TA NEA Logo
Δευτέρα 29 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Σε ποια ηλικία «κόβεται» το σεξ;
Η κυρία Μαρία Κανακά, που συναντήσαμε στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι, όχι μόνο δεν είχε ενδοιασμό να μιλήσει για το σεξ -ή τον έρωτα, όπως φυσικά τον αισθάνεται και τον αναφέρει- αλλά περήφανη μας εξήγησε ότι ακόμη και σε αυτήν την ηλικία χαίρετε την γενετήσια πράξη με το σύζυγό της.
Οι 70άρηδες φέρνουν τη νέα σεξουαλική επανάσταση
Ολοένα περισσότεροι 70χρονοι απολαμβάνουν καλό και συχνό σεξ, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία. Η μελέτη έδειξε πως σε μια 30ετία (1971-2001) αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό των ανδρών και γυναικών ηλικίας άνω των 70 ετών που απολαμβάνουν το σεξ.
Διακοπές: ευκαιρία για σεξουαλική ανανέωση
Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την ανανέωση στη σχέση των ζευγαριού. Αυτό συμβαίνει επειδή η ψυχολογία των ανθρώπων αλλάζει σημαντικά: παρατηρείται αύξηση των θετικών συναισθημάτων, της διάθεσης για ψυχαγωγικές δραστηριότητες και της ερωτικής επιθυμίας.
Μάστιγα της παραλίας οι κολπικοί μύκητες
Εκτός από τις καιρικές συνθήκες, καθοριστικό ρόλο για την εμφάνιση των θερινών μυκητιάσεων διαδραματίζουν και εποχικές συνήθειες όπως το να μένει κανείς με βρεγμένο μαγιό ή να ξαπλώνει χωρίς πετσέτα στην άμμο.
Έρευνα: Αγγαρεία το σεξ για μία στις τέσσερις Ελληνίδες
Διαζύγιο έχουν πάρει οι Ελληνίδες από  τη... σεξουαλική ζωή, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη. Κι αυτό γιατί η σεξουαλική τους επιθυμία πέφτει κατακόρυφα εξ αιτίας  των καθημερινών υποχρεώσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τη στιγμή  που περνούν το κατώφλι της εκκλησίας.
Η σεξουαλική ζωή στην τρίτη ηλικία
Καθώς ο πληθυσμός της Γης αποκτά όλο και περισσότερους ηλικιωμένους (υπολογίζεται ότι μέχρι το 2030, το 25% του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών), ο ρόλος της σεξουαλικής ζωής στην τρίτη ηλικία αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Για πολλές δεκαετίες, η έλλειψη τόσο επιδημιολογικών δεδομένων που θα κατέγραφαν συνήθειες και συμπεριφορές, όσο και θεραπευτικών δυνατοτήτων αντιμετώπισης των σεξουαλικών δυσλειτουργιών, συνετέλεσαν στην προφανώς λανθασμένη εκτίμηση, ότι η σεξουαλική ζωή είναι προνόμιο ορισμένων ηλικιών.
Για τις γυναίκες... τo σεξ αρχίζει στα 40
Oι γυναίκες μπορούν να έχουν φυσιολογική ερωτική επιθυμία και τακτική σεξουαλική ζωή έως τα βαθιά γεράματα, παρά την αντίθετη κοινή πεποίθηση. Οι επιστήμονες τονίζουν πως η ερωτική επιθυμία δεν επηρεάζεται από τη μείωση των οιστρογόνων και την εμμηνόπαυση, ενώ οποιαδήποτε προβλήματα- οργανικά ή ψυχολογικά- μπορεί να αντιμετωπισθούν σήμερα με επιτυχία από τον γυναικολόγο, τον ουρολόγο και τον ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Πολύ λίγες Ελληνίδες, όμως, φθάνουν έως τον ειδικό, για να μιλήσουν και να μάθουν.
Τα μυστικά των φαρμάκων του σεξ
Τα χάπια του σεξ μπήκαν δυναμικά στη ζωή και των Ελλήνων ανδρών, χωρίς όμως την απαραίτητη επιστημονική ενημέρωση και καθοδήγηση, με αποτέλεσμα συχνά τη σύγχυση, την απογοήτευση ή και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ανδρών.
Γιατί η αγάπη είναι τυφλή...
Πόσες φορές έχετε πει ότι το ταίρι σας είναι πιο όμορφο από εσάς; Το πιθανότερο είναι πολύ συχνά, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και το University College του Λονδίνου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι συνήθως λέμε ότι το ταίρι μας είναι πιο όμορφο όχι επειδή θέλουμε να το καλοπιάσουμε, αλλά για να τονώσουμε τον εγωισμό μας.
Οι Έλληνες χάνουν γονιμότητα
Το 2% της γονιμότητάς τους χάνουν οι Έλληνες κάθε χρόνο- έτσι η ανδρική υπογονιμότητα αποτελεί πλέον την αιτία για εξωσωματική γονιμοποίηση στο 50% των περιπτώσεων.
Πως να τονώσετε την ερωτική σας ζωή
Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας μπορούν να φέρουν τη μεγάλη διαφορά στη σεξουαλική ζωή σας, «χρωματίζοντας» αισθησιακά την ατμόσφαιρα και αφυπνίζοντας την ερωτική διάθεση. Παραμερίστε το «άλλοθι» της έλλειψης χρόνου, καταπολεμήστε «πάση θυσία» το στρες που απειλεί σοβαρά τη σεξουαλική σας επιθυμία και μη διστάσετε να αποταθείτε στον ειδικό γιατρό για τα προβλήματα της πρόωρης εκσπερμάτησης, της «ανικανότητας» ή της κατάθλιψης, που δηλητηριάζουν τη σεξουαλική ζωή σας.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα