TA NEA Logo
Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Κληρονομικό το... GPS του εγκεφάλου
Η αίσθηση του προσανατολισμού δεν είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί, αλλά είναι ιδιότητα με την οποία γεννιόμαστε, σύμφωνα με νέες επιστημονικές έρευνες.
Οδηγοί: Πριν τη ζώνη, βάλτε αντηλιακό…
Και μετά τη ζώνη ασφαλείας, το αντηλιακό: αυτή είναι η νέα, απαραίτητη ασπίδα ασφαλείας στο αυτοκίνητο, καθώς ολοένα περισσότερες μελέτες αποκαλύπτουν πως η πολύωρη παραμονή στο τιμόνι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στο δέρμα…
Γιατί πρέπει να μένουν στεγνά τα ράμματα μετά την εγχείρηση
Oι οδηγίες των γιατρών έπειτα από μια εγχείρηση είναι παγκόσμιες: μη βραχούν τα ράμματα  μέχρις ότου αφαιρεθούν, δηλαδή από 48 ώρες  έως και μία εβδομάδα ή περισσότερο. Η σύσταση αυτή πιστεύεται ότι μειώνει δραστικά τον κίνδυνο λοιμώξεων και βελτιώνει την επούλωση. Υπό προϋποθέσεις όμως...
Επεμβάσεις ομορφιάς με ή χωρίς νυστέρι
Η πλαστική χειρουργική και η σύγχρονη τεχνολογία παρέχουν τη δυνατότητα σε άνδρες και γυναίκες να βελτιώσουν το πρόσωπο και το σώμα τους, επιλέγοντας την επέμβαση ή τη θεραπεία που τους ταιριάζει. Η διάρκεια του αποτελέσματος, ο χρόνος αποθεραπείας και το κόστος αποτελούν μερικά από τα κριτήρια που ο ασθενής θα λάβει υπόψη του για την τελική επιλογή.
Χάι- τεκ ρούχα κατά του άγχους
Καναδοί ερευνητές δημιούργησαν «έξυπνα» ρούχα,  τα οποία σύντομα θα μπορούν να βοηθούν όσους  τα φορούν να αντιμετωπίζουν τις πιέσεις της σύγχρονης ζωής. Τα πρωτότυπα ρούχα καταγράφουν δείκτες της υγείας και στη συνέχεια τους αναλύουν για να αξιολογήσουν την ψυχική κατάσταση του ανθρώπου.
Οι ορμόνες καθορίζουν την εμπιστοσύνη
Η εμπιστοσύνη και η δυσπιστία ρυθμίζονται από τις ορμόνες, οι οποίες και καθορίζουν εάν θα αφεθούμε σε έναν άνθρωπο ή όχι, σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία.
Οδηγίες... υγείας για τους φιλάθλους στο Μουντιάλ
Ειδικές οδηγίες για εμβόλια, έλεγχο αντισωμάτων, αλλά και προσοχή στην κατανάλωση τροφίμων, ποτών αλλά και σεξουαλικών επαφών, συνιστά στους φιλάθλους του Μουντιάλ το Κέντρο Ελέγχου Μεταδιδόμενων Λοιμώξεων της Νοτίου Αφρικής.
Μικρά μυστικά για καλή ζωή
Αναποδογυρίστε την αλατιέρα δύο φορές λιγότερες πάνω από το πιάτο σας, διαλέξτε προσεκτικότερα τα παπούτσια σας, καθήστε πιο σωστά μπροστά στον υπολογιστή σας, αφιερώστε 10 λεπτά σε έντονη γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα, προσθέστε πέντε καρύδια στη διατροφή σας και πάρτε βαθιές αναπνοές: αλλαγές σαν κι αυτές μπορεί να αλλάξουν την πορεία της υγείας σας, σύμφωνα με μία νέα μεγάλη έρευνα.
Πιο προσεκτικές οι Ελληνίδες στο τιμόνι
Παραβατική είναι η συμπεριφορά των περισσότερων νεαρών Ελλήνων πάνω στο τιμόνι, καθώς, σύμφωνα με έρευνα η συντριπτική πλειοψηφία οδηγεί μιλώντας στο κινητό, ή έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι γυναίκες οδηγούν προσεκτικότερα.
Δημιούργησαν παγκόσμια βάση δεδομένων για τον καρκίνο
Το θάνατο 7,6 εκατομμυρίων ανθρώπων προκάλεσε ο καρκίνος το 2008, ιδιαίτεραστις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ υπολογίζεται πως μέχρι το 2030 περισσότεροι από 13,2 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν καταλήξει αιτιολογία της νόσου. Αυτό αναφέρει έρευνα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Παχυσαρκία και άσθμα πάνε «πακέτο»
Τη σχέση ανάμεσα στην παχυσαρκία και το άσθμα, έρχεται να επιβεβαιώσει ακόμη μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.
Ο ήλιος φέρνει ρυτίδες
Το δέρμα γερνάει με βάση (και) τα γονίδια που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, αλλά πρωτίστως επηρεάζεται απ’ ό,τι του κάνουμε στη διάρκεια της ζωής μας. Ο καθηγητής Ανδρέας Κατσάμπας, εξηγεί γιατί πρέπει να μένουμε στη σκιά το καλοκαίρι.
Τα μυστικά ομορφιάς του Χόλιγουντ
Μια ματιά στα lifestyle περιοδικά του πλανήτη αποκαλύπτει ότι οι «συνταγές» ομορφιάς του Χόλιγουντ είναι πολλές και διαφορετικές. Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο εντυπωσιακές και ζητήσαμε από την δερματολόγο Κατερίνα Λαμπρινοπούλου να μας εξηγήσει τα «πως» και τα «γιατί»…
Η σύγκριση των μισθών μάς σπρώχνει στην δυστυχία...
Η σύγκριση του εισοδήματός σας με αυτό των συγγενών και των φίλων σας είναι συνταγή σίγουρης δυστυχίας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, στην οποία αναλύθηκαν στοιχεία από πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση με 19.000 εθελοντές.
Όμηροι των εξαρτήσεων οι έφηβοι
Αύξηση του καπνίσματος στα κορίτσια, ιδιαίτερα της Αθήνας, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Παράλληλα, οι δεκαεξάχρονοι στη χώρα μας κάνουν συστηματική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε υψηλό ποσοστό (87%), από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.
Ποιοι κινδυνεύουν από πέτρες στη χολή
Η Αμερικανική Γαστρεντερολογική Εταιρεία αναφέρει πως μολονότι δεν είναι επακριβώς γνωστό γιατί μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν χολόλιθους και άλλοι όχι, έχει διαπιστωθεί πως υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας τους.
Νέα τεχνική αποκατάστασης στην οστεαρθρίτιδα του ισχίου
Η οστεαρθρίτιδα είναι η καταστροφή μιας άρθρωσης η οποία αρχικά μεταφράζεται σε πόνο κατά την κίνηση και οίδημα της περιοχής αλλά προοδευτικά εξελίσεται σε περιορισμό της κίνησης, διαταραχή του ανατομικού άξονα, και τέλος σε συνεχή πόνο που δεν ανταποκρίνεται σε φάρμακα ή αναπαυση.
Μειώνονται τα αγόρια στις ΗΠΑ λόγω... τρομοκρατίας
Το στρες που σηματοδότησε την αστική ψυχολογία των Αμερικανών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, φέρεται πως είχε και ακόμη ένα απρόσμενο αποτέλεσμα: τη γέννηση λιγότερων αγοριών στις ΗΠΑ.
Μη μιλάτε δημοσίως στο κινητό, στείλτε μήνυμα
«Κίνηση αγένειας» χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες την ανάγκη κάποιου να τηλεφωνήσει σε στιγμές που βρίσκεται «κολλημένος» σε κάποιο μέσο συγκοινωνίας. Σύμφωνα με νέα έρευνα, αυτό είναι εκνευριστικό και κάποιες φορές μπορεί να εξοργίσει κάποιον, ακόμη και εάν μιλάει ψιθυριστά.
Σοκολάτα που καταπολεμά τις... ρυτίδες!
Ο μεγαλύτερος παρασκευαστής σοκολάτας στον κόσμο ανακοίνωσε ότι έχει κατασκευάσει μια σοκολάτα που καταπολεμά τις ρυτίδες και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα