TA NEA Logo
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Μπορεί να σκοτώσει τη σχέση η απουσία του σεξ;
Η απουσία του σεξ δεν επιφέρει οργανικά ή ψυχικά προβλήματα υγείας, αλλά η παρουσία του λειτουργεί ευεργετικά σε πλήθος παραμέτρων του ψυχισμού του ζευγαριού. Το αν όμως η απουσία του θα ενοχλεί ή όχι, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.
Το σεξ μετά το έμφραγμα «είναι εξίσου ασφαλές με το περπάτημα»
Το σεξ μετά το έμφραγμα είναι εξίσου ασφαλές με οποιαδήποτε άλλη φυσική δραστηριότητα και οι γιατροί πρέπει να ενθαρρύνουν τους ασθενείς να μην το εγκαταλείπουν, επιβεβαιώνει μία νέα μελέτη.
Online τεστ αποκαλύπτει με πόσους έχουμε κάνει έμμεσα σεξ
Με πόσους ανθρώπους έχετε κάνει σεξ; Μην βιασθείτε να απαντήσετε, διότι εκτός από αυτούς που γνωρίζετε, πιθανότατα υπάρχουν μερικές... εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι την ύπαρξη των οποίων αγνοείτε παντελώς.
Αυξάνεται η ζήτηση για αυξητική πέους στην Ελλάδα
Ολοένα περισσότεροι άνδρες στη χώρα μας απευθύνονται στους ειδικούς ζητώντας να υποβληθούν σε αυξητική επέμβαση πέους, αναφέρουν επιστήμονες από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Οι καρδιοπαθείς και τα φάρμακα της σεξουαλικής λειτουργίας
Τα φάρμακα που βελτιώνουν την σεξουαλική απόδοση για άνδρες και γυναίκες μπορεί να λαμβάνονται από τους καρδιοπαθείς σε συνεννόηση με τον γιατρό τους.
Άλλο το ιδανικό μέγεθος πέους για μόνιμη κι άλλο για περιστασιακή σχέση
Το ιδανικό μέγεθος του πέους για τις γυναίκες είναι λίγο μεγαλύτερο από τον μέσο όρο αλλά μόνο για την περιστασιακή σχέση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Για την μόνιμη, είναι αποδεκτό ακόμα κι αν είναι μικρότερο.
Η σεξουαλική δραστηριότητα έχει εποχιακές εξάρσεις και υφέσεις
Η σεξουαλική δραστηριότητα δεν είναι κάτι ενιαίο αλλά, όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στη βιολογία και τη ζωή, φαίνεται πως έχει εποχικές εξάρσεις και υφέσεις.
Τι είναι και πως αντιμετωπίζονται τα κονδυλώματα
Η συχνότητα εμφάνισης των κονδυλωμάτων αυξάνεται ραγδαία στον δυτικό κόσμο. Εκτιμάται ότι το 50-70% των σεξουαλικά ενεργών ανθρώπων θα προσβληθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους από τον ιό HPV.
Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι bisexual
Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πιο ευέλικτη από την ανδρική και μπορεί να αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η ανατροφή των παιδιών «κλειδί» για την ερωτική ζωή του ζευγαριού
Τα ζευγάρια που μοιράζονται την ανατροφή των παιδιών έχουν πολύ πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και είναι πιο ευτυχισμένα στη σχέση τους, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Τι πρέπει να ξέρουμε για το «γυναικείο βιάγκρα»
Δύο Έλληνες ειδικοί εξηγούν τι είναι το νέο φάρμακο για την γυναικεία ερωτική επιθυμία, για ποιες γυναίκες προορίζεται, κάθε πότε πρέπει να λαμβάνεται και ποιες είναι οι παρενέργειες και οι αντενδείξεις του.
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την γυναικεία λίμπιντο
Το πρώτο συνταγογραφούμενο φάρμακο που αυξάνει την ερωτική επιθυμία των γυναικών, ενέκρινε η αρμόδια Αρχή των ΗΠΑ. Ωστόσο υπάρχουν περιορισμοί και προειδοποιήσεις για τη χρήση του.
Το πολύ σεξ δεν χαρίζει ευτυχία
Το σεξ είναι απαραίτητο για να νιώθει κανείς ευχαριστήμενος από τον εαυτό και τη ζωή του, αλλά περισσότερο σεξ δεν σημαίνει υποχρεωτικώς και περισσότερη ευτυχία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τι πρέπει να ξέρουμε για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Η συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων αυξάνει την πιθανότητα μόλυνσης με σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως ορισμένες ηπατίτιδες και το AIDS, όταν γίνεται χωρίς τη χρήση προφυλακτικού.
Πως να χρησιμοποιείτε σωστά το προφυλακτικό
Τα προφυλακτικά πωλούνται σε αεροστεγώς κλεισμένες συσκευασίες και έχουν ημερομηνία λήξης - και ούτε το ένα, ούτε το άλλο είναι τυχαία. Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει μερικές συμβουλές για την σωστή χρήση τους.
Safe sex το καλοκαίρι
Με τις ζεστές νύχτες και την (σχετική) ανεμελιά του, το καλοκαίρι «ανοίγει» την όρεξη για σεξ, ακόμα και με περιστασιακούς συντρόφους ή σε ασυνήθιστα μέρη - από την παραλία έως τον κήπο του πλησιέστερου ξενοδοχείου. Η τάση αυτή, όμως, μόνο άμοιρη κινδύνων δεν είναι...
Οφέλη και κίνδυνοι από τη σεξουαλική ρουτίνα
Η σεξουαλική ρουτίνα περιλαμβάνει το πότε κάνουμε σεξ, ποιος παίρνει την πρωτοβουλία και πώς το εκφράζει, πού κάνουμε σεξ, πώς κάνουμε σεξ και τι κάνουμε μετά το σεξ - και όλ' αυτά έχουν πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.
Ξεχάστε το μέγεθος: η εμφάνιση του πέους είναι αυτή που μετράει...
Είναι ένα ερώτημα που βασανίζει πολλούς άντρες: είναι ικανοποιητικό το πέος τους για τις γυναίκες; Την απάντηση σπεύδει να δώσει μία νέα μελέτη που αποκαλύπτει ποια θεωρούν τα κρίσιμα χαρακτηριστικά του.
Προ των πυλών το πρώτο φάρμακο για τη μειωμένη λίμπιντο
Στις αρχές του μήνα, η συμβουλευτική επιτροπή του αμερικανικού οργανισμού φαρμάκων (FDA) ψήφισε υπέρ της έγκρισης του πρώτου φαρμάκου για τη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών.
Γυναίκες: Τα εμπόδια στο σεξ στην τρίτη ηλικία
Η διατήρηση της σεξουαλικής δραστηριότητας και ευχαρίστησης με το πέρασμα του χρόνου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με κυριότερους την ύπαρξη συντρόφου και την ποιότητα της σχέσης. Ωστόσο δεν είναι οι μόνοι.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα