TA NEA Logo
Σάββατο 24 Ιουνίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Τα ρούχα που πλένονται στους 40 βαθμούς «εξίσου μολυσμένα με τα άπλυτα»
Το πλύσιμο των ρούχων και των παιχνιδιών στους 40 βαθμούς Κελσίου μπορεί να κάνει καλό στο περιβάλλον, αλλά αφήνει σχεδόν ανέπαφα τα μικρόβια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Δύο στους δέκα ενήλικες «κάνουν αυτοδιαγνώσεις αντί να πάνε στον γιατρό»
Χιλιάδες άνθρωποι ρισκάρουν την υγεία τους, χρησιμοποιώντας το Ίντερνετ ή τις ελλιπείς ιατρικές γνώσεις τους για να διαγνώσουν μόνοι τους τι έχουν αντί να πάνε σε έναν γιατρό, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Νομπέλ Ιατρικής σε μηχανισμό ενδοκυτταρικής «μεταφοράς»
Σε τρεις επιστήμονες που ανακάλυψαν τον τρόπο μεταφοράς του μοριακού φορτίου των κυττάρων απονεμήθηκε το εφετινό βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.
Βρετανίδα εκδήλωσε άνοια στα 27 της χρόνια
Μία 42χρονη σήμερα Βρετανίδα, μητέρα δύο παιδιών, βρίσκεται στα τελικά στάδια της άνοιας, με την οποία διαγνώσθηκε στα 29 της χρόνια. Οι ειδικοί λένε ότι το περίπου 2% των πασχόντων από άνοια έχουν ηλικία κάτω των 65 ετών.
Αποκατέστησαν την όραση άντρα χρησιμοποιώντας το... δόντι του
Ένας τυφλός Βρετανός κατάφερε να δει για πρώτη φορά τα παιδιά του έπειτα από μία εγχείρηση, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ένα από τα δόντια του.
Το καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα «μπορεί να πυροδοτεί τις αλλεργίες»
Το καθάρισμα του σπιτιού με ηλεκτρική σκούπα μπορεί να πυροδοτεί τις αλλεργίες, επειδή δημιουργεί ένα λεπτό «νέφος» από σκόνη, βακτήρια και μούχλα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ζουν περισσότερο οι άντρες που κάνουν δουλειές στο σπίτι
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως η συστηματική ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού μπορεί να αποτελεί μυστικό μακροζωίας για τους άντρες, καθώς μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Το διαζύγιο βλάπτει σοβαρά την υγεία των ανδρών
Οι άντρες που παίρνουν διαζύγιο διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν πολλά και σοβαρά προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας, προειδοποιούν αμερικανοί ερευνητές.
Η άσκηση «εξίσου αποτελεσματική με τα φάρμακα για τους καρδιοπαθείς»
Η άσκηση ενδέχεται να ωφελεί εξίσου με τα φάρμακα τους πάσχοντες από καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό ή προδιαβήτη, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
Δοκιμάζουν θεραπεία με λέιζερ για τον καρκίνο του μαστού
Βρετανοί επιστήμονες άρχισαν να δοκιμάζουν σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού μία μέθοδο κατά την οποία γίνεται προσπάθεια να σκοτωθούν τα καρκινικά κύτταρα με τη βοήθεια ενός λέιζερ.
Η πανούκλα εξακολουθεί να σκοτώνει
Η πανούκλα, που τον Μεσαίωνα αφάνισε το ένα τρίτο του ευρωπαϊκού πληθυσμού, εξακολουθεί να κοστίζει εκατοντάδες ζωές σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ο εγκέφαλος των χορευτών «προσαρμόζεται για να μην ζαλίζονται»
Ο εγκέφαλος των χορευτών παρουσιάζει ιδιαιτερότητες στη δομή του, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί για να μπορούν να περιστρέφονται δίχως να ζαλίζονται, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Συνδυασμός φαρμάκων «θεραπεύει ακόμα και το προχωρημένο μελάνωμα»
Ελπίδες για πλήρη ίαση δίνει στους πάσχοντες από προχωρημένο μελάνωμα ο συνδυασμός νέων φαρμάκων για τη νόσο, σύμφωνα με μελέτες που παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Ογκολογικό Συνέδριο.
Το Facebook «παρατείνει τον πόνο του αποχωρισμού»
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebookκαι το Twitter, παρατείνουν τον πόνο του αποχωρισμού και αποτελούν εμπόδιο στη διαδικασία του πένθους και της συγχώρεσης, προειδοποιούν βρετανοί και αμερικανοί ειδικοί.
Τα άγνωστα σημάδια της ηλικίας
Η ηλικία δεν «φαίνεται» μόνο στα γκρίζα μαλλιά και στις λεπτές γραμμές του γέλιου γύρω από τα μάτια και τα χείλη, αλλά και σε πολλές άλλες αλλαγές που είναι εμφανείς στο σώμα.
Η εφηβεία τελειώνει στα... 25
Η εφηβεία δεν τελειώνει στην ηλικία των 18 ετών, αλλά μπορεί να «κρατήσει» μέχρι τα 25, σύμφωνα με αναθεωρημένες οδηγίες που εστάλησαν στους βρετανούς παιδοψυχολόγους.
Οι φοβίες «μπορούν να καταπολεμηθούν στη διάρκεια του ύπνου»
Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι έντονες μυρωδιές μπορούν να καταπολεμήσουν τις φοβίες την ώρα που κάποιος κοιμάται βαθιά.
Επινόησαν τεστ για τη διάγνωση των ιώσεων του αναπνευστικού
Ένα τεστ που μπορεί να ξεχωρίσει τις λοιμώξεις του αναπνευστικού που οφείλονται σε ιούς από εκείνες που οφείλονται σε βακτήρια, επινόησαν αμερικανοί επιστήμονες.
Συνηθισμένα προβλήματα, ασυνήθιστοι κίνδυνοι
Ολοένα περισσότερες μελέτες συσχετίζουν συνηθισμένα και φαινομενικά ανώδυνα προβλήματα, όπως το ροχαλητό και η έλλειψη ύπνου με σοβαρά προβλήματα υγείας - από το γλαύκωμα έως τον καρκίνο.
Εκατομμύρια λάθη κάθε χρόνο σε νοσηλευόμενους ασθενείς
Περισσότερα από 43 εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο υφίστανται ετησίως βλάβες από την πλημμελή φροντίδα και τα λάθη στα νοσοκομεία, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα