίνες καταπολεμούν και τη στυτική δυσλειτουργία
Η λήψη στατινών δεν μειώνει μόνο τα επίπεδα χοληστερόλης, αλλά μπορεί να βελτιώνει και τις επιδόσεις στο κρεβάτι, σύμφωνα με μία νέα, ελληνική μελέτη.
ΠΟΥ: Καμπανάκι για τρία σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Η αυξανόμενη μικροβιακή αντοχή έχει περιπλέξει τις προσπάθειες αντιμετώπισης τριών σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και πρέπει να ληφθούν εγκαίρως μέτρα, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Τα έξι λάθη που καταστρέφουν το ραντεβού
Τα ερωτικά ραντεβού στη φάση της γνωριμίας με άλλα άτομα, προκαλούν ενθουσιασμό αλλά και αμηχανία και αγωνία. Ο συνδυασμός αυτών των συναισθημάτων δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος, με συνέπεια να κάνουμε ορισμένα λάθη.
Τα στοματικά διαλύματα ίσως καταπολεμούν τη βλεννόρροια
Η συστηματική χρήση στοματικού διαλύματος ίσως καταπολεμά αποτελεσματικά τα βακτήρια που προκαλούν βλεννόρροια, αναφέρουν επιστήμονες από την Αυστραλία.
Τι μπορεί να σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα
Τα σεξουαλικά όνειρα είναι πολύ συνηθισμένα και συχνά δημιουργούν απορία διότι δεν ανταποκρίνονται υποχρεωτικά σε αυτό που επιθυμούμε στ' αλήθεια. Μπορεί όμως να αντικατοπτρίζουν συναισθηματικές ανάγκες της αληθινής ζωής.
Ένας στους τέσσερις μοιράζεται τα ερωτικά SMS που λαμβάνει
Οι περισσότεροι άνθρωποι που στέλνουν ερωτικά SMS και φωτογραφίες στους/στις συντρόφους τους νομίζουν ότι παραμένουν ιδιωτικά, αλλά ο ένας στους τέσσερις λήπτες τους τα μοιράζεται με άλλους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Συχνά τα σεξουαλικά προβλήματα (και) στους νέους
Τα σεξουαλικά προβλήματα δεν ταλαιπωρούν μόνο τους μεσήλικες και ηλικιωμένους, αλλά και τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη.
Τι χρειάζονται οι γυναίκες τον οργασμό;
Είναι ένα μυστήριο που ταλανίζει τους ειδικούς εδώκαι αιώνες: γιατί έχουν οι γυναίκες οργασμό; Σε τι τις εξυπηρετεί από βιολογικής πλευράς; Την απάντηση πιστεύουν ότι βρήκαν δύο επιστήμονες από τις ΗΠΑ και είναι μάλλον απρόσμενη.
Οταν το καλοκαίρι δεν βελτιώνεται η ερωτική επιθυμία
Η ερωτική επιθυμία είθισται να αυξάνεται το καλοκαίρι, ιδιαίτερα στη διάρκεια των διακοπών, αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε όλους. Πού μπορεί να οφείλεται και τι μπορούν να κάνουν τα ζευγάρια;
Γιατί κάνουν οι νέοι ολοένα λιγότερο σεξ
Κάθε γενιά είναι πιο φιλελεύθερη σεξουαλικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες, αλλά οι έφηβοι και οι νέοι του 2000 και μετά κάνουν ολοένα λιγότερο σεξ, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατων ερευνών.
Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται πως έχουν οργασμό
Οι γυναίκες δεν προσποιούνται πως έχουν οργασμό μόνο για να προστατεύσουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους, αλλά και όταν το σεξ είναι κακό ή ανεπιθύμητο και θέλουν να το σταματήσουν.
Η ακινησία μετά το σεξ δεν οδηγεί στην εγκυμοσύνη
Τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί σίγουρα έχουν ακούσει ότι θα αυξήσουν τις πιθανότητες αν η γυναίκα μείνει ακίνητη με τα πόδια ψηλά για λίγη ώρα μετά το σεξ. Αυτό όμως δεν φαίνεται να έχει επιστημονική βάση.
Πως επηρεάζουν τα στάδια της σχέσης τη σεξουαλική ζωή
Οταν αρχίζει μία σχέση, δύο άνθρωποι που διαφέρουν λίγο ή πολύ μεταξύ τους επιδιώκουν να συμπορευτούν, αλλά είναι πολλές οι δοκιμασίες που καλούνται να περάσουν - και αυτές επηρεάζουν τη σεξουαλική τους ζωή.
Άντρες: Πιο απρόσεκτοι στο σεξ με τις όμορφες γυναίκες
Οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες έχουν λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό με γυναίκες τις οποίες βρίσκουν πολύ ελκυστικές, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το μέγεθος του πέους επηρεάζει την ερωτική ζωή των Ελλήνων
Το μέγεθος του πέους παίζει καταλυτικό ρόλο στη ερωτική ζωή των Ελλήνων επηρεάζοντας την εικόνα, την σεξουαλική πράξη, τον οργασμό και την ικανοποίηση των συντρόφων, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Γιατί μερικοί άνδρες αγχώνονται στη διάρκεια του σεξ
Το άγχος της σεξουαλικής πράξης είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετούς άνδρες και ένας παράγοντας που φαίνεται να το επιδεινώνει είναι οι αρνητικές σκέψεις πριν, στη διάρκεια και μετά την ερωτική πράξη.
Τι φοβίζει περισσότερο άνδρες και γυναίκες στο σεξ
Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μια ανεπιθύμητη κύηση και ζητήματα που άπτονται της εμφάνισης και των επιδόσεων στο κρεβάτι «στοιχειώνουν» την ερωτική ζωή ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με μία νέα διεθνή δημοσκόπηση.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα