TA NEA Logo
Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
25χρονος Βρετανός έχει νικήσει το θάνατο οκτώ φορές
Εννιά ζωές φαίνεται ότι έχει ένας 25χρονος Βρετανός, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη έρθει αντιμέτωπος οκτώ φορές με τον θάνατο - και τον έχει νικήσει κατά κράτος.
Η αντιμετώπιση του συνδρόμου χρονίας κόπωσης
Το σύνδρομο χρονίας κόπωσης προκαλεί ψυχολογικά και σωματικά συμπτώματα, που επιμένουν επί τουλάχιστον έξι μήνες και δεν μπορούν να αποδοθούν σε άλλα αίτια. Σημαντικός εκλυτικός ψυχολογικός παράγοντας είναι το υψηλό στρες.
Οι κίνδυνοι από τη «δοκιμασία της κανέλας»
Η «δοκιμασία της κανέλας», που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ από όπου ξεκίνησε, αλλά και στην Ευρώπη (σ.σ.: συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), μπορεί να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στους πνεύμονες, προειδοποιούν οι ειδικοί.
ΠΟΥ: «Σοβαρή απειλή» η γρίπη των πτηνών στην Κίνα
Ο νέος τύπος γρίπης των πτηνών στην Κίνα συνιστά «σοβαρή απειλή» για την υγεία των ανθρώπων, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις για την έκταση που θα λάβει, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Το θάρρος δείχνει πόσα θα επιτύχουμε στη ζωή μας
Το θάρρος δεν είναι κάτι θεωρητικό, αλλά ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της προσωπικότητας που «αποτυπώνεται» στο νευρικό σύστημα και στην δραστηριότητα της καρδιάς, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Καλύτερη η μνήμη όταν σφίγγουμε τις γροθιές μας
Η μνήμη μπορεί να βελτιωθεί με κάτι τόσο απλό όσο το δυνατό σφίξιμο των χεριών μας, αναφέρουν ψυχολόγοι από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Montclair, στο Νιου Τζέρσι.
Η γυμναστική είναι στο DNA μας
Η ροπή προς τη γυμναστική - ή η έλλειψή της - έχει γενετικές ρίζες, αποκαλύπτει μία νέα μελέτη. Ωστόσο, η προδιάθεση για... καθισιό δεν ισοδυναμεί με καταδίκη: ό,τι κι αν «λένε» τα γονίδιά μας, έχουμε πάντοτε τη δυνατότητα επιλογής.
Έφτιαξαν «μίνι» ήπαρ με τρισδιάστατο… εκτυπωτή
Ένα βήμα πιο κοντά στην δημιουργία τεχνητού ήπατος βρίσκονται αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι κατόρθωσαν να δημιουργήσουν «μίνι» μορφές του με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, ο οποίος αντί για μελάνι, χρησιμοποιεί κύτταρα.
Η δόξα και το χρήμα μειώνουν το προσδόκιμο ζωής
Το γνωμικό «ζήσε γρήγορα, πέθανε νέος» τελικά μπορεί να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα - τουλάχιστον όσον αφορά τους αστέρες της μουσικής, του αθλητισμού και της έβδομης Τέχνης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί δεν καταλαβαίνουν οι άντρες τις γυναίκες
Οι περισσότεροι άντρες έχουν σκεφτεί πολλές φορές ότι δεν θα καταλάβουν ποτέ τους τις γυναίκες. Ως φαίνεται, έχουν δίκιο: μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το ένστικτό τους δεν τους βοηθάει καθόλου.
Δοκιμάζουν μορφή «ηλεκτροπληξίας» εναντίον του καρκίνου
Μια ελάχιστη επεμβατική αντινεοπλασματική θεραπεία, κατά την οποία διανοίγονται μικροσκοπικές «τρύπες» στους όγκους για να διοχετευτεί ηλεκτρικό ρεύμα, φαίνεται πως είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση προχωρημένων καρκίνων.
«Αναγέννησαν» στο εργαστήριο νεφρό που λειτουργεί στο σώμα
Επιστήμονες από την Αυστρία και τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι «αναγέννησαν» στο εργαστήριο έναν νεφρό που πήραν από έναν αρουραίο και αυτός ξαναλειτούργησε όταν μεταμοσχεύτηκε σε έναν άλλο.
Πως επηρεάζουν οι τσίχλες την υγεία
Είναι μια συνήθεια που έχει φανατικούς φίλους και ορκισμένους πολέμιους, αλλά νέα επιστημονικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι η μάσηση μιας τσίχλας μπορεί να παράσχει και οφέλη στην υγεία.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής «μας γερνάει κατά 15 χρόνια»
Οι σημερινοί 30άρηδες έχουν τόσο κακή φυσική κατάσταση ώστε είναι 15 χρόνια «μεγαλύτεροι» απ’ ό,τι οι γονείς και οι παππούδες του όταν βρίσκονταν στην ίδια ηλικία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η τεμπελιά είναι γραμμένη στα γονίδια
Η τεμπελιά είναι γραμμένη στο DNA μας, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι εντόπισαν γενετικά χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί να προδιαθέτουν μερικούς ανθρώπους να απεχθάνονται οτιδήποτε κουράζει το σώμα τους.
Και τώρα, η... σχεδόν ανορεξία και βουλιμία
Μία καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ προειδοποιεί ότι μία στις 20 γυναίκες και 1 στα 10 κορίτσια εφηβικής ηλικίας είναι σχεδόν ανορεξικά ή βουλιμικά, επειδή επιδεικνύουν μερικά από τα επικίνδυνα χαρακτηριστικά συμπτώματα των δύο διατροφικών διαταραχών.
Γιατί τρέμουν τα χέρια μας
Πολλοί άνθρωποι έχουν νιώσει τα χέρια ή το σώμα τους να τρέμει, ιδίως όταν είναι κουρασμένοι, θυμωμένοι ή έχουν υπερκαταναλώσει καφέ ή αλκοόλ. Μερικές φορές, όμως, το τρέμουλο μπορεί να είναι ένδειξη υποκείμενου προβλήματος υγείας.
Ο επιχείλιος έρπης μπορεί να επηρεάζει τη μνήμη
Ο ιός που προκαλεί επιχείλιο έρπη μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί δεν κλαίνε οι άντρες - και ό,τι άλλο πρέπει να ξέρουμε για τα δάκρυα
Ένα καλό κλάμα υποτίθεται ότι είναι λυτρωτικό. Ωστόσο τα δάκρυα μπορεί να είναι επώδυνα ή ακόμα και να πληγώσουν το δέρμα - και οπωσδήποτε δεν μπορούν όλοι να κλαίνε...
Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο τροχαίου
Ένας δυνατός καφές μπορεί να είναι η καλύτερη παρέα για όσους διανύουν με το αυτοκίνητό τους μεγάλες αποστάσεις, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο τροχαίου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα