TA NEA Logo
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Το Facebook «παρατείνει τον πόνο του αποχωρισμού»
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebookκαι το Twitter, παρατείνουν τον πόνο του αποχωρισμού και αποτελούν εμπόδιο στη διαδικασία του πένθους και της συγχώρεσης, προειδοποιούν βρετανοί και αμερικανοί ειδικοί.
Τα άγνωστα σημάδια της ηλικίας
Η ηλικία δεν «φαίνεται» μόνο στα γκρίζα μαλλιά και στις λεπτές γραμμές του γέλιου γύρω από τα μάτια και τα χείλη, αλλά και σε πολλές άλλες αλλαγές που είναι εμφανείς στο σώμα.
Η εφηβεία τελειώνει στα... 25
Η εφηβεία δεν τελειώνει στην ηλικία των 18 ετών, αλλά μπορεί να «κρατήσει» μέχρι τα 25, σύμφωνα με αναθεωρημένες οδηγίες που εστάλησαν στους βρετανούς παιδοψυχολόγους.
Οι φοβίες «μπορούν να καταπολεμηθούν στη διάρκεια του ύπνου»
Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι έντονες μυρωδιές μπορούν να καταπολεμήσουν τις φοβίες την ώρα που κάποιος κοιμάται βαθιά.
Επινόησαν τεστ για τη διάγνωση των ιώσεων του αναπνευστικού
Ένα τεστ που μπορεί να ξεχωρίσει τις λοιμώξεις του αναπνευστικού που οφείλονται σε ιούς από εκείνες που οφείλονται σε βακτήρια, επινόησαν αμερικανοί επιστήμονες.
Συνηθισμένα προβλήματα, ασυνήθιστοι κίνδυνοι
Ολοένα περισσότερες μελέτες συσχετίζουν συνηθισμένα και φαινομενικά ανώδυνα προβλήματα, όπως το ροχαλητό και η έλλειψη ύπνου με σοβαρά προβλήματα υγείας - από το γλαύκωμα έως τον καρκίνο.
Εκατομμύρια λάθη κάθε χρόνο σε νοσηλευόμενους ασθενείς
Περισσότερα από 43 εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο υφίστανται ετησίως βλάβες από την πλημμελή φροντίδα και τα λάθη στα νοσοκομεία, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Συντηρητικό των καλλυντικών «προκαλεί επιδημία αλλεργιών»
Μία χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε δεκάδες καλλυντικά κατηγορείται για πρόκληση σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων στο δέρμα - και η χρήση της επανεξετάζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αναζητούν τα μυστικά του πόνου σε κοριτσάκι που δεν μπορεί να τον νιώσει
Ένα κοριτσάκι που δεν μπορεί να νιώσει πόνο βοήθησε επιστήμονες από τη Γερμανία να εντοπίσουν μία γενετική μεταλλαγή, η οποία επηρεάζει το αίσθημα του πόνου.
Γιατί δεν επουλώνεται ο πρόσθιος χιαστός
Η ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο γόνατο βασανίζει τους ασκούμενους περισσότερο από σχεδόν κάθε άλλο οξύ τραυματισμό, διότι όχι μόνο είναι πολύ δύσκολο να επουλωθεί, αλλά χρειάζεται και πολύν καιρό - εάν ποτέ γίνει εντελώς καλά.
Έρευνα: Οι Βρετανοί κοιμούνται γυμνοί, οι Ιάπωνες δεν αλλάζουν σεντόνια
Μία διεθνής δημοσκόπηση αποκαλύπτει ενδιαφέροντα στοιχεία για τις συνήθειες και τις συνθήκες ύπνου των ανθρώπων ανά τον κόσμο - μεταξύ αυτών ποιοι αλλάζουν πιο συχνά τα σεντόνια τους και ποιοι προτιμούν να κοιμούνται γυμνοί.
Πάνω από... 3.000 ουσίες περιέχουν τα ανθρώπινα ούρα
Διεθνής ομάδα επιστημόνων κατέγραψαν την πλήρη χημική σύσταση των ανθρώπινων ούρων, αποκαλύπτοντας ότι περιέχουν περισσότερες από 3.000 διαφορετικές ουσίες.
Η τραυματική παιδική ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
Οι άνθρωποι που βιώνουν τραυματικά γεγονότα κατά την παιδική ηλικία ίσως διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, υποστηρίζει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Βραζιλία: «Παθολογικά γενναιόδωρος» έγινε 49χρονος μετά από εγκεφαλικό
Ένας 49χρονος Βραζιλιάνος διαγνώσθηκε με «παθολογική γενναιοδωρία» έπειτα από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που του προκάλεσε βλάβες στα τμήματα του εγκεφάλου που ρυθμίζουν την ανώτερη σκέψη και την λήψη αποφάσεων.
Πως επηρεάζουν τα αδέλφια την υγεία μας
Ολοένα περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι ο αριθμός των αδελφών που έχει κάποιος - καθώς και η σειρά της γέννησής του - μπορεί να επηρεάσουν πολλούς παραμέτρους της υγείας του, από τις αλλεργίες έως το σωματικό βάρος.
Πιο μολυσμένοι οι καναπέδες από τις τουαλέτες
Την επόμενη φορά που θα καθίσετε στον καναπέ σας, θυμηθείτε αυτό: φέρει στα «μπράτσα» του 19.200 μικρόβια ανά 100 τετραγωνικά εκατοστά - 12 φορές περισσότερα απ’ όσα η... λεκάνη της τουαλέτας.
Και τώρα, το... σύνδρομο χρόνιας αργοπορίας!
Γιατροί από τη Σκωτία διέγνωσαν σύνδρομο χρόνιας αργοπορίας σε έναν 57χρονο, ο οποίος ουδέποτε στη ζωή του κατόρθωσε να φτάσει εγκαίρως σε οποιαδήποτε υποχρέωσή του.
Μήπως σας αρρωσταίνει η... μπουγάδα σας;
Το πλύσιμο των ρούχων με κρύο νερό μπορεί να εξοικονομεί ενέργεια και να προστατεύει το περιβάλλον, αλλά μας αφήνει εκτεθειμένους σε επικίνδυνα μικρόβια, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Η αφαίρεση εγκεφάλου «αποτελεσματική θεραπεία για την ανθεκτική επιληψία»
Μία ριζική εγχείρηση που εφαρμόστηκε σε πάσχοντες από επιληψία και κατά την οποία αφαιρέθηκε ο μισός εγκέφαλός τους, μείωσε δραστικά τις κρίσεις τους.
Ελπίδες για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών
Ελπίδες για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών δίνουν τα ευρήματα μιας νέας, αμερικανικής μελέτης, η οποία έδειξε πως μία μακροπρόθεσμη στρατηγική μπορεί να τον ανιχνεύσει με μεγάλη ακρίβεια.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα