TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Σωτήρια τα ενθέματα σιλικόνης για 4χρονο με σπάνια δερματοπάθεια
Σωτήρια για τη ζωή ενός μικρού αγοριού από τις ΗΠΑ έχουν αποδειχθεί τα ενθέματα σιλικόνης, που χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπιστεί μία σπάνια ασθένεια του δέρματός του.
Η έννοια της πρωτογενούς πρόληψης
Η πρωτογενής πρόληψη είναι αυτό που ο απλός άνθρωπος εισπράττει από τον γιατρό του ακούγοντας το «πρέπει να κάνεις αυτό και δεν πρέπει να κάνεις εκείνο». Είναι δηλαδή η προσταγή τού «κάνε» ή του «μην κάνεις».
Γιατί «κολλάνε» άνδρες και γυναίκες με το γυναικείο στήθος
Το γυναικείο στήθος είναι ένα σημείο του σώματος που προσελκύει την προσοχή ανδρών και γυναικών για πολύ συγκεκριμένους βιολογικούς λόγους, πιστεύουν οι ειδικοί.
Μήπως σας αρρωσταίνει η δουλειά σας;
Οι εργαζόμενοι που είναι δυσαρεστημένοι από τη δουλειά τους στα 20 και στα 30 τους, αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα ψυχικής υγείας στα 40 τους και έχουν αυξημένες ενδείξεις ότι φθίνει η σωματική υγεία τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πιο συχνή η δυσλεξία στα παιδιά που έχουν γεννηθεί φθινόπωρο
Η εποχή της σύλληψης μπορεί να επηρεάζει την νευρολογική ανάπτυξη των παιδιών, αυξάνοντας τον κίνδυνο μαθησιακών δυσκολιών όπως η δυσλεξία, σύμφωνα με μία νέα μεγάλη μελέτη.
Άντρας πέθανε από τη μούχλα που είχε αναπτυχθεί στη γκάιντα του
Οι μουσικοί που παίζουν πνευστά όργανα μπορεί να προκαλούν ανήκεστες βλάβες στους πνεύμονές τους εάν δεν τα καθαρίζουν σχολαστικά, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
Το σωματικό βάρος ίσως επηρεάζει και τη γενναιοδωρία
Την άποψη ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι είναι πιο γαλαντόμοι και οι αδύνατοι πιο «σφικτοί» φαίνεται ότι επιβεβαιώνει μία νέα γερμανική μελέτη.
Έφηβοι: Πιο πιθανό το cyberbullying μεταξύ πρώην φίλων, συντρόφων
Ο εκφοβισμός των εφήβων μέσω διαδικτύου (cyberbullying) είναι πιθανότερο να συμβεί μεταξύ νυν ή πρώην φίλων και ρομαντικών συντρόφων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επικίνδυνο το σκάλισμα της μύτης, λέει αμερικανός καθηγητής
Όλοι ή σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν «σκαλίσει» κάποια στιγμή τη μύτη τους - πιθανώς περισσότερες από μία φορές - αλλά η συνήθεια αυτή δεν είναι μόνο αηδιαστική, αλλά και επικίνδυνη.
Γιατί δεν πρέπει να αμελείτε το διάστρεμμα αστραγάλου
Τα διαστρέμματα αστραγάλου έχουν πολύ υψηλά ποσοστά υποτροπής, διότι συχνά προκαλούν χρόνια αστάθεια της ποδοκνημικής άρθρωσης, κακή ισορροπία, διαταραγμένο τρόπο βάδισης, δυσκολίες στην κίνηση και πρόωρη αρθρίτιδα.
Πιο επικίνδυνοι οι ιοί όταν μας μολύνουν το πρωί
Οι ιοί μπορεί να είναι πιο επικίνδυνοι όταν μας μολύνουν το πρωί, επειδή η ευπάθεια του οργανισμού εξαρτάται από το βιολογικό μας ρολόι, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ.
Φοβούνται επιστροφή της ευλογιάς από το λιώσιμο των πάγων στη Σιβηρία
Ρώσοι επιστήμονες ανησυχούν ότι η θανατηφόρος ευλογιά μπορεί να επιστρέψει, επειδή λειώνουν οι πάγοι κοντά σε μία περιοχή όπου έχουν ταφεί οι σωροί εκατοντάδων ανθρώπων που πέθαναν πριν από έναν αιώνα από αυτήν.
Βρήκαν το κέντρο της γενναιοδωρίας στον εγκέφαλο
Μία μικροσκοπική περιοχή στον εγκέφαλο μπορεί να καθορίζει - τουλάχιστον εν μέρει - αν κάποιος θα είναι γενναιόδωρος ή... σπάγκος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί δεν πρέπει να ελέγχετε τα email της δουλειάς στο σπίτι
Οι απαιτητικοί εργοδότες που ζητούν από τους εργαζόμενους να ελέγχουν τα email τους στο σπίτι και να απαντούν αμέσως, τους οδηγούν στην επαγγελματική εξουθένωση, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Ενα βιβλίο την ημέρα προσθέτει χρόνια στη ζωή
Πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε ένα βιβλίο; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό αλλά ουσιώδες, διότι μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το διάβασμα βιβλίων μπορεί να προσθέτει έως και δύο χρόνια στη ζωή.
Ιταλία: Ζητούν δίωξη των γονέων για τη χορτοφαγία στα παιδιά
Μία πολιτικός στην Ιταλία κατέθεσε πρόταση νόμου που προβλέπει την δίωξη των γονέων οι οποίοι επιβάλλουν χορτοφαγική διατροφή και «άλλες ριψοκίνδυνες διατροφικές συμπεριφορές» στα παιδιά τους.
Πειραματικό φάρμακο καταπολεμά τρεις σοβαρές, τροπικές νόσους
Ένα ερευνητικό μόριο μπορεί να καταπολεμά ταυτοχρόνως τρεις διαφορετικές, επικίνδυνες εξωτικές νόσους, σύμφωνα με νέες έρευνες σε ζώα.
Οι... βεντούζες το μυστικό όπλο αμερικανών αθλητών στους Ολυμπιακούς
Πολλές απορίες δημιουργήθηκαν το Σαββατοκύριακο στους θεατές των Ολυμπιακών αγώνων, όταν αθλητές όπως ο ολυμπιονίκης Μάικλ Φελπς εμφανίσθηκαν με στρογγυλές μελανιές σε διάφορα τμήματα του σώματός τους.
Οι γυναίκες αρχίζουν να αποδέχονται το σώμα τους
Στην εποχή των selfies και του βομβαρδισμού των νέων με (ρετουσαρισμένες) εικόνες αδύνατων διασημοτήτων, ολοένα περισσότερες γυναίκες νιώθουν πιο άνετα με το σώμα τους.
Ένας στους τέσσερις μοιράζεται τα ερωτικά SMS που λαμβάνει
Οι περισσότεροι άνθρωποι που στέλνουν ερωτικά SMS και φωτογραφίες στους/στις συντρόφους τους νομίζουν ότι παραμένουν ιδιωτικά, αλλά ο ένας στους τέσσερις λήπτες τους τα μοιράζεται με άλλους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα