TA NEA Logo
Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Μελέτη: Λίγες γυναίκες είναι «αμιγώς ετεροφυλόφιλες»
Οι περισσότερες γυναίκες είναι είτε αμφιφυλόφιλες είτε ομοφυλόφιλες, ανεξάρτητα από το τι νομίζουν, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ, στη Βρετανία.
Πώς επηρεάζει η σχέση τα σεξουαλικά προβλήματα
Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το σεξουαλικό τους πρόβλημα ως ατομική υπόθεση και σπανίως ως πρόβλημα της σχέσης, αλλά πάντοτε υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο - και μάλιστα με περισσότερους από έναν τρόπους.
Τα apps γνωριμιών συμβάλλουν στην εξάπλωση σεξουαλικών νοσημάτων
Οι εφαρμογές (apps) γνωριμιών συμβάλλουν στην εξάπλωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων επειδή διευκολύνουν την εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, προειδοποιούν βρετανοί ειδικοί.
Μία στις δύο γυναίκες βλέπουν συστηματικά πορνό
Μία στις τρεις νεαρές γυναίκες βλέπουν πορνό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα - και πολλές χρησιμοποιούν για τον σκοπό αυτό τα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Ενα απρόσμενο όφελος από τις πολυγαμικές σχέσεις
Οι άνθρωποι που συμφωνούν σε μη μονογαμικές σχέσεις φαίνεται ότι προσέχουν περισσότερο την σεξουαλική υγεία τους απ' ό,τι όσοι - ευθέως ή νοερώς - έχουν μονογαμικές σχέσεις, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι ερωτικές προτιμήσεις φαίνονται στο DNA;
Ένας αλγόριθμος που χρησιμοποιεί πληροφορίες από μόλις εννέα μικρές περιοχές του ανθρώπινου γονιδιώματος ενδέχεται να προβλέπει με αρκετή ακρίβεια τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανδρών, σύμφωνα με μία νέα, πρωτότυπη μελέτη.
Το ερωτικό πάθος αρχίζει να σβήνει μετά τους 12 μήνες σχέσης
Το πάθος στα ζευγάρια κορυφώνεται ένα χρόνο μετά την έναρξη της σχέσης και στη συνέχεια αρχίζει να φθίνει, αναφέρουν επιστήμονες από τη Γερμανία που μελέτησαν σχεδόν 3.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 25 έως 41 ετών.
Μπορεί να σκοτώσει τη σχέση η απουσία του σεξ;
Η απουσία του σεξ δεν επιφέρει οργανικά ή ψυχικά προβλήματα υγείας, αλλά η παρουσία του λειτουργεί ευεργετικά σε πλήθος παραμέτρων του ψυχισμού του ζευγαριού. Το αν όμως η απουσία του θα ενοχλεί ή όχι, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.
Το σεξ μετά το έμφραγμα «είναι εξίσου ασφαλές με το περπάτημα»
Το σεξ μετά το έμφραγμα είναι εξίσου ασφαλές με οποιαδήποτε άλλη φυσική δραστηριότητα και οι γιατροί πρέπει να ενθαρρύνουν τους ασθενείς να μην το εγκαταλείπουν, επιβεβαιώνει μία νέα μελέτη.
Online τεστ αποκαλύπτει με πόσους έχουμε κάνει έμμεσα σεξ
Με πόσους ανθρώπους έχετε κάνει σεξ; Μην βιασθείτε να απαντήσετε, διότι εκτός από αυτούς που γνωρίζετε, πιθανότατα υπάρχουν μερικές... εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι την ύπαρξη των οποίων αγνοείτε παντελώς.
Αυξάνεται η ζήτηση για αυξητική πέους στην Ελλάδα
Ολοένα περισσότεροι άνδρες στη χώρα μας απευθύνονται στους ειδικούς ζητώντας να υποβληθούν σε αυξητική επέμβαση πέους, αναφέρουν επιστήμονες από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Οι καρδιοπαθείς και τα φάρμακα της σεξουαλικής λειτουργίας
Τα φάρμακα που βελτιώνουν την σεξουαλική απόδοση για άνδρες και γυναίκες μπορεί να λαμβάνονται από τους καρδιοπαθείς σε συνεννόηση με τον γιατρό τους.
Άλλο το ιδανικό μέγεθος πέους για μόνιμη κι άλλο για περιστασιακή σχέση
Το ιδανικό μέγεθος του πέους για τις γυναίκες είναι λίγο μεγαλύτερο από τον μέσο όρο αλλά μόνο για την περιστασιακή σχέση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Για την μόνιμη, είναι αποδεκτό ακόμα κι αν είναι μικρότερο.
Η σεξουαλική δραστηριότητα έχει εποχιακές εξάρσεις και υφέσεις
Η σεξουαλική δραστηριότητα δεν είναι κάτι ενιαίο αλλά, όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στη βιολογία και τη ζωή, φαίνεται πως έχει εποχικές εξάρσεις και υφέσεις.
Τι είναι και πως αντιμετωπίζονται τα κονδυλώματα
Η συχνότητα εμφάνισης των κονδυλωμάτων αυξάνεται ραγδαία στον δυτικό κόσμο. Εκτιμάται ότι το 50-70% των σεξουαλικά ενεργών ανθρώπων θα προσβληθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους από τον ιό HPV.
Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι bisexual
Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πιο ευέλικτη από την ανδρική και μπορεί να αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η ανατροφή των παιδιών «κλειδί» για την ερωτική ζωή του ζευγαριού
Τα ζευγάρια που μοιράζονται την ανατροφή των παιδιών έχουν πολύ πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και είναι πιο ευτυχισμένα στη σχέση τους, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Τι πρέπει να ξέρουμε για το «γυναικείο βιάγκρα»
Δύο Έλληνες ειδικοί εξηγούν τι είναι το νέο φάρμακο για την γυναικεία ερωτική επιθυμία, για ποιες γυναίκες προορίζεται, κάθε πότε πρέπει να λαμβάνεται και ποιες είναι οι παρενέργειες και οι αντενδείξεις του.
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την γυναικεία λίμπιντο
Το πρώτο συνταγογραφούμενο φάρμακο που αυξάνει την ερωτική επιθυμία των γυναικών, ενέκρινε η αρμόδια Αρχή των ΗΠΑ. Ωστόσο υπάρχουν περιορισμοί και προειδοποιήσεις για τη χρήση του.
Το πολύ σεξ δεν χαρίζει ευτυχία
Το σεξ είναι απαραίτητο για να νιώθει κανείς ευχαριστήμενος από τον εαυτό και τη ζωή του, αλλά περισσότερο σεξ δεν σημαίνει υποχρεωτικώς και περισσότερη ευτυχία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα