TA NEA Logo
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υψηλό φόρο σε ό,τι παχαίνει βάζει η Ρουμανία
Με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, αλλά και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, η Ρουμανία θα είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα επιβάλει ειδικό φόρο σε όλα τα ανθυγιεινά τρόφιμα.
Μυστικό μακροζωίας ο γάμος
Οι παντρεμένοι άντρες ζουν περισσότερο επειδή οι γυναίκες τους φροντίζουν να επισκέπτονται συστηματικά τον γιατρό. Επιπλέον, άντρες και γυναίκες σε μόνιμες σχέσεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να γυμνάζονται συστηματικά, προσθέτοντας έτσι χρόνια στη ζωή τους, σύμφωνα με νέα γερμανική μελέτη.
Πεντακόσια επικίνδυνα χημικά στο σώμα της γυναίκας
Πρόωρη εφηβεία σε ανήλικες και προβλήματα στην υγεία των ενήλικων γυναικών μπορούν να πυροδοτήσουν τα καθημερινά προϊόντα περιποίησης, όπως είναι το βερνίκι νυχιών, το σαμπουάν και το κραγιόν, αφού επηρεάζουν τις ορμόνες του σώματος.
Πες μου πόσο πίνουν οι φίλοι σου…
Οι άνθρωποι που κάνουν παρέα με άτομα τα οποία πίνουν πολύ έχουν πολλές πιθανότητες να αρχίσουν κι εκείνοι να υπερκαταναλώνουν αλκοόλ, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Αν, όμως, κάνουν παρέα με άτομα που δεν πίνουν, μάλλον δεν θα πίνουν ούτε οι ίδιοι.
Στα ψάρια το μυστικό της δυνατής καρδιάς
Οι γιατροί που προσπάθησαν να θεραπεύσουν με εγχύσεις βλαστικών κυττάρων τις καρδιές ανθρώπων που είχαν πάθει έμφραγμα, δεν τα πήγαν και πολύ καλά μέχρι τώρα. Μια νέα έρευνα δείχνει πως στη φύση η αναγέννηση της καρδιάς γίνεται με τρόπο, ο οποίος δεν εξαρτάται από τα βλαστικά κύτταρα.
Τέσσερις κακές συνήθεις μας κόβουν 4 χρόνια ζωής
Οι ενήλικοι που καπνίζουν, έχουν υπέρταση, αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και διαθέτουν περιττά κιλά, μειώνουν το προσδόκιμο επιβίωσής τους κατά 4 χρόνια κατά μέσον όρο, αναφέρει η επιθεώρηση «ΡLoS Μedicine».
Το χαμόγελό μας δείχνει πόσο θα ζήσουμε
Εάν σε όλες τις φωτογραφίες είστε ο τύπος με το  μεγαλύτερο χαμόγελο, μια νέα μελέτη αποδεικνύει ότι μπορείτε να αναμένετε πως θα ζήσετε  πολλά και καλά χρόνια.
Ελάχιστοι κάνουν σωστά δύο ενέργειες συγχρόνως
Μόνο οι δύο στους 100 μπορούν να οδηγούν και ταυτόχρονα να μιλούν στο τηλέφωνο. Το υπόλοιπο 98% ή χάνουν τη συνοχή της συζήτησης ή κινδυνεύουν να τρακάρουν.
Μαγνήτης «απελευθερώνει» τα ήθη
Επιστήμονες κατέδειξαν πως μπορούν να μεταβάλουν την ηθική κρίση ενός ατόμου, διεγείροντας με μαγνητικό παλμό σημείο του εγκεφάλου που βρίσκεται πίσω και πάνω από το αφτί.
Βελονισμός για το φόβο του οδοντιάτρου
Ο φόβος του οδοντιάτρου μπορεί να ξεπεραστεί με βελονισμό, ισχυρίζονται ειδικοί μετά από έρευνα. Στο πλαίσιο της μελέτης χρειάστηκαν πέντε λεπτά να παραμείνουν οι βελόνες σε συγκεκριμένο σημείο του κεφαλιού και οι 20 «ασθενείς» υπερνίκησαν τη φοβία τους.
Η οικονομική κρίση «χτυπάει» την υγεία
Σχεδόν τέσσερις στους δέκα έλληνες δυσκολεύονται να πληρώσουν την περίθαλψη των ίδιων και της οικογένειάς τους, ενώ αθλούνται λιγότερο από όλους τους ευρωπαίους.
Έρευνα για το θάνατο βρέφους στην Κοζάνη
Κατεπείγουσα γραπτή αναφορά και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου βρέφους 13 μηνών, από την Κοζάνη, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, διέταξε στους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Οι πέτρες μέσα μας...
Πόνος στη μέση, ναυτία και «μεταλλική» γεύση: αυτά είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που προκαλούν οι «πέτρες» στο σώμα. Αν και οι κάθε είδους λίθοι είναι πολύ συνηθισμένοι, η διάγνωσή τους συχνά είναι δύσκολη. Ειδικοί από τη Βρετανία εξηγούν από ποιους λίθους κινδυνεύουμε και ποια είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία.
Γιατί μας «αιχμαλωτίζουν» κάποιες μελωδίες
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κολλάνε περιστασιακά ορισμένα τραγούδια στο μυαλό μας και τα ακούμε επί αρκετές ημέρες στη σειρά; Τα νοητικά μονοπάτια της μουσικής είναι πολύπλοκα και συχνά συμπεριλαμβάνουν όχι μόνον τις περιοχές του εγκεφάλου όπου βρίσκονται τα κέντρα της ακοής, αλλά και αυτά της όρασης.
«Επιδημία» αϋπνίας απειλεί τους Έλληνες
Σε «επιδημία» εξελίσσεται τις τελευταίες δεκαετίες η έλλειψη ύπνου, που αποδεικνύεται με πρόσφατες μελέτες ότι αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για σοβαρές παθήσεις, πριμοδοτεί την παχυσαρκία και βλάπτει την ερωτική ζωή. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το 27% του γενικού πληθυσμού _ περισσότερο γυναίκες από άνδρες _ αντιμετωπίζει πρόβλημα αϋπνίας και τα δύο τρίτα από αυτούς δεν απευθύνονται ποτέ σε γιατρό γι' αυτό.
Πότε οι γυναίκες προτιμούν... θηλυπρεπείς
Γυναίκες που διαμένουν σε χώρες με υγιή πληθυσμό έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε θηλυπρεπείς άντρες, σε αντίθεση με αυτές που κατοικούν σε χώρες με χαμηλό επίπεδο δημόσιας υγείας και προτιμούν τους… μάγκες.
Ringtones κατά της αϋπνίας!
Υπόσχονται να δώσουν λάμψη στην επιδερμίδα, να εξαφανίσουν τα συμπτώματα του χανγκόβερ, να θεραπεύσουν την αϋπνία, ακόμα και να δώσουν στην τεμπέλα νοικοκυρά την όρεξη που χρειάζεται για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Είναι τα «θεραπευτικά ringtones». Επιστημονικά μπορεί να μην πείθουν, αλλά στην Ιαπωνία... σκίζουν.
Έχουμε και... βακτηριακά αποτυπώματα!
Αν νομίζετε ότι το μόνο που αφήνουμε είναι δακτυλικά αποτυπώματα, όταν αγγίζουμε κάτι, ξανασκεφθείτε το. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι αφήνουμε και μια χαρακτηριστική... κουστωδία μικροβίων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και για την... επίλυση αξιόποινων πράξεων!
Εμφράγματα προκαλεί η πτώση του χρηματιστηρίου
Άμεση και μάλιστα αντίστροφη σχέση φέρεται να έχει ο Γενικός Δείκτης τιμών του χρηματιστηρίου με τα καρδιολογικά συμβάματα. Σύμφωνα με ειδικούς, όσο ανεβαίνει ο δείκτης τιμών τόσο μειώνονται τα εμφράγματα, ενώ όσο πέφτει τόσο περισσότερα περιστατικά οδηγούνται προς τα επείγοντα.
Η οικονομική κρίση... ωφελεί την υγεία!
Η ανεργία βλάπτει σοβαρά την υγειά: σύμφωνα με μελέτες η απώλεια εργασίας συνδέεται με αύξηση της θνησιμότητας κατά 20-25%. Ωστόσο, η οικονομική κρίση δεν είναι κατ' ανάγκην εξίσου επιβλαβής, διότι μπορεί να μας ωθήσει να υιοθετήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες!
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα