TA NEA Logo
Σάββατο 24 Ιουνίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Κίνδυνος ανορεξίας για τους άντρες που έχουν εμμονή με το σώμα τους
Οι άντρες που έχουν εμμονή με το μυώδες σώμα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν νευρογενή ανορεξία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι ιατρικοί όροι που μάθαμε το 2014
Η χρονιά που φεύγει έφερε στο προσκήνιο ιατρικούς όρους τους οποίους λίγο-πολύ αγνοούσαμε, αλλά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.
Σταθείτε στο ένα πόδι για να μάθετε αν είναι υγιής ο εγκέφαλός σας
Αν θέλετε να μάθετε σε τι κατάσταση είναι ο εγκέφαλός σας, προσπαθήστε να σταθείτε στο ένα πόδι επί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, συνιστούν επιστήμονες από την Ιαπωνία.
Η αγκαλιά κάνει καλό στην υγεία
Η ζεστή αγκαλιά από έναν αγαπημένο άνθρωπο μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα των ασθενειών - και όσο περισσότερο αγκαλιάζεται κανείς, τόσο μεγαλύτερο το όφελος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι Έλληνες κέρδισαν 3 χρόνια ζωής την τελευταία 20ετία
Το προσδόκιμο επιβιώσεως στον πλανήτη αυξήθηκε κατά σχεδόν έξι χρόνια από το 1990 έως το 2013, ενώ στην Ελλάδα κατά 3 χρόνια, σύμφωνα με μία νέα, παγκόσμια έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet».
4χρονο αγοράκι έπαθε εγκεφαλικό μετά από βόλτα σε rollercoaster
Ένα αγοράκι ηλικίας μόλις 4 ετών από το Σικάγο έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο έπειτα από βόλτα στα rollercoasters ενός πάρκου ψυχαγωγίας, επειδή υπέστη διαχωρισμό σε κεντρική αρτηρία του εγκεφάλου.
Το «Staying Alive» το πιο κατάλληλο τραγούδι για τις… εγχειρήσεις
Το ιδανικό τραγούδι για τους χειρουργούς στη διάρκεια των επεμβάσεων είναι το «Staying Alive» των Bee Gees, υποστηρίζουν τρεις χειρουργοί από την Ουαλία.
«Οι άντρες κάνουν περισσότερες βλακείες»
Την θεωρία ότι οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να κάνουν βλακείες - και μάλιστα θανατηφόρες - δείχνει να επιβεβαιώνει μία νέα μελέτη.
Να μην ξεχάσω να γιορτάσω τις επιτυχίες μου
Η γιορτή είναι στάση ενεργητική. Αποφασίζουμε να γιορτάσουμε κάτι. Στρέφουμε την προσοχή μας εκεί και του δίνουμε αξία. Πόσο συχνά το κάνουμε; Και με τι αφορμή;
Κάθε κιλό και άλλα αποτελέσματα στις αναλύσεις αίματος
Κάθε κιλό που παίρνει κανείς, μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα στις αναλύσεις αίματος που κάνει - και αυτό ισχύει ακόμα και για τους αδύνατους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
«Μην ελέγχετε το email σας συχνότερα από 3 φορές την ημέρα»
Αν θέλετε να μειώσετε το στρες και να βελτιώσετε την ψυχική σας διάθεση, πάψτε να ελέγχετε νυχθημερόν τα email σας, συνιστούν επιστήμονες από τον Καναδά.
Οι άφθες δεν είναι πάντοτε αθώες
Ενας έως τρεις στους δέκα Ελληνες εκδηλώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους άφθες – αυτές τις μικρές, στρογγυλές πληγές στο στόμα που προκαλούν έντονο πόνο και συχνά υποτροπιάζουν. Αν και συνήθως είναι «αθώες», μερικές φορές οφείλονται σε σοβαρά νοσήματα.
Τα απαιτητικά για το μυαλό επαγγέλματα «βελτιώνουν τη μνήμη»
Οι άνθρωποι με νοητικώς απαιτητικά επαγγέλματα, όπως οι δικηγόροι και οι γραφίστες, ενδέχεται να έχουν καλύτερη μνήμη όταν γεράσουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αναβάλλοντας την αναβλητικότητα
Η αναβλητικότητά μας κρύβεται πολλές φορές πίσω από επιχειρήματα που φαίνονται λογικά, αλλά πως μπορεί να ξέρει κανείς αν όσα επικαλείται είναι δικαιολογίες ή είναι πράγματι αλήθεια;
Τα φυτοφάρμακα «θερίζουν» τους Ελληνες
Πενήντα παιδιά και περισσότεροι από 120 ενήλικοι δηλητηριάζονται κάθε χρόνο στη χώρα μας ερχόμενοι κατά λάθος σε επαφή με φυτοφάρμακα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Συστατικό των σαπουνιών «μπορεί να είναι τοξικό για το συκώτι»
Μία αντιβακτηριακή χημική ουσία που προστίθεται σε σαπούνια, καθαριστικά και οδοντόπαστες μπορεί να προκαλεί ηπατικό καρκίνο στα ποντίκια, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Κάθε ερωτικό φιλί και 80 εκατομμύρια μικρόβια!
Το παθιασμένο φιλί ανάμεσα σε δύο ερωτευμένους ανθρώπους αντιπροσωπεύει χίλια διαφορετικά συναισθήματα, αλλά ο σκοπός του δεν είναι αυτός, αν πιστέψουμε ομάδα ολλανδών επιστημόνων.
Τα σούπερ-μικρόβια εμφανίστηκαν πριν την ανακάλυψη των αντιβιοτικών
Ένα σούπερ-μικρόβιο που ήταν ανθεκτικό στην πενικιλλίνη και στα άλλα αντιβιοτικά δεκαετίες πριν αρχίσει η ευρεία διάθεσή τους, εντόπισαν επιστήμονες σε έναν άγγλο στρατιώτη που πέθανε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τα μικροσωματίδια και η χρησιμότητά τους
Ο αγώνας της Ιατρικής τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στο πώς θα ανακαλυφθούν μέθοδοι που θα μπορούν να διαγνώσουν όσο γίνεται πρωιμότερα τις θανατηφόρες παθήσεις που απειλούν καθημερινά τον άνθρωπο.
Η δουλειά σε κυλιόμενες βάρδιες γερνάει πρόωρα τον εγκέφαλο
Η δουλειά σε κυλιόμενες βάρδιες, που συμπεριλαμβάνει απογευματινή και βραδινή απασχόληση, μπορεί να γεράσει πρόωρα τον εγκέφαλο, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα