TA NEA Logo
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Μελέτη αποκαλύπτει τα μυστικά της καλής ερωτικής σχέσης
Αν θέλετε να έχετε μια καλή ερωτική σχέση που θα διαρκέσει στο χρόνο, το «σ’ αγαπώ» στη διάρκεια του σεξ είναι το πρώτο που χρειάζεστε, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που αναζήτησε τους παράγοντες που συμβάλλουν στις μακροχρόνιες, ικανοποιητικές ερωτικές σχέσεις.
Χειρουργική θεραπεία χρειάζεται ένας στους 10 άνδρες με πρόβλημα στύσης
Ένας στους δέκα άνδρες με στυτική δυσλειτουργία χρειάζεται χειρουργική θεραπεία για να απαλλαγεί οριστικά από αυτήν, καθώς δεν ανταποκρίνεται στα φάρμακα που παίρνει.
Η αυτοϊκανοποίηση δεν έχει ηλικία
H αυτοϊκανοποίηση είναι μια σεξουαλική συμπεριφορά που μπορεί να ξεκινάει στη παιδική ηλικία και να συνεχίζει ως τα βαθιά γεράματα, με τη συχνότητά της να είναι παρόμοια στα δύο φύλα.
Το στοματικό σεξ πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο καρκίνου
Οι άνθρωποι που φέρουν τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) στη στοματική κοιλότητα διατρέχουν δραματικά αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Κόκκινο κρασί και μούρα το νέο... βιάγκρα
Το κόκκινο κρασί, τα μούρα και ορισμένα άλλα φρούτα περιέχουν συστατικά τα οποία μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως στυτικής δυσλειτουργίας, αναφέρουν επιστήμονες από ΗΠΑ και Βρετανία.
Τι συμβαίνει όταν το σεξ με τον σύντροφο δεν μας διεγείρει
Δεν είναι σπάνιο να αισθάνεται κανείς ότι δεν απολαμβάνει πια το σεξ με τον/τη σύντροφό του και να παρουσιάζει μείωση της επιθυμίας για ερωτική δραστηριότητα μαζί του/της, αλλά το θέμα είναι γιατί συμβαίνει αυτό.
Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ
Η καλύτερη ώρα για σεξ είναι στις 3 το μεσημέρι - όταν οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν άλλες ασχολίες και είναι το τελευταίο που σκέφτονται, υποστηρίζει μία αμερικανίδα ειδικός στις ορμόνες.
Οι Γαλλίδες «πρωταθλήτριες» στους προσποιητούς οργασμούς
Οι Γαλλίδες είναι οι γυναίκες στη Δύση που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προσποιούνται οργασμό, σύμφωνα με μία διεθνή έρευνα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Οργασμού.
Η σεξουαλική λειτουργία μετά τη διάγνωση του καρκίνου
Η διάγνωση του καρκίνου αποτελεί πλήγμα για τους ασθενείς και επηρεάζει κάθε παράμετρο της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής διάθεσης και λειτουργικότητας.
AIDS: Τα μαθήματα από την υπόθεση του Τσάρλι Σιν
Ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν ανακοίνωσε ότι είναι φορέας του ιού του AIDS και ότι ακολουθεί «αντιρετροϊκή αγωγή που έχει φέρει τον ιό σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα στο αίμα» του και «επομένως, δεν είναι μεταδοτικός», προσθέτοντας ότι δεν έχει ιδέα πότε μολύνθηκε. Πόσο αληθεύουν, όμως, όλ' αυτά;
Η στυτική δυσλειτουργία «δείχνει» τον διαβήτη
Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία μπορεί να διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να πάσχουν από αδιάγνωστο τύπου 2 διαβήτη, αλλά ειδικά μετά τα 45 ο κίνδυνος πενταπλασιάζεται, προειδοποιούν επιστήμονες από τον Καναδά.
Εκστρατεία στο Twitter με το πρώτο emoji για ασφαλές σεξ
Εκστρατεία με την οποία προωθεί το μήνυμα του ασφαλούς σεξ μέσω emoji άρχισε στο Twitter γνωστή εταιρεία προφυλακτικών, εν όψει της επερχόμενης Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS.
Ένα «νέο» νόσημα που μεταδίδεται με το σεξ;
Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι, στη Βρετανία τουλάχιστον, μπορεί να είναι εν αγνοία τους μολυσμένοι με ένα «νέο» σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.
Μελέτη: Λίγες γυναίκες είναι «αμιγώς ετεροφυλόφιλες»
Οι περισσότερες γυναίκες είναι είτε αμφιφυλόφιλες είτε ομοφυλόφιλες, ανεξάρτητα από το τι νομίζουν, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ, στη Βρετανία.
Πώς επηρεάζει η σχέση τα σεξουαλικά προβλήματα
Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το σεξουαλικό τους πρόβλημα ως ατομική υπόθεση και σπανίως ως πρόβλημα της σχέσης, αλλά πάντοτε υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο - και μάλιστα με περισσότερους από έναν τρόπους.
Τα apps γνωριμιών συμβάλλουν στην εξάπλωση σεξουαλικών νοσημάτων
Οι εφαρμογές (apps) γνωριμιών συμβάλλουν στην εξάπλωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων επειδή διευκολύνουν την εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, προειδοποιούν βρετανοί ειδικοί.
Μία στις δύο γυναίκες βλέπουν συστηματικά πορνό
Μία στις τρεις νεαρές γυναίκες βλέπουν πορνό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα - και πολλές χρησιμοποιούν για τον σκοπό αυτό τα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Ενα απρόσμενο όφελος από τις πολυγαμικές σχέσεις
Οι άνθρωποι που συμφωνούν σε μη μονογαμικές σχέσεις φαίνεται ότι προσέχουν περισσότερο την σεξουαλική υγεία τους απ' ό,τι όσοι - ευθέως ή νοερώς - έχουν μονογαμικές σχέσεις, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι ερωτικές προτιμήσεις φαίνονται στο DNA;
Ένας αλγόριθμος που χρησιμοποιεί πληροφορίες από μόλις εννέα μικρές περιοχές του ανθρώπινου γονιδιώματος ενδέχεται να προβλέπει με αρκετή ακρίβεια τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανδρών, σύμφωνα με μία νέα, πρωτότυπη μελέτη.
Το ερωτικό πάθος αρχίζει να σβήνει μετά τους 12 μήνες σχέσης
Το πάθος στα ζευγάρια κορυφώνεται ένα χρόνο μετά την έναρξη της σχέσης και στη συνέχεια αρχίζει να φθίνει, αναφέρουν επιστήμονες από τη Γερμανία που μελέτησαν σχεδόν 3.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 25 έως 41 ετών.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα