TA NEA Logo
Σάββατο 22 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Τα μυστικά του σεξ ανά ηλικία
Το σώμα και η συμπεριφορά μας αλλάζει καθώς περνούν τα χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι και η ερωτική μας ζωή προσαρμόζεται σε αυτές τις αλλαγές. Βρετανοί ειδικοί εξηγούν τι συμβαίνει σε άνδρες και γυναίκες στα 20, τα 30, τα 40, τα 50 και μετά - και παραθέτουν συμβουλές για το πως μπορεί να διατηρηθεί ζωντανή η ερωτική φλόγα...
Τα γονίδια φταίνε για την πρόωρη εκσπερμάτωση
Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί τελικά να μην είναι θέμα άγχους ή άλλου ψυχολογικού προβλήματος, αλλά γονιδίων, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
«Πονοκέφαλος απιστίας» η νέα μορφή κεφαλαλγίας
Οι παράνομες ερωτικές σχέσεις μπορούν να προκαλέσουν τρομερούς πονοκεφάλους, οι οποίοι οδηγούν ακόμη και στο θάνατο...
Σεξ μετά την εμμηνόπαυση
Η ερωτική επιθυμία παρουσιάζει διακυμάνσεις μετά την εμμηνόπαυση. Το σημαντικό για τη γυναίκα είναι να μιλάει στον γιατρό της για τα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ώστε να της χορηγεί την ενδεδειγμένη θεραπεία.
Το καλό σεξ περνάει από το... γυμναστήριο
Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απολαμβάνει κανείς μια καλή ερωτική ζωή, είναι να αποκτήσει και να διατηρήσει καλή φυσική κατάσταση. Αυτό προκύπτει από πολλές επιστημονικές μελέτες, οι οποίες έχουν δείξει ότι η συστηματική γυμναστική μπορεί να διεγείρει τη λίμπιντο, να βελτιώσει την ερωτική ευχαρίστηση και να προστατεύσει από την ανάπτυξη σεξουαλικών προβλημάτων - μεταξύ αυτών και η στυτική δυσλειτουργία.
Απαντήσεις στις απορίες των παιδιών για το σεξ
Μπορούν να μας φέρουν σε αμηχανία,  αλλά εμείς θα πρέπει να είμαστε  προετοιμασμένοι. Γι΄ αυτό παραθέτουμε τις εννέα πιο συχνές ερωτήσεις που προβληματίζουν τους γονείς.
Πότε γίνεσαι πιο σέξυ;
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρει κάποια ή κάποιος την αγάπη; Οι ειδικοί δεν έχουν καμία αμφιβολία: πρέπει να αποκαλύψει τα αισθήματά του στον άνθρωπο που τον ενδιαφέρει.
Μήπως ο σύντροφος μοιάζει στον μπαμπά;
Συζύγους, συντρόφους, ακόμη και εραστές της μία βραδιάς που έχουν κάποια από τα χαρακτηριστικά του πατέρα τους, τείνουν να επιλέγουν και οι γυναίκες. Όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τους άνδρες, οι οποίοι έχουν την τάση να έχουν συντρόφους που θυμίζουν τις μητέρες τους, φαίνεται πως ισχύουν και για τα δύο φύλλα.
Βρέθηκε το γονίδιο της απιστίας
Η απιστία είναι «γραμμένη» στα γονίδια των ανδρών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που έδειξε πως όσο περισσότερες κόπιες ενός γονιδίου φέρει ένας άνδρας, τόσο χαμηλότερη είναι η ισχύς του δεσμού του με τη σύντροφό του.
Σκέψου πριν απατήσεις...
Προϊόν... ωρίμου σκέψεως γύρω από τα πιθανά οικονομικά και βιολογικά οφέλη αποτελεί η απιστία, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές. Αναλύοντας τις απαντήσεις που έδωσαν σε ειδικά ερωτηματολόγια χιλιάδες εθελοντές, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πριν απατήσει κανείς το ταίρι του, ζυγίζει προσεκτικά τι έχει να κερδίσει και τι να χάσει εάν αποφασίσει να απιστήσει.
Ελπίδες για προληπτικό χάπι κατά του AIDS
Ένα χάπι που θα λαμβάνεται πριν από το σεξ και θα εμποδίζει τη μετάδοση του ιού ΗΙV που προκαλεί το ΑΙDS προσπαθούν να επινοήσουν ερευνητικές ομάδες ανά τον πλανήτη.
Σε ποια ηλικία «κόβεται» το σεξ;
Η κυρία Μαρία Κανακά, που συναντήσαμε στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι, όχι μόνο δεν είχε ενδοιασμό να μιλήσει για το σεξ -ή τον έρωτα, όπως φυσικά τον αισθάνεται και τον αναφέρει- αλλά περήφανη μας εξήγησε ότι ακόμη και σε αυτήν την ηλικία χαίρετε την γενετήσια πράξη με το σύζυγό της.
Οι 70άρηδες φέρνουν τη νέα σεξουαλική επανάσταση
Ολοένα περισσότεροι 70χρονοι απολαμβάνουν καλό και συχνό σεξ, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία. Η μελέτη έδειξε πως σε μια 30ετία (1971-2001) αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό των ανδρών και γυναικών ηλικίας άνω των 70 ετών που απολαμβάνουν το σεξ.
Διακοπές: ευκαιρία για σεξουαλική ανανέωση
Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την ανανέωση στη σχέση των ζευγαριού. Αυτό συμβαίνει επειδή η ψυχολογία των ανθρώπων αλλάζει σημαντικά: παρατηρείται αύξηση των θετικών συναισθημάτων, της διάθεσης για ψυχαγωγικές δραστηριότητες και της ερωτικής επιθυμίας.
Μάστιγα της παραλίας οι κολπικοί μύκητες
Εκτός από τις καιρικές συνθήκες, καθοριστικό ρόλο για την εμφάνιση των θερινών μυκητιάσεων διαδραματίζουν και εποχικές συνήθειες όπως το να μένει κανείς με βρεγμένο μαγιό ή να ξαπλώνει χωρίς πετσέτα στην άμμο.
Έρευνα: Αγγαρεία το σεξ για μία στις τέσσερις Ελληνίδες
Διαζύγιο έχουν πάρει οι Ελληνίδες από  τη... σεξουαλική ζωή, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη. Κι αυτό γιατί η σεξουαλική τους επιθυμία πέφτει κατακόρυφα εξ αιτίας  των καθημερινών υποχρεώσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τη στιγμή  που περνούν το κατώφλι της εκκλησίας.
Η σεξουαλική ζωή στην τρίτη ηλικία
Καθώς ο πληθυσμός της Γης αποκτά όλο και περισσότερους ηλικιωμένους (υπολογίζεται ότι μέχρι το 2030, το 25% του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών), ο ρόλος της σεξουαλικής ζωής στην τρίτη ηλικία αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Για πολλές δεκαετίες, η έλλειψη τόσο επιδημιολογικών δεδομένων που θα κατέγραφαν συνήθειες και συμπεριφορές, όσο και θεραπευτικών δυνατοτήτων αντιμετώπισης των σεξουαλικών δυσλειτουργιών, συνετέλεσαν στην προφανώς λανθασμένη εκτίμηση, ότι η σεξουαλική ζωή είναι προνόμιο ορισμένων ηλικιών.
Για τις γυναίκες... τo σεξ αρχίζει στα 40
Oι γυναίκες μπορούν να έχουν φυσιολογική ερωτική επιθυμία και τακτική σεξουαλική ζωή έως τα βαθιά γεράματα, παρά την αντίθετη κοινή πεποίθηση. Οι επιστήμονες τονίζουν πως η ερωτική επιθυμία δεν επηρεάζεται από τη μείωση των οιστρογόνων και την εμμηνόπαυση, ενώ οποιαδήποτε προβλήματα- οργανικά ή ψυχολογικά- μπορεί να αντιμετωπισθούν σήμερα με επιτυχία από τον γυναικολόγο, τον ουρολόγο και τον ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Πολύ λίγες Ελληνίδες, όμως, φθάνουν έως τον ειδικό, για να μιλήσουν και να μάθουν.
Τα μυστικά των φαρμάκων του σεξ
Τα χάπια του σεξ μπήκαν δυναμικά στη ζωή και των Ελλήνων ανδρών, χωρίς όμως την απαραίτητη επιστημονική ενημέρωση και καθοδήγηση, με αποτέλεσμα συχνά τη σύγχυση, την απογοήτευση ή και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ανδρών.
Γιατί η αγάπη είναι τυφλή...
Πόσες φορές έχετε πει ότι το ταίρι σας είναι πιο όμορφο από εσάς; Το πιθανότερο είναι πολύ συχνά, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και το University College του Λονδίνου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι συνήθως λέμε ότι το ταίρι μας είναι πιο όμορφο όχι επειδή θέλουμε να το καλοπιάσουμε, αλλά για να τονώσουμε τον εγωισμό μας.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα