TA NEA Logo
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Εμβόλιο για κάθε αλλεργία σε 4 χρόνια


Δημοσίευση: 23-6-2010, 16:53 Τελευταία ανανέωση: 23-6-2010, 16:53
Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο
Το εμβόλιο που είναι στα σκαριά θα γλιτώσει  πολλούς από το συνεχές φτέρνισμα που φέρνουν  διάφορες μορφές αλλεργίας

Ένα εμβόλιο που θα γλιτώσει εκατομμύρια ανθρώπους από την ταλαιπωρία των αλλεργιών μπορεί να είναι έτοιμο σε τέσσερα χρόνια. Το εμβόλιο θα κάνει για όλα: από αλλεργικές καταρροές έως άσθμα και από αλλεργίες που προκαλούνται από τη σκόνη έως τις τρίχες της γάτας και τους ξηρούς καρπούς. Η είδηση έρχεται την κατάλληλη εποχή, δηλαδή τώρα στις αρχές του καλοκαιριού, περίοδο κατά την οποία εκατομμύρια άνθρωποι φτερνίζονται χωρίς σταματημό λόγω των αλλεργιών.

Το εμβόλιο αυτό αποτελεί το «ιερό δισκοπότηρο» της επιστημονικής έρευνας- όχι μόνο θα βοηθήσει τόσο κόσμο αλλά θα περιορίσει πολύ το κόστος αντιμετώπισης κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, ενώ θα είναι πιο εύκολο να παραχθεί και να διανεμηθεί. Πρόσφατη έρευνα από την εταιρεία Cytos Βiotechnology έδειξε ότι η πορεία του εμβολίου ήταν τόσο αποτελεσματική όσο τα στεροειδή για να τεθεί υπό έλεγχο το άσθμα.

Εξήντα τρία άτομα που πάσχουν από άσθμα έκαναν μια σειρά δοκιμαστικών ενέσεων με το φάρμακο επί τρεις μήνες. Αυτό περιόρισε τις κρίσεις και τα συμπτώματα κατά 1/3. Σε μια άλλη δοκιμή, η οποία προέβλεπε μια ένεση την εβδομάδα επί έξι εβδομάδες, οι περιπτώσεις αλλεργίας στη μύτη και τα μάτια λόγω σκόνης περιορίσθηκαν κατά 39%. Η ποιότητα της ζωής βελτιώθηκε κατά 42%, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια επιστημονικού συνεδρίου στο Λονδίνο.

Πώς λειτουργεί Το εμβόλιο περιέχει κομμάτια συνθετικού DΝΑ παρόμοια με εκείνα που βρίσκονται στο μικρόβιο που προκαλεί φυματίωση. Το DΝΑ ξεγελά το σώμα, κάνοντάς το να νομίζει ότι δέχεται επίθεση από επικίνδυνο μικρόβιο και έτσι προκαλεί μια πολλαπλή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ικανότητα μιας απλής συνταγής να προστατεύει απέναντι σε περισσότερες από μία αλλεργίες δείχνει ότι το εμβόλιο ουσιαστικά αναπρογραμματίζει το ανοσοποιητικό σύστημα αντιμετωπίζοντας το βασικό αίτιο των αλλεργιών. Τα φάρμακα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, όπως τα αντισταμινικά και οι κρέμες, περιορίζουν τα συμπτώματα της αλλεργίας για μικρό διάστημα και όταν οι περιπτώσεις δεν είναι βαριές.

Οι επιστήμονες της εταιρείας που έχει τα γραφεία της στην Ελβετία, πιστεύουν ότι το εμβόλιο θα βοηθήσει όσους έχουν αλλεργία σε τρίχες ζώων, ξηρούς καρπούς και οστρακοειδή.

Ο επικεφαλής της έρευνας δρ Βόλφγκανγκ Ρένερ ανακοίνωσε ότι η πρώτη ευρείας κλίμακας δοκιμή θα αρχίσει στις αρχές του ερχόμενου χρόνου- με μια απλή ένεση θα αντιμετωπίζεται το άσθμα, το έκζεμα, οι αλλεργίες από τη γύρη, τη σκόνη, τις τρίχες ζώων και τους ξηρούς καρπούς. Αναμένεται ότι θα δοθεί σε χρήση σε περίπου τέσσερα χρόνια. Σε συνεννόηση με φαρμακευτικές εταιρείες, η Cytos αναμένεται να προχωρήσει σε δοκιμές σε χιλιάδες εθελοντές.Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ
Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα