TA NEA Logo
Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Καμπανάκι για τον καρκίνο του στοματικού σεξ
Ολοένα περισσότερα κρούσματα καρκίνων κεφαλής και τραχήλου εκδηλώνονται σε άτομα που δεν έχουν τους κλασικούς παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξή τους, αφού ούτε καπνιστές είναι ούτε πίνουν αλκοόλ.
Πως επηρεάζει την υγεία η έλλειψη τρυφερότητας
Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν αποξενωμένοι, μόνοι ή δηλώνουν πως δεν έχουν έναν άνθρωπο να μιλήσουν. Οταν όμως «πεινάμε» για τρυφερότητα, η ψυχοσωματική υγεία υποφέρει.
Γυναίκες: Οι 9 ενδείξεις που δείχνουν ότι η σχέση σας κινδυνεύει
Όποιος έχει περάσει ένα χωρισμό γνωρίζει πολύ καλά το σοκ που προκαλεί όταν ο ένας νομίζει ότι η σχέση είναι ανέφελη. Οι ειδικοί, όμως, λένε ότι συνήθως τα «σημάδια» υπάρχουν, απλώς ο ενδιαφερόμενος δεν θέλει να τα δει.
Πως επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή το έμφραγμα πριν από τα 50
Η εμπειρία του εμφράγματος είναι αναμφισβήτητα συγκλονιστική και συνήθως επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή του ασθενούς. Οταν όμως εκδηλώνεται στη μέση ηλικία ή νωρίτερα, ο αντίκτυπός του μπορεί να είναι ακόμη ισχυρότερος.
Σχέσεις: Η δυστυχία του ενός βλάπτει σοβαρά την υγεία του άλλου
Είναι επίσημο: η κακοκεφιά, η γκρίνια και εν τέλει η δυστυχία του/της συντρόφου μας μπορεί στ’ αλήθεια να μας αρρωστήσει.
Μια φορά άπιστος, πάντα άπιστος;
Ο λαός λέει συχνά ότι οι άπιστοι «το ‘χουν στο αίμα τους», υπονοώντας πως υπάρχει βιολογική βάση στην απιστία. Η άποψη αυτή ενδεχομένως δεν είναι εντελώς αβάσιμη.
Το αλκοόλ μειώνει τις αναστολές, αλλά δεν αυξάνει την ερωτική επιθυμία
Οι γυναίκες που πίνουν έστω και λίγο αλκοόλ παρουσιάζουν σημαντική μείωση των σεξουαλικών αναστολών τους, αναφέρουν επιστήμονες από την Ελβετία.
Σεξιστική και εκτός θέματος η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία
Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία είναι συχνά αρνητική, σεξιστική και εκτός πραγματικότητας, ενώ διδάσκεται από ελλιπώς εκπαιδευμένους και γεμάτους αναστολές δασκάλους, σύμφωνα με μία νέα διεθνή μελέτη.
Τι «σκοτώνει» στ' αλήθεια τον έρωτα
Ακούμε συχνά ότι ο γάμος, τα παιδιά, η ρουτίνα ή ακόμα και η ψυχοθεραπεία σκοτώνουν τον έρωτα, αλλά τι από αυτά ισχύει και σε ποιο βαθμό;
Γιατί αυξάνονται τα σεξουαλικά προβλήματα στους νεαρούς άνδρες
Τις τελευταίες δεκαετίες έχει παρατηρηθεί σημαντική και εντυπωσιακή αύξηση του ποσοστού των νέων οι οποίοι αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία, η οποία πλέον πλήττει έναν στους τρεις άνδρες ηλικίας 18-40 ετών!
Άνδρες: Επικίνδυνο το πολύ σεξ μετά τα 60, όταν είναι απολαυστικό
Το συχνό σεξ στην τρίτη ηλικία ενδέχεται να βλάπτει την υγεία της καρδιάς των ανδρών, ιδίως όταν είναι έντονο και απολαυστικό, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Αντιθέτως στις γυναίκες μπορεί να δρα καρδιοπροστατευτικά.
Τέλος από τον Ιανουάριο ο δωρεάν εμβολιασμός των γυναικών για τον HPV
Ο δωρεάν εμβολιασμός των νεαρών γυναικών εναντίον του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) σταματά στο τέλος του έτους και το κόστος θα βαρύνει εφ’ εξής εξ ολοκλήρου τις ενδιαφερόμενες.
Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτικές φαντασιώσεις των Ελλήνων
Έρευνα σε 600 άνδρες και γυναίκες στη χώρα μας αποκαλύπτει ποιες είναι οι συχνότερες ερωτικές φαντασιώσεις, που γίνονται και ποιες είναι οι πιο σημαντικές παράμετροι σε αυτές.
Οι στατίνες καταπολεμούν και τη στυτική δυσλειτουργία
Η λήψη στατινών δεν μειώνει μόνο τα επίπεδα χοληστερόλης, αλλά μπορεί να βελτιώνει και τις επιδόσεις στο κρεβάτι, σύμφωνα με μία νέα, ελληνική μελέτη.
ΠΟΥ: Καμπανάκι για τρία σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Η αυξανόμενη μικροβιακή αντοχή έχει περιπλέξει τις προσπάθειες αντιμετώπισης τριών σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και πρέπει να ληφθούν εγκαίρως μέτρα, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Τα έξι λάθη που καταστρέφουν το ραντεβού
Τα ερωτικά ραντεβού στη φάση της γνωριμίας με άλλα άτομα, προκαλούν ενθουσιασμό αλλά και αμηχανία και αγωνία. Ο συνδυασμός αυτών των συναισθημάτων δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος, με συνέπεια να κάνουμε ορισμένα λάθη.
Τα στοματικά διαλύματα ίσως καταπολεμούν τη βλεννόρροια
Η συστηματική χρήση στοματικού διαλύματος ίσως καταπολεμά αποτελεσματικά τα βακτήρια που προκαλούν βλεννόρροια, αναφέρουν επιστήμονες από την Αυστραλία.
Τι μπορεί να σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα
Τα σεξουαλικά όνειρα είναι πολύ συνηθισμένα και συχνά δημιουργούν απορία διότι δεν ανταποκρίνονται υποχρεωτικά σε αυτό που επιθυμούμε στ' αλήθεια. Μπορεί όμως να αντικατοπτρίζουν συναισθηματικές ανάγκες της αληθινής ζωής.
Ένας στους τέσσερις μοιράζεται τα ερωτικά SMS που λαμβάνει
Οι περισσότεροι άνθρωποι που στέλνουν ερωτικά SMS και φωτογραφίες στους/στις συντρόφους τους νομίζουν ότι παραμένουν ιδιωτικά, αλλά ο ένας στους τέσσερις λήπτες τους τα μοιράζεται με άλλους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Συχνά τα σεξουαλικά προβλήματα (και) στους νέους
Τα σεξουαλικά προβλήματα δεν ταλαιπωρούν μόνο τους μεσήλικες και ηλικιωμένους, αλλά και τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα