TA NEA Logo
Δευτέρα 29 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πώς ανάβουν ξανά τη «σπίθα» οι γυναίκες
Η διαφορά στα επίπεδα της σεξουαλικής επιθυμίας ανάμεσα στο ζευγάρι είναι ένα πρόβλημα που συχνά αναφέρεται απ' όσους βρίσκονται σε μακροχρόνιες ερωτικές σχέσεις. Πρόσφατη μελέτη έδειξε με ποιες στρατηγικές προσπαθούν οι γυναίκες να αναζωπυρώσουν την «σπίθα».
Οταν η αποστροφή για το σεξ είναι ψυχική διαταραχή
Η σεξουαλική αποστροφή χαρακτηρίζεται από μια συστηματική και επαναλαμβανόμενη αποστροφή και αποφυγή κάθε συμπεριφοράς ή τελετουργίας που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τη σεξουαλική πράξη.
Η έκφραση της σεξουαλικότητας στην εφηβεία
Η σεξουαλικότητα συχνά βιώνεται από τον έφηβο σιωπηλά ή μέσα από την αυτοϊκανοποίηση, η οποία πέραν από τη μυστικότητά της, τον βοηθά να αποδεχτεί το σώμα του, τις επιθυμίες του και τις φαντασιώσεις του.
Πόσο καλά «μαντεύουμε» αν ικανοποιούμε σεξουαλικά το σύντροφό μας
Μία νέα μελέτη έδειξε ότι άνδρες και γυναίκες μπορούν με ακρίβεια να εκτιμήσουν πόσο ικανοποιούν τον σύντροφό τους, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει η ερωτική επικοινωνία του ζευγαριού.
Σεξ: Το «σημείο G» είναι ολόκληρη περιοχή στα γεννητικά όργανα
Η υπέρτατη σεξουαλική ηδονή στις γυναίκες δεν σχετίζεται με το θρυλικό σημείο G, το οποίο δεν υπάρχει καν, αλλά με μία ολόκληρη περιοχή των γεννητικών οργάνων, υποστηρίζουν επιστήμονες από την Ιταλία.
Πέντε απρόσμενες αιτίες οργασμού στις γυναίκες
Ο γυναικείος οργασμός δεν προκαλείται μόνο από το σεξ, τον αυνανισμό ή οποιαδήποτε άλλη άμεση ερωτική διέγερση. Στην ιατρική βιβλιογραφία έχουν αναφερθεί και μερικές εντελώς απρόσμενες αιτίες.
Η συχνότητα του οργασμού εξαρτάται από το φύλο
Οι άντρες έχουν πολύ περισσότερους οργασμούς απ’ όσους οι γυναίκες, ενώ στις γυναίκες παρατηρείται μεγάλη διακύμανση στη συχνότητά τους αναλόγως με τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πώς επηρεάζει η αυτοϊκανοποίηση την ερωτική ζωή
Η αυτοϊκανοποίηση είναι μια πολύ συχνή σεξουαλική δραστηριότητα. Μεγάλη επιδημιολογική μελέτη έδειξε ότι το 85% των ανδρών και το 45% των γυναικών που βρίσκονται σε σχέση αυτοϊκανοποιούνται.
Δέκα απρόσμενα οφέλη του σεξ
Από την τόνωση της... ερωτικής επιθυμίας έως την καταπολέμηση του πόνου, το σεξ έχει πολλά να προσφέρει στην υγεία.
Ο εθισμός στο σεξ «αποτυπώνεται» στον εγκέφαλο σαν ναρκωτικό
Η εγκεφαλική λειτουργία των πασχόντων από εθισμό στο σεξ έχει εκπληκτικές ομοιότητες με εκείνη των εθισμένων σε ουσίες, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Αφροδισιακά τα μήλα για τις γυναίκες!
Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι τα μήλα ωφελούν την υγεία, αλλά μία νέα μελέτη τούς προσδίδει και αφροδισιακές ιδιότητες - για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, τουλάχιστον.
Μαρτύριο η επίμονη διέγερση των γεννητικών οργάνων
Η επίμονη διέγερση των γεννητικών οργάνων είναι μια σπάνια και ιδιαίτερα ενοχλητική σεξουαλική δυσλειτουργία, κατά την οποία υπάρχει υπερβολική και συνεχής διέγερση των γεννητικών οργάνων ακόμα και όταν το άτομο δεν έχει σεξουαλική επιθυμία.
«Όχι πριν από τον αγώνα» και άλλοι μύθοι για το σεξ
Οι μύθοι για το σεξ καλά κρατούν, παρά την απεριόριστη πρόσβαση στην ιατρική πληροφόρηση που όλοι έχουμε στη διάθεσή μας, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο, στο οποίο παρατίθενται 70 (!) σεξουαλικοί μύθοι και η αλήθεια γι' αυτούς.
Πως επηρεάζει η εγκυμοσύνη το σεξ
Εννέα στις δέκα εγκύους παρουσιάζει μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας και διέγερσης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης - και αυτό δεν οφείλεται μόνο σε οργανικά αίτια λόγω της κυήσεως.
Η καρδιοπάθεια «σκοτώνει» το σεξ
Οι πάσχοντες από καρδιοπάθεια και οι γιατροί τους θα πρέπει να συζητούν ανοιχτά και χωρίς ενδοιασμούς το θέμα του σεξ, το οποίο ένας στους δύο ασθενείς έχει περιορίσει ή αποφεύγει εντελώς, αναφέρει το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς (BHF).
Το σεξ αυξάνει την ευφυΐα - αλλά το πορνό την μειώνει...
Το σεξ διεγείρει την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων και έτσι βελτιώνει τις νοητικές λειτουργίες, σύμφωνα με νέα ευρήματα. Το πως θα διατηρήσει, όμως, κάποιος τους νέους νευρώνες, είναι ένα άλλο θέμα...
«Όχι απόψε σεξ αγάπη μου, έχει μπάλα»
Δύο στους πέντε άντρες σκέφτονται τόσο πολύ το ποδόσφαιρο αυτές τις μέρες, ώστε δεν τους απασχολεί καθόλου το σεξ, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Οι τέσσερις κατηγορίες της γρήγορης εκσπερμάτισης
Επειδή πολλοί άνδρες παραπονούνται και αναζητούν θεραπεία για γρήγορη εκσπερμάτιση παρότι εκσπερματίζουν σε φυσιολογικούς χρόνους, πρόσφατα προτάθηκε η ταξινόμηση των ανδρών σύμφωνα με τέσσερις κατηγορίες.
Περισσότερο σεξ για τους άντρες με χαμηλότερο μισθό από τις γυναίκες τους
Οι σύζυγοι που βγάζουν λιγότερα χρήματα απ’ όσα οι γυναίκες τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλή σεξουαλική ζωή και ευτυχισμένο γάμο, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Το πορνό συρρικνώνει τον εγκέφαλο των ανδρών
Οι άντρες που βλέπουν συστηματικά πορνό παρουσιάζουν συρρίκνωση του εγκεφάλου τους και «μουδιάζουν» τις αντιδράσεις του στα σεξουαλικά ερεθίσματα, προειδοποιούν γερμανοί επιστήμονες.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα