TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Και όμως, υπάρχει λόγος που βρίζουμε όταν θέλουμε περισσότερη δύναμη
Όποιος έχει μετακινήσει ένα βαρύ έπιπλο, έχει σπρώξει ένα χαλασμένο αυτοκίνητο ή έχει σκαρφαλώσει σε ένα απότομο βουνό, το ξέρει καλά: λίγα... ιερογλυφικά αρκούν για να ξεπεράσει το όποιο εμπόδιο.
Οι αιτίες του πόνου στον καρπό
Ο πόνος στον καρπό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στη ζωή του πάσχοντος, καθώς η άρθρωση έχει καθοριστική σημασία για την εκτέλεση βασικών, καθημερινών κινήσεων.
Μήπως όντως έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα σας;
Η έκφραση «μάλλιασε η γλώσσα μου» ως φαίνεται κρύβει μια δόση αλήθειας, όχι επειδή στη γλώσσα μπορεί να αναπτυχθούν αληθινά μαλλιά αλλά ένα «χνούδι» που μοιάζει με αυτά.
Επιδημίες ιλαράς σαρώνουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες
Χιλιάδες άνθρωποι εκδηλώνουν ιλαρά στην Ευρώπη, εξαιτίας του ελλιπούς εμβολιασμού εναντίον της νόσου, προειδοποιούν αξιωματούχοι από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεων Ασθενειών (ECDC).
Η ανεργία και ο υποβιβασμός αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Η απώλεια της εργασίας μπορεί να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού - και αν κάποιος βρει νέα δουλειά αλλά σε χαμηλότερη θέση, κινδυνεύει ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Απειλή το έμφραγμα για όσους εργάζονται σκληρά σε ακραία ζέστη
Η έκθεση σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες και η ταυτόχρονη σωματική καταπόνηση αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες εμφράγματος του μυοκαρδίου, προειδοποιούν επιστήμονες από τη Σκωτία.
Πόσο αυξάνουν τα πολλά και τα λίγα κιλά τον κίνδυνο θανάτου
Τα περιττά κιλά μετά την ενηλικίωση αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και όσο περισσότερα είναι, τόσο το χειρότερο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Ωστόσο ούτε τα πολύ λίγα κάνουν καλό στην υγεία.
Χειρότερες οι ιώσεις για όσους νιώθουν μοναξιά
Οι ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού είναι πολύ ενοχλητικές και συχνά εξαντλητικές, αλλά ως φαίνεται όταν κάποιος νιώθει μοναξιά τα συμπτώματά του μπορεί να είναι πολύ χειρότερα.
Πώς να προστατευθείτε από τα μικρόβια στο σουπερμάρκετ
Τα μικρόβια εισβάλλουν στο σπίτι μας με πολλούς τρόπους και ένας από αυτούς - και ίσως από τους πλέον απρόσμενους - είναι με τα ψώνια του σουπερμάρκετ, λέει ένας κορυφαίος αμερικανός μικροβιολόγος.
Μετέτρεψαν φύλλα από σπανάκι σε καρδιακό ιστό - και λειτουργεί!
Αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν να μετατρέψουν ένα φύλλο από σπανάκι σε λειτουργικό καρδιακό ιστό, σε ένα επίτευγμα που πιστεύεται ότι μπορεί να έχει σημαντική συμβολή στη δημιουργία τεχνητών οργάνων.
Πότε χρειάζεται εγχείρηση η διαφραγματοκήλη
Η χειρουργική αντιμετώπιση της διαφραγματοκήλης είναι απαραίτητη σε μερικούς ασθενείς, οι οποίοι έχουν μεγάλη κήλη και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να περιστραφεί, αλλά υπό προϋποθέσεις.
Βαρύ το τίμημα για τους «ξερόλες»
Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα; Αν ναι, διαγράφεται μπροστά σας ένα μέλλον γεμάτο στενοκεφαλιά και κακές αποφάσεις, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Πώς να νικήσετε το τζετ λαγκ από την αλλαγή της ώρας
Τη νύχτα της Κυριακής 26 Μαρτίου αρχίζει η θερινή ώρα και στις 3 το πρωί θα κληθούμε όλοι να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά. Η αλλαγή αυτή, όμως, δεν θα μας επηρεάσει όλους με τον ίδιο τρόπο.
Πόσο καλοί άνθρωποι νομίζετε ότι είστε;
Αν δώσετε χρήματα σε έναν άστεγο άνθρωπο, αυτός σας καθιστά καλό άνθρωπο; Κι αν δώσετε αίμα ή προσφερθείτε να βοηθήσετε έναν ξένο, είστε καλός άνθρωπος; Πιθανώς ναι, αλλά όχι και τόσο πολύ όσο νομίζετε...
Τα πρώτα 100 κιλά έχασε η πιο παχιά γυναίκα στον κόσμο
Μία 36χρονη Αιγύπτια που θεωρείται η πιο παχιά γυναίκα στον κόσμο, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη εγχείρηση για αδυνάτισμα στο Νοσοκομείο Saifee του Μουμπάι (η παλαιά Βομβάη).
Και όμως, ο εγκέφαλος μπορεί να λειτουργεί για λίγο μετά θάνατον
Ο εγκέφαλος μερικών ανθρώπων μπορεί να έχει ενδείξεις ζωής για αρκετά λεπτά μετά τη διακοπή της λειτουργίας της καρδιάς, αναφέρουν επιστήμονες από τον Καναδά.
Φοβού τη μοναξιά των social media
Μπορεί να αποκαλούνται «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» αλλά το facebook, το Instagram και το twitter δεν μας φέρνουν κατ’ ανάγκην πιο κοντά, αναφέρουν επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη έως σήμερα μελέτη για το θέμα.
FDA: Η ολόσωμη κρυοθεραπεία δεν παρέχει οφέλη στην υγεία
Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο ότι μία μέθοδος που λέγεται ολόσωμη κρυοθεραπεία παρέχει οφέλη στην υγεία, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ. Υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι κρύβει ορισμένους κινδύνους.
Δημιούργησαν τα πρώτα «τεχνητά» έμβρυα από βλαστοκύτταρα
Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν τα πρώτα «τεχνητά έμβρυα» χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα ποντικιών, σε ένα επίτευγμα που πιστεύεται ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτιά.
ΠΟΥ: Ποια είναι τα 12 πιο επικίνδυνα ανθεκτικά μικρόβια
Κατάλογο με τα 12 πολυανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβια που απειλούν την υγεία των ανθρώπων, εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα