TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Τα virtual games «επηρεάζουν την σεξουαλικότητα των γυναικών»
Οι γυναίκες που υποδύονται σέξι χαρακτήρες στα βιντεοπαιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αντικειμενοποιήσουν σεξουαλικά τον εαυτό τους στην αληθινή ζωή, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.
Το μέγεθος αποκαλύπτει την υγεία...
Από το μέγεθος των αυτιών έως το μήκος των δακτύλων, επιστημονικές μελέτες έχουν συσχετίσει τις διαστάσεις διαφόρων οργάνων και ιστών με πολυάριθμα προβλήματα υγείας και συμπεριφορές.
45χρονος διαγνώστηκε με μελάνωμα στα ούλα
Ένας Κινέζος που είδε ξαφνικά τα ούλα του να γίνονται μαύρα, πάσχει από μία εξαιρετικά σπάνια μορφή μελανώματος - του πιο επιθετικού δερματικού καρκίνου, ανακοίνωσαν οι γιατροί του.
Τα μικρόβια που μας βοηθούν να γίνουμε καλά
Τα προβιοτικά δεν είναι απλώς πρόσθετα των τροφίμων ή συμπληρώματα, αλλά θα μπορούσαν να συμβάλουν στη θεραπεία ορισμένων νοσημάτων, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις στο 7ο Συνέδριο με τίτλο «Προβιοτικά, Πρεβιοτικά & Νέα Τρόφιμα» που διεξήχθη στη Ρώμη.
Ο θόρυβος των αεροπλάνων αρρωσταίνει την καρδιά
Οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από αεροδρόμια ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού, καρδιοπάθειας και νοσημάτων του κυκλοφοριακού, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.
Ο πολύς ύπνος αυξάνει (και) τον κίνδυνο άνοιας
Εννέα ή περισσότερες ώρες ύπνου το 24ωρο μπορεί να επιταχύνουν την εκφύλιση των νοητικών λειτουργιών και ίσως να αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με μία νέα, ισπανική μελέτη.
Η κακοποίηση «υπονομεύει για πάντα την υγεία»
Οι επιπτώσεις της κακοποίησης κατά την παιδική ηλικία και της έλλειψης της γονεϊκής αγάπης μπορεί να διαρκέσουν μία ζωή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα ρούχα που πλένονται στους 40 βαθμούς «εξίσου μολυσμένα με τα άπλυτα»
Το πλύσιμο των ρούχων και των παιχνιδιών στους 40 βαθμούς Κελσίου μπορεί να κάνει καλό στο περιβάλλον, αλλά αφήνει σχεδόν ανέπαφα τα μικρόβια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Δύο στους δέκα ενήλικες «κάνουν αυτοδιαγνώσεις αντί να πάνε στον γιατρό»
Χιλιάδες άνθρωποι ρισκάρουν την υγεία τους, χρησιμοποιώντας το Ίντερνετ ή τις ελλιπείς ιατρικές γνώσεις τους για να διαγνώσουν μόνοι τους τι έχουν αντί να πάνε σε έναν γιατρό, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Νομπέλ Ιατρικής σε μηχανισμό ενδοκυτταρικής «μεταφοράς»
Σε τρεις επιστήμονες που ανακάλυψαν τον τρόπο μεταφοράς του μοριακού φορτίου των κυττάρων απονεμήθηκε το εφετινό βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.
Βρετανίδα εκδήλωσε άνοια στα 27 της χρόνια
Μία 42χρονη σήμερα Βρετανίδα, μητέρα δύο παιδιών, βρίσκεται στα τελικά στάδια της άνοιας, με την οποία διαγνώσθηκε στα 29 της χρόνια. Οι ειδικοί λένε ότι το περίπου 2% των πασχόντων από άνοια έχουν ηλικία κάτω των 65 ετών.
Αποκατέστησαν την όραση άντρα χρησιμοποιώντας το... δόντι του
Ένας τυφλός Βρετανός κατάφερε να δει για πρώτη φορά τα παιδιά του έπειτα από μία εγχείρηση, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ένα από τα δόντια του.
Το καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα «μπορεί να πυροδοτεί τις αλλεργίες»
Το καθάρισμα του σπιτιού με ηλεκτρική σκούπα μπορεί να πυροδοτεί τις αλλεργίες, επειδή δημιουργεί ένα λεπτό «νέφος» από σκόνη, βακτήρια και μούχλα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ζουν περισσότερο οι άντρες που κάνουν δουλειές στο σπίτι
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως η συστηματική ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού μπορεί να αποτελεί μυστικό μακροζωίας για τους άντρες, καθώς μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Το διαζύγιο βλάπτει σοβαρά την υγεία των ανδρών
Οι άντρες που παίρνουν διαζύγιο διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν πολλά και σοβαρά προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας, προειδοποιούν αμερικανοί ερευνητές.
Η άσκηση «εξίσου αποτελεσματική με τα φάρμακα για τους καρδιοπαθείς»
Η άσκηση ενδέχεται να ωφελεί εξίσου με τα φάρμακα τους πάσχοντες από καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό ή προδιαβήτη, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
Δοκιμάζουν θεραπεία με λέιζερ για τον καρκίνο του μαστού
Βρετανοί επιστήμονες άρχισαν να δοκιμάζουν σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού μία μέθοδο κατά την οποία γίνεται προσπάθεια να σκοτωθούν τα καρκινικά κύτταρα με τη βοήθεια ενός λέιζερ.
Η πανούκλα εξακολουθεί να σκοτώνει
Η πανούκλα, που τον Μεσαίωνα αφάνισε το ένα τρίτο του ευρωπαϊκού πληθυσμού, εξακολουθεί να κοστίζει εκατοντάδες ζωές σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ο εγκέφαλος των χορευτών «προσαρμόζεται για να μην ζαλίζονται»
Ο εγκέφαλος των χορευτών παρουσιάζει ιδιαιτερότητες στη δομή του, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί για να μπορούν να περιστρέφονται δίχως να ζαλίζονται, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Συνδυασμός φαρμάκων «θεραπεύει ακόμα και το προχωρημένο μελάνωμα»
Ελπίδες για πλήρη ίαση δίνει στους πάσχοντες από προχωρημένο μελάνωμα ο συνδυασμός νέων φαρμάκων για τη νόσο, σύμφωνα με μελέτες που παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Ογκολογικό Συνέδριο.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα