TA NEA Logo
Τετάρτη 26 Απριλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Τι αποκαλύπτει το δέρμα για την υγεία
Καθρέφτης της υγείας είναι το δέρμα για τους ειδικούς, διότι πάνω του μπορούν να αποτυπωθούν δεκάδες διαταραχές και νοσήματα - από την έλλειψη ύπνου και τις αλλεργίες έως νεφρολογικά προβλήματα, ορμονικές ασθένειες, ακόμα και καρκίνους. Αιτία, το ότι το δέρμα αποτελεί τον «τελικό» αποδέκτη του αίματος αλλά και αναρίθμητων νευρικών μηνυμάτων, που μπορεί να επηρεάσουν την χροιά, την υφή και την μορφολογία του. Ο κ. Συμεών Α. Κεδίκογλου, επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», εξηγεί ποιες αλλοιώσεις στο δέρμα μπορεί να προειδοποιούν για κάτι που συμβαίνει βαθιά στο σώμα και ποιες είναι οι ασθένειες που μπορεί να σηματοδοτούν.
Η καλή διατροφή κάνει τον καλό (χαρτο)παίκτη
Αν θέλετε να αναμετρηθείτε με καλές προϋποθέσεις με την θεά Τύχη, προσέξτε τη διατροφή σας. Αλκοόλ, τσιγάρο και άδειο στομάχι είναι ο χειρότερος συνδυασμός λένε οι ειδικοί σε θέματα διατροφής, ενώ αντιθέτως προσεγμένο φαγητό, νερό και λίγη καφεΐνη μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά.
Ποια κόλπα... δεν σηκώνει το αλκοτέστ
Ελαιόλαδο, μέντες, σοκολάτες, τσίχλες, ακόμα και σκέτο νερό επιστρατεύουν οι Έλληνες οδηγοί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να... ξεγελάσουν το μηχανάκι του αλκοτέστ και να «βγουν καθαροί» στη μέτρηση. Ωστόσο, ματαιοπονούν διότι στην καλύτερη περίπτωση το μόνο που κερδίζουν είναι λίγο χρόνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας οδηγός δεν μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια όταν έχει πιει πάνω από ένα-δύο ποτά, ενώ ό,τι κι αν κάνει μετά την κατανάλωση του αλκοόλ, δεν έχει κανένα όφελος.
Αποκτήστε το χαμόγελο των ονείρων σας
Χημικές ουσίες που «ανοίγουν» το χρώμα, ειδικά υλικά που καλύπτουν τις «προβληματικές» επιφάνειες, θήκες και όψεις που κρύβουν ολοσχερώς τις μεγάλες ατέλειες, λευκά σφραγίσματα, ορθοδοντικές θεραπείες... Τα όπλα που έχει στα χέρια της η σύγχρονη Οδοντιατρική για να μας χαρίσει τα δόντια των ονείρων μας είναι πιο εξελιγμένα παρά ποτέ και οι παρεμβάσεις της μπορούν στ' αλήθεια ν' αλλάξουν το στόμα - και κατ' επέκταση την όψη ενός ανθρώπου. Ο κ. Γιώργος Ζαμπέλης, αναπληρωτής καθηγητής Περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξηγεί με ποιους τρόπους μπορεί να ομορφύνει το χαμόγελό μας, παραθέτει τους περιορισμούς κάθε μίας από τις υπάρχουσες θεραπείες και παρουσιάζει τους βασικούς κανόνες της σωστής στοματικής υγιεινής, οι οποίοι και την υγεία των δοντιών διαφυλάσσουν και την διάρκεια ζωής των οδοντικών αποκαταστάσεων παρατείνουν.
5.700 Έλληνες νεκροί λόγω ψύχους
Χιλιάδες Έλληνες πεθαίνουν από το κρύο κάθε χρόνο επειδή δεν έχουν αρκετά χρήματα για να μονώσουν και να ζεστάνουν τα σπίτια τους! Στην ανησυχητική αυτή διαπίστωση καταλήγει μία νέα μελέτη, που κατατάσσει την χώρα μας στην τέταρτη θέση στην Ευρώπη σε θανάτους λόγω ψύχους.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα