TA NEA Logo
Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Οι γλουτοί, το πιο σημαντικό σημείο για τις γυναίκες
Το σημείο του σώματος που απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες είναι οι γλουτοί και όχι το στήθος ή τα πόδια, σύμφωνα με έρευνα βρετανών πλαστικών χειρουργών, οι οποίοι βλέπουν κατακόρυφη αύξηση στις επεμβάσεις αναμόρφωσης των γλουτών.
Θαύµα µε «έξυπνους» βηµατοδότες
Με τη χρήση νέων «έξυπνων» βηµατοδοτών στον εγκέφαλο, 10 άνθρωποι µε βαριά κινητική αναπηρία στάθηκαν στα πόδια τους και βλέπουν καθηµερινά τη ζωή τους να βελτιώνεται. Η εµφύτευση των βηµατοδοτών έγινε στο Νοσοκοµείο «Ευαγγελισµός».
Κατάφεραν να αντιστρέψουν τα γηρατειά!
Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να αντιστρέψουν σε ποντίκια εκφυλίσεις σχετιζόμενες με τη διαδικασία του γήρατος, με αποτέλεσμα να αναπτύξουν τα ζώα νέα εγκεφαλικά κύτταρα, νεανικούς όρχεις, βελτιωμένη γονιμότητα και να ανακτήσουν τις χαμένες νοητικές λειτουργίες τους!
Ταξίδια στο εξωτερικό: μην ξεχνάτε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας...
Αν τώρα στις γιορτές σκέφτεστε να κάνετε ένα ταξιδάκι στην Ευρώπη, μην ξεχάσετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ). Είναι κάτι που όλοι οι κάτοικοι της Ενωμένης Ευρώπης δικαιούνται και πολλοί έχουν - αλλά όχι στην χώρα μας...
Η ιστορία του αγοριού που αναγκάστηκε να μεγαλώσει σαν κορίτσι
Το 1966, ένα αγοράκι ηλικίας μόλις 8 μηνών, υποβάλλεται σε καυτηριασμό για φίμωση του πέους. Η θεραπεία έχει τραγικά αποτελέσματα: το πέος του καταστρέφεται σχεδόν ολοσχερώς. Το παιδί αυτό έμελλε να μείνει στην ιστορία της Ιατρικής ως «το αγόρι που μεγάλωσε σαν κορίτσι»...
Ιός Δυτικού Νείλου: Αναζητούν την έκταση της επιδημίας
Μελέτη για τη διερεύνηση της έκτασης, αλλά και των παραγόντων που επηρέασαν την επιδημία μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που ξέσπασε το καλοκαίρι στη Βόρεια Ελλάδα, ξεκίνησε το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Νέο τεστ αίματος υπολογίζει την ηλικία
Ένα νέο τεστ αίματος που προσδιορίζει την ηλικία, ανέπτυξαν ολλανδοί επιστήμονες. Σε πρώτη φάση θα βοηθήσει στην εξιχνίαση εγκλημάτων και τον προσδιορισμό παραμορφωμένων θυμάτων.
Πιστοποιητικό νεότητας οι πολλές ελιές!
Οι πολλές ελιές στο σώμα φαίνεται τελικά ότι αποτελούν ένα γενετικό... πιστοποιητικό αντιγήρανσης! Μία νέα μελέτη δείχνει πως όσοι τις διαθέτουν έχουν όταν μεγαλώσουν πιο λείο δέρμα και πιο γερά οστά, μάτια και καρδιά!
Τι εξετάσεις πρέπει να κάνουν οι χορτοφάγοι
Όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή δεν πρέπει να περιορίζονται στα λαχανικά και την πίτσα με τυρί, προειδοποιεί η Επαγγελματική Ένωση Ιατρών Παίδων και Εφήβων της Γερμανίας (BVKJ), καθώς διατρέχουν κινδύνους για την υγεία τους.
Κάπνισμα με παιδί στο αυτοκίνητο = 1.500 ευρώ
Ακριβά θα πληρώνουν το τσιγάρο τους όσοι οδηγοί καπνίζουν όταν έχουν στο αυτοκίνητο παιδί κάτω των 12 ετών. Η σχετική τροπολογία, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπει πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έναν μήνα!
Το λίπος θα µπορεί να σώζει ζωές
Νέες επεµβατικές τεχνικές που εφαρµόζονται σε ανθρώπινους ιστούς σε συνδυασµό µε ένα καινούργιο είδος βλαστοκυττάρων που προέρχονται από το λίπος, µπορεί να βοηθήσουν το σώµα να επουλώνει και να αναδοµεί τραυµατισµένα ή κατεστραµµένα όργανα.
Του προκαλούσε άσθμα το… Facebook!
Δουλειές άνοιξε με το Facebook ένας νεαρός Ιταλός, ο οποίος κάθε φορά που έμπαινε στην σελίδα της πρώην φίλης του, στρεσαριζόταν τόσο πολύ ώστε πάθαινε κρίση… άσθματος!
Προσωρινή ικανοποίηση προσφέρουν τα υλικά αγαθά
Πώς θα µπορούσα να νιώσω λίγες στιγµές «ευτυχίας» µε 100 ευρώ στο χέρι; Αγοράζοντας κάτι που µου αρέσει ή ένα εισιτήριο για µια κυριακάτικη εξόρµηση στηνεξοχή; Οι τελευταίες επιστηµονικές έρευνες δίνουν την απάντηση: «Επενδύστε στις εµπειρίες και λιγότερο στα αντικείµενα».
Τα οστά δεν είναι πιο δυνατά μετά το κάταγμα
Παρά την ευρύτατα διαδεδομένη αντίληψη ότι τα κόκαλά μας γίνονται πιο δυνατά ύστερα από ένα κάταγμα, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να συνηγορούν σε κάτι τέτοιο.
Σωτήριο τεστ για τις μεταστάσεις
Πιο έγκαιρη διάγνωση των μεταστάσεων και επομένως πιο επιτυχή αντιμετώπισή τους εξασφαλίζει μια νέα μέθοδος που αναπτύχθηκε σε ελληνικό εργαστήριο και μετρά τα καρκινικά κύτταρα που κυκλοφορούν στο αίμα.
Ο ευτυχισμένος γάμος μειώνει τον πόνο της αρθρίτιδας
Ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα που έχουν την υποστήριξη του αγαπημένου τους, αναφέρουν πόνο μικρότερης έντασης στις αρθρώσεις και καλύτερη κινητικότητα, από αυτούς που δεν είναι ευτυχισμένοι στη σχέση τους.
Πότε το πορνό κάνει καλό στη σχέση
Το πορνό μέσα σε μία σχέση θα πρέπει να έχει ενδιαφέρον και για τους δύο. Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιείται ως παιχνίδι ή ως μέσο που αυξάνει τη διέγερση. Όταν όμως μόνο ο ένας παρακολουθεί πορνό και παραμελεί το σύντροφό του, τότε δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στη σχέση.
Στα γονίδια (και) ο αλτρουϊσμός
Μία γενετική μεταλλαγή μπορεί να σχετίζεται με τον αλτρουισμό, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, όσοι φέρουν την συγκεκριμένη μεταλλαγή έχουν διπλάσιες πιθανότητες να προσφέρουν χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Το Τέτρις μειώνει τις τραυματικές εμπειρίες
Τις τραυματικές εμπειρίες, οι οποίες προέρχονται από μετατραυματικό στρες, φέρεται πως μειώνουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και ειδικά το Τέτρις, σύμφωνα με νέα επιστημονική ερευνά που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Το μυαλό μας... ταξιδεύει τη μισή μέρα!
Περνάμε τη μισή μας μέρα ονειροπολώντας, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Τι μπορεί να μας κρατήσει... προσγειωμένους στην πραγματικότητα; Μόνο το σεξ και τα παιδιά μας - αλλά αν θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει να επιστρέψουμε στην γη...
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα